Pozdrav ljudi,
rekoh da podelim svoje iskustvo sa vama sa jednom osiguravajućom kućom, tačnije Uniqa osiguranjem.
Osigurao sam stakla vozila na iznos štete do 20000din. U međuvremenu mi pukne vetrobran pa rešim reklamirati. Nisam iz BG, niti želim da davim ljude po agencijama sa pitanjima kako, gde, čime itd. Okrenem njihov call centar, dobijem info da moram da odem na NBG kod procenitelja, pa posle zamenim vetrobran sa zapisnikom (gde u mom kraju) itd. Učešće je 20%.
Elem da ne davim, čisto sam rad da podelim svoje nezadovoljstvo učešćem od 20% koje npr DDOR NS ili Dunav ne traže svojim poverenicima, ali ok, to je moj propust. Call centar radi svoj posao ispod proseka, ne verujem da se snimaju razgovori niti da bilo ko to sluša. Odgovori rezervisani, šturi, bez konkretnih smernica za rešenje mog problema. Ja sam dipl. inž. a ne agent osiguranja, tako da se ne podrazumeva da znam ono što pitam te iste ljude. Procenitelj izgleda da ne govori sa običnim svetom, slika šoferku, promumla nešto na klingonskom jeziku i ode.
Napominjem da mi niko nije pomenuo mogućnost izlaska na teren procenitelja, kako ne bih rizikovao kažnjavanje od strane policije zbog prilično oštećenog vetrobrana.
Ukupan trošak oko 50e, a šoferka košta 15000din, što i nije loše, ali ceo proces i učešće u šteti su prilično dosadni.
Moj iskren savet, ako možete bez Uniqa osiguranja samo napred. Koga zanima mail koji sam poslao, prosledicu mu. Naravno da nisam dobio odgovor jer ih baš nešto briga. Klasična neljubaznost i neprofesionalizam
Pozdrav!