VW - Forum > Razne Teme

Noviteti

(1/42) > >>

admin:
Audi A7 Sportback u Srbiju stiže na jesen


Posle svetske premijere u Minhenu, na jesen stiže u Srbiju i Crnu Goru Audi A7 Sportback, novi model iz Audi fabrike kojim se  cilja na novi tržišni segment. Ovaj veliki model sa petoro vrata, dinamično naglašenim zadnjim delom objedinjuje ono najbolje iz tri različite oblasti: sportsku eleganciju kupe vozila, komfor limuzine i praktičnost kombi vozila...

Ovaj kupe dugačak je 4.97 metara, širok 1.91 m ali visok samo 1.42 m.

Dugačka hauba, kratka prednja conzola, dugačko rastojanje osovina, sprotski C stubovi i oštro spušteni zadnji deo pružaju opšti dinamičan utisak.  Audi A7 Sportback je čista vrhunska tehnologija. Karoserija je izrađena od aluminijuma i čelika vrhunske tehnologije što vozilo čini izuzetno laganim i bezbednim, dok elegantni enterijer vozila prikazuje nivo kvaliteta obrade od strane stručnjaka.



Opcioni LED farovi upotpunjuju celokupan utisak vozila A7 Sportback i prikazuju sve svetlosne funkcije sa svetlosnim diodama uz minimalnu potrošnju energije. Bi-xenon farovi i LED svetla pozadi postaju standard. Inovativna funkcija za svaku vremensku priliku takođe je integrisana u prednje farove, zamenjujući klasične farove za maglu.

Snažni sportski dizajn eksterijera prenosi se i na enterijer vozila A7 Sportback, gde Audi iznova demonstrira svoju vodeću ulogu u automobilskom dizajnu.

Porsche SCG PR

admin:
Porsche Panamera S Hybrid stiže za godinu dana



Konačno je potvrđeno i oficijelno: za godinu dana možemo očekivati novu Porsche Panameru S Hybrid. Za razliku od potpuno električnog modela Boxter, koji je u fazi testiranja, Panamera će biti klasičan hybrid, sa tehnikom koju deli sa modelom Cayenne...

To znači da sistem čini šestocilindrični kompresorom pojačan benzinski motor 3.0 TFSI, poreklom iz Audija, koji je kombinovan sa elektromotorom snage 34 kW. Hibridna Panamera biće full-hybrid, što znači da se pri brzini do 60 km/h može kretati samo na električni pogon. Snaga benzinskog motora iznosi 245 kW, u rasponu obrtaja od 5.500 do 6.500 o/min. Porsche navodi da je ukupna maksimalna snaga ovog pogonskog sklopa 279 kW pri 5.500 o/min, a maksimalni obrtni moment hibridnog sistema je 580 Nm, dostupan već pri 1.000 o/min.

Elektromotor ne vrši samo ulogu pomoćnika u gradskoj vožnji, već pomaže i pri ubrzanju pri visokim brzinama. Benzinski motor se može ugasiti kada je to moguće, a moguće je pri brzinama sve do 156 km/h. Set NiMH baterija ima nominalni napon od 288V, kapacitet od 1,7 kWh, a smešten je u zadnji deo automobila. Elektrosistem hibridnog pogona napaja sve pomoćne agregate: kompresor klimatizacije, pumpu za servo pojačivač upravljanja... Hibridni modul se sastvoji od kvačila, elektromotora, hidraulične kontrolne jedinice i elektronike za elektromotor.

admin:
Volkswagen razvija hibridni radio

Volkswagen je udružio snage sa radio stanicom Hit-Radio Antenne Niedersachsen, po pitanju razvoja radija budućnosti. Slušalac može sistem Hibridnog radija u skladu sa svojim individualnim potrebama i odluči kada i kako želi da sluša radio. Projekat će se ubzati početkom 2011 godine, kada će se testovi sprovoditi u Donjoj Saksoniji...

“Hibridni radio je  osudjen na uspeh jer kombinuje zahteve slušalaca za individualizmom i klasični internet auto radio. “ rekao je Martin Weiser, šef Driver Information Systems odeljenja u Volkswagenu. “ Kako je automobil jedna od najvažnijih lokacija za slušanje radija, ovo je od posebne važnosti kako za Volkswagen tako i za ostale proizvodjače automobila“ dodao je Weiser.

Preko internet interfejsa, slušalac ima mogućnost da kreira svoju listu, koja može biti od lokalnih vesti do  različitih muzičkih specijala. Te selekcije se onda biraju sa liste iz automobila.

Projekat će se ubzati početkom 2011 godine, kada će se testovi sprovoditi u Donjoj Saksoniji. Poseban akcenat će biti stavljen na jednostavnu i laku za upravljanje (user friendly) navigaciju po listi pesama, koja se do kola šalje preko mobil interneta: samo jednim pritiskom na dugme će se dolaziti do dela sekcije koja se sluša.

admin:
Porsche Cayman Club Sport


Po poslednjim vestima, Porsche Cayman Club Sport (CS) će premijeru imati u novembru ove godine, i to na Salonu automobila u Los Anđelesu.

Radi se o olakšanoj verziji Caymana (vrata od aluminijuma, lagani 19-inčni točkovi...), koji će u odnosu na Cayman S imati za 74 do 84 kg manje.

Cayman CS će, između ostalog, dobiti i 20 mm niže ogibljenje, zadnji spojler, opcioni Track paket, Club sport iznake, kao i 3,4 litarski šestocilindrični motor sa 245kW/333KS (7kW/9KS više od Caymana S).

To će biti dovoljno da ubrzanje od 0-100 km/h iznosi 4,6 sekunde (za 0,3 sec bolje od Caymana S), dok će cena u SAD-u iznositi 66.330 dolara (51.015 evra).

admin:
Seat Palma: Seatov A5 Sportback



Imajući u vidu da je kao baza za Seatov Exeo poslužila prethodna generacija Audija A4, nekakva Seatova varijanta Audija A5 Sportback možda i ne bi bila veliko iznenađenje.

Nekoliko crteža (čija autentičnost nije potvrđena) je nedavno već dospelo u javnost, a u međuvremenu su napravljeni i ovi najnoviji renderi eventualnog izgleda eventualnog Seata Palma - Seatovog A5 Sportbacka.



Drugih detalja nema, pa sve i dalje ostaje u domenu špekulacija.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju