Autor Tema: Škoda Superb mk3/1.4TSI/110KW/150KS  (Pročitano 1766 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže SuperBSU

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: ŠKODA SUPERB 1.4TSI
Škoda Superb mk3/1.4TSI/110KW/150KS
« poslato: Oktobar 25, 2023, 09:06:08 posle podne »
Pošto se pojavio nov automobil koji želim da kupim ( naravno isti benzinski motor :)) onda na moju žalost, ali tuđu sreću :) na prodaju ide moja Škoda Superb 1.4TSI, 2015 godište, 88.900 pravih pređenih kilometara, servisiran samo u ovlašćenom Škoda servisu sa originalnim filterima. Motor nikada nije imao problem, dokaz sve servisne liste, nema potrošnje ulja i slično, nema ulaganja, nema ogrebotina, udaraca, oštećenja, nema čak ni parking oštećenja, u kabini vozila nema nikakvih tragova korišćenja, vodilo se računa o vozilu, garažirano, nikada pušeno u vozilu, untrašnjost dubinski oprana od strane mene i odlično održavano, vozilo voksirano i pripremljeno za zimske uslove iako se retko vozilo u zimskim periodima, a čak i kiši ( za to ide gradski auto ;)), vozilo može da se kupi sa novim Vega 19", a i sa fabričkim 17". Ako se kupi sa Vega 19" onda ako je kupac član foruma ili prijatelj člana foruma poklanjam mu i fabričke 17" sa odličnim Hankook letnjim gumama, a uz vozilo idu i 4 čelične felne sa zimskim gumama i fabričkim Škoda ratkapnama. Uz vozilo idu i razne sitnice, fabričke "kante" za smeće u vratima vozila, sigurnosni šrafovi sa adapterom, nove letnje patosnice, fabričke Škoda gumene patosnice sa dodatnom patosnicom za tunel i još svakakve sitnice..... vozilo ima lepu opremu, rikverc kameru, smartlink - google navigacija na multimediji vozila, original Škoda sportlink difuzor, prednje zadnje i bočne parking senzore, automatsko parkiranje i isprakiravanje, line assist, električno otvaranje prtljažnika,  električno podešavanje prednjih sedišta sa memorijom, menjani prednji i zadnji diskovi i pločice naravno sa originalnim delovima u ovlašćenom servisu ( ate - koristi se kod prve ugradnje), ugrađen zeder, auto ima dva ključa, čuvani u sikonskim futrolama i još brdo stvari i opcija .... To je vozilo koje kada se kupi nema potrebe za nikakvih ulaganjima, nema laži, prevara prilikom prodaje. Izuzetno vodim računa o svim vozilima koje sam imao, čak i više nego što trebam, zato moj auto nikada nećete videti na uskom parking mestu, pa makar pola sata tražio pogodno mesto za parkiranje kako mi neko ne bi oštetio vrata :)

U svakom slučaju vozilo za preporuku, a nadam se da će i sledeće vozilo kada se bude prodavalo biti isto kao i ovo....

Ako vozilo kupi neki član foruma ima obavezu da predstavi automobil i kasnije objavi utiske o kvalitetu vozila i motora :) , a za to dobija pun rezervoar goriva prilikom kupovine ;) šalu na stranu, uz auto ide i pun rezervoar goriva, a sledi i link oglasa ispod ovog podužeg opisa, ali i dalje nedovoljnog da bi se opisalo stanje vozila koje je identično stanju vozila 2021-2022 godiste, a umnogome jeftinije nego ta vozila.... Hvala na čitanju teksta, svaki komentar je dobrodošao. Gledao sam da cena vozila bude najjeftinija za Superb 3 sa predjednih do 100.000 km na svim oglasima. Tako da fer cena, a stanje odlično. Pa ko kupi nema probema sa vozilom jedan dug dug period.... samo redovno održavanje i nema brige....

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/22467400/skoda-superb-14tsi-styleo-p-i-s

Van mreže cDa

• Hero Member
  • Auto: Škoda Octavia mk4 1.5 TSI
Odg: Škoda Superb mk3/1.4TSI/110KW/150KS
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 26, 2023, 09:13:17 posle podne »
Kako te služi taj 1.4? 150 konja? Rovit, da mislis da ce se kvariti ili poput 1.9 tdi, da može kroz zid?
Razmišljao sam o njemu ili 1.5

Van mreže SuperBSU

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 26, 2023, 10:55:57 posle podne »
Nakon višegodišnjeg iskustva sa tim motorom mogu reći da majstora osim kada se radi mali servis nije video :) stvarno nema problema sa njim, ni kap ulja na spojevima itd, nema potršnje ulja, ne treba ga dosipati između servisa, motor ide odlično, potrošnja za mene zadovoljavajuća, hoće da povuče kada treba, ima opciju gašenja dva cilindra kada se vozi umereno, ali ti to skoro i da ne osetiš kada ga voziš, opet ću uzeti isti motor jer ne volim dizele, DPF filtere, AD BLUE i ostale zavrzlame, a stiglo vreme da je i gorivo skuplje, a bogami i servis tako da samo benzin, za mene 1.4TSI ili 1.5TSI zadovoljava sve što treba, u mojoj firmi ima službenih vozila sa 1.2TSI i čak 1.0TSI, neki su prešli i preko 300.000km, od zamene samo alternator, korpa kvačila i to je to, ko želi nešto brže i ima para za plaćanje kazni može uzeti 2.0TSI koji je isto dobar motor, a treba izbegavati samo 1.8TSI zbog potrosnje ulja.
Ali kao i kod svakog automobila trebaš da nađeš održavan auto, servisiran na vreme, auto koji nije služio za izivljavanje na putu i nećeš se pokajati. Moja preporuka da ga kupiš, pa i pre toga da ga probaš kako ide i kako mirno i tiho radi, sve će ti tada biti jasno. Veliki pozdrav

Van mreže vllada

• Full Member
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 26, 2023, 11:04:41 posle podne »
Какав је са потрошњом горива?
Мислио сам да је то слаб мотор за толики ауто...

Послато са M2007J3SG уз помоћ Тапатока

Van mreže SuperBSU

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 26, 2023, 11:17:04 posle podne »
Pre ovog novog modela Superb3 imao sam Superb1 1.8T isto 110kw, 150ks, taj Superb 1 sam vozio 11 godina, do prodaje i kupovine novog modela, kada sam seo u novi model, sa manjom kubikazom, a istom snagom oduševio sam se, i te kako motor nije slab za tu karoseriju, lepo to ide, lepo startuje, na auto putu kao lađa, evo potrošnja auto put na 130 tempomat prosek  6,0-6,2l, van naselja na 80km/h oko 5l, grad oko 7l , menjam brzine ranije, skoro kako auto predlaže, nema divljanja od semafora do semafora, ko divlja to može i više naravno. Što bi rekli ja vozim penzionerski ;)  Na oglasu ima jedna fotografija potrošnje, ali to je sa novim Vega 19" felnama, kontam da i one povećavaju potrošnju u odnosu na 17" ili zimski set 16".

Inače Škoda rapid 1.0TSI, ide izuzetno dobro, a samo 1000 kubika. To su novi moderni motori, proizvode se već nekoliko godina tako da nema tu brige....
« Poslednja izmena: Oktobar 26, 2023, 11:19:08 posle podne od strane SuperBSU »

Van mreže cDa

• Hero Member
  • Auto: Škoda Octavia mk4 1.5 TSI
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 27, 2023, 09:03:34 pre podne »
Vozio sam oktaviju 1.0 TSI sa 110 konja na duže puteve i mogu ti reći da me je oduševila kako potrošnjom kako radom. Auto, po meni težak za 1.0, sa 4 odrasle osobe sa sve koferima(čitaj dve žene  bonk ) vukao je uz brdo kao od šale. Čak sam i planirao nabavku nove oktavije zbog toga.. Zato me i interesuje dugovecnost 1.4 i 1.5 motora.
« Poslednja izmena: Oktobar 27, 2023, 09:05:50 pre podne od strane cDa »

Van mreže SuperBSU

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 27, 2023, 09:25:23 pre podne »
Da, ti motori oduseve sa snagom, bez brige za 1.4 ili 1.5tsi, samo da je servisiran kako treba i navozaces se ti sa njim….

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 27, 2023, 11:06:08 pre podne »
Vozio sam se u taksiju Octavia nova 1.5 TSI, prosecna potrosnja po boardu je bila 7.2, mada lik uglavnom radi nocnu smenu, prosecna brzina za poslednjih 3500km mu je bila 32km/h, meni u BGu u realnoj gradskoj voznji nikad ne predje 25 km/h, a pritom kad mi se otvori put uvek potopim gas.  Realno mislim da trosi nekih 9l po gradu, sto je i dalje skroz ok, dizel bi mozda trosio litar manje, ali mnogo vise drugih muka oko dizela.

Van mreže SuperBSU

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 27, 2023, 11:15:11 posle podne »
Pa da, meni ta mala razlika u potrošnji dizel-benzin nije presudna za kupovinu vozila. Toyota je koliko znam izbacila dizel motore iz proizvodnje, uskoro ce to raditi i druge kompanije....

Van mreže danko67

• VW Početnik
  • Auto: Passat b5, Golf 6
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 28, 2023, 09:08:08 posle podne »
U vezi oglasa za prodaju:
Vidim da ste vlasnik vozila.
Zanima me da li ste prvi vlasnik?
Da li je Skoda kupljena ovde ili je iz uvoza?
U kom servisu je održavan?
Da li je imao limarijskih radova
Da li se može objaviti ili poslati privatnom porukom, VIN broj ?
Pozdrav!

Van mreže SuperBSU

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 28, 2023, 11:59:40 posle podne »
U vezi oglasa za prodaju:
Vidim da ste vlasnik vozila.
Zanima me da li ste prvi vlasnik?
Da li je Skoda kupljena ovde ili je iz uvoza?
U kom servisu je održavan?
Da li je imao limarijskih radova
Da li se može objaviti ili poslati privatnom porukom, VIN broj ?
Pozdrav!

Postovani Danko,

Poslao sam Vam odgovor putem privatne poruke.

Srdacan pozdrav
« Poslednja izmena: Oktobar 29, 2023, 12:53:55 pre podne od strane SuperBSU »

Van mreže SuperBSU

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Novembar 02, 2023, 11:04:40 posle podne »
Mala korekcija cene  :) mislim da ih neće biti više, sve ostalo na licu mesta pa ako neko zna da nekome treba dobar Superb eto šanse  driving

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/22467400/skoda-superb-14tsi-styleo-p-i-s