Dobar dan svima.
Pre godinu i pol dana sam pazario Passata karavana B6 20tdi 2009. godiste. Auto ima na satu 250000km i sa desne strane je volan jer zivim na Malti. Ima dosta dodatne opreme i izmedju ostalog RNS 510 i prednje i zadnje parking senzore. U toku godinu dana koriscenja automobila veoma sam zadovoljan njime, bilo je manjih problema, ali sve je razumljivo uzimajuci u obzir godiste i kilometrazu. Da ne bi sirio pricu imam problem sa RNS 510.
Desavalo mi se da kontrole na volanu prestanu da rade i izgubim informacije sa RNS-a na board display-u na instrument tabli i pojavi mi se greska na RNS-u "Optical parking system is not available at present", pomislio sam da nije neki los kontakt, izvadio sam ga prekonektovao i sve je ponovo proradilo. Medjutim nije trajalo dugo, posle mozda mesec dana opet se pocinje desavati ista stvar. Cudna stvar koja se desava je da recimo ujutro kad krenem na posao sve radi sasvim normalno nekih 10-15min, onda se ponovo pojavi greska za OPS i komande i display prestanu da rade. U isto vreme sam primetio da se iz RNS cuje zvuk zujanja kao da se hard disk cuje kako radi i posle iskljucivanja.
Dosta vremena sam proveo na ovo forumu pokusavajuci da nadjem slicne problem, ali mi nije polazilo za rukom.
Bio bih veoma zahvalan ako bi neko mogao da pomogne.
Postavio sam sliku greske sa RNS-a ako moze biti od pomoci.
Hvala unapred.