Pozdrav svima!
Jako dugo me nije bilo, ali sada posle 10 godina od kupovine prvog Audija, razmišljam da sebe "častim", uslovno rečeno
Naime, želeo bih da kupim Audi A5, B8 ili B8.5, preferentno B8.5 ali naravno, zavisi kakav se primerak nađe.
Budžet mi nije jasno definisan, recimo da je tu negde oko €15.000, ali se može rastegnuti i do €20.000 jer je sve još uvek u fazi planiranja.
Prvenstveno mi je bitno da je auto u apsolutnoj ful opremi (iliti što bi naši na polovnjacima napisali 3xS-Line, jelte), da ima automatski menjač i da nije srebrne boje. Prvenstveno bih želeo auto u crnoj boji, ali ni ostale boje nisu isključene.
Ono što me je navelo na otvaranje teme je sledeće: izbor motora.
Inicijalno sam hteo 2.0 TFSI motor dok nisam istražio čuveni problem sa potrošnjom ulja, što ukoliko nije veliki ceh za popravu, možda idalje jeste opcija (čitao sam temu na forumu, upoznat sa procedurom ali ne i sa cenom). Sledeća opcija je 3.0 TDI, iako nisam fan dizela nimalo, ali čitajući iskustva, kažu da je čak i agilniji od 2.0 TFSI motora, a pogotovu je pogodan za remap.
Naravno ukoliko sredstva budu dozvolila razmatrao bih i S5 kao idealnu opciju, ali o njemu ne znam puno (u smilu održavanja, kvarova i sličnog u odnosu na osnovnu A5-icu).
Svaka informacija je dobrodošla !