Potpuno sam ravnodušan kad su motori u pitanju. Ipak,uz dužno poštovanje Ćubice,ne slažem se sa tobom. Navedi mi jedan zanimljiv momenat na poslednjoj trci?
Tesko da mogu da ti objasnim,jer si kako i sam kazes,ravnodusan prema motorima.Ne kazem da neces shvatiti ali to te ne zanima i onda je tesko da prihvatis neke cinjenice o ovam sportu.Ne mozes posle gledanja jedne trke,bez obzira da li je bila zanimljiva ili ne,da doneses neki sud i misljenje o moto GP takmicenju.
Napisacu ti zasto je ova trka meni bila zanimljiva.
1. na prosloj trci je Rosi pao i nije je zavrsio.Po njegovom priznanju,sam je kriv za to.Posle pada i trke koju nije zavrsio,on na narednoj trci ima pol poziciju,odveze najbrzi krug i pobedi
2. trka se vozila u Spaniji na stazi Herez gde nije pobedio od 2009-e godine
3. ovo mu je 9-a pobeda na ovoj stazi i po tome je najbolji u istoriji moto takmicenja
4. na ovoj trci je po 177-i put zavrsio na podijumu.Ako uzmes u obzir da se godisnje vozi oko 18 trka,dolazis do podatka da je Rosi 10 godina na skoro svakoj trci zavrsio na podijumu ili u njegovom slucaju,obzirom da mu je ovo 21 sezona,dolazis do podatka da je skoro svaku drugu trku zavrsio na podijumu
5. ovo mu je 113-a pobeda
6. natrljao je nos spancima na njihovoj stazi
Sve su ovo cinjenice koje su po meni bitne za ovu trku i koje su doprinele da ova trka bude zanimljiva i upisana u moto istoriju.
F1 je popularniji sport,gledaniji sport,placeniji sport ali i sport gde su veca namestanja i malverzacije.
U F1 imas klupske naredne u moto GP ih nemas.Svako vozi za sebe i svako se bori za svoju poziciju.
U F1 ako ljudi iz boksa misle da ces unistiti motor ili ako im podaci pokazuju da previse forsiras,zavrnu prekidac i ogranice ti snagu.Toga u moto GP nema.Vozis maksimalno pa ako motor izdrzi,izdrzi.
U F1 mozes da menjas koliko god hoces setova guma,bitno je samo da sve komponente koje su predvidjene za tu trku iskoristis.U moto GP toga nema.Moras biti majstor pa sacuvati gume za celu trku.
U moto GP nemas pravo na gresku.Mali pad koncentracije i zavrsi se van staze i trka je gotova.
Samim tim sto motori imaju dva tocka manje,duplo vise je zanimljivije gledati ih
Za prave ljubitelje,F1 je davno prestala da bude zanimljiva.Bar je za mene tako.
Smrt Sene je oznacila kraj za F1 kakvu ja volim.
Ostalo mi je da uzivam u majstorijama Rosija dok bude vozio.Kada ode u zasluzenu penziju,moto GP ce doziveti udarac od kojeg se nece nikada oporaviti.
Toliko od mene