znam ja o cemu pricas... meni je vcds prodao lik iz rusnja(SPASKE) i rekao mi je ovako... pri instalaciji softvera i drajvera da disejblujem net... to kad zavrsim dok je prikljucak ukljucen u usb,tj dok radim dijagnostiku ne sme da bude na netu,cim iskljucim usb,onda moze na net,e sad to vazi za windows xp,a sa windows 7 ne smes vise nikad da imas net,jel ne mozes da iskljucis update,prvi put kad se domogne neta,on se updejtuje i ako prikljucak nije ukljucen,cim ukljucis prikljucak on sjebe stvar do kraja... e sad ovaj lik za sjebane trazi 30e da popravi,tako da bi i meni dobro dosao broj od tog tvog lika...

evo i uputstva...
VAŽNO
Koristite softver koji ste dobili na CD-u. Nemojte raditi update softvera ili koristiti drugi softver ni u kom slucaju jer ce uredjaj biti ispraznjen !
Simptomi "ubijenog" uredjaja su :
- Windows ga prepoznaje kao Ross Tech ali ne prihvata drajvere
- Windows ga prepoznaje kao USB Serial adapter (Device Manager (nalazi se u "Control Panel\System" / "Hardware" tab "Device Manger)
- Windows ga prepoznaje kao " FFFFFFFFFFFFFFFF"
Garancija se ne priznaje u tom slucaju i opravka se naplacuje !
OBRATITE PAZNJU NA + I – NA 2X2 ADAPTERU !
Ukoliko koristite Windows7 NE SMETE ICI NA INTERNET NIKADA ! bez obzira da li je uredjaj utaknut ili ne !!!
Instalacija :
1. ISKLJUČITE SE SA INTERNETA !
2. Startujte program VCDS-Release-10.6.0-Installer.exe (verzija na engleskom)
3. Startujte obavezno fajl Host.bat
4. Ako zelite prevedenu verziju ,startujte instalaciju
VCDS 10.6.0 BH INSTALL FREE.exe
5. Izvucite precicu na desktop ( C:RossTech/VCDSBH/VcdsBH.exe )
6. Restartujte kompjuter
7. Utaknite interface na USB port i kada zatrazi drajvere uputite ga
u folder gde je instaliran program ( C:Ross tech/VCDS )
8. Ponovo mozete aktivirati internet ( osim za Win7, na Win7 nesmete nikada vise imati internet)
P.S
faki85 ako ti treba imam detaljno i opsirno uputstvo za vcds na srpskom u pdf-u ima dosta toga zanimljivog i imam neke programe ako te zanimaju za ELM 327,KKL i opcom,a i ti ako imas sta zanimljivo pisi...