Autor Tema: [GOLF 5] RCD 310 i bijelo LED osvjetljenje  (Pročitano 967 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Javier

  • VW Početnik
  • Poruke: 9
  • Lokacija: Sarajevo
  • Karma: +0/-0
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5
[GOLF 5] RCD 310 i bijelo LED osvjetljenje
« poslato: Septembar 23, 2020, 08:51:59 posle podne »
Pozdrav imam 2 pitanja. Nedavno sam ugradio RCD 310 iz golfa 6 u golf 5 i vukao mi je struju. Problem sam rjesio spajanjem radija na kontakt, tako da se gasi svaki put kad i auto, i onda se rucno pali pri pokretanju automobila. Da li je to okej rjesenje za duže staze, meni ne smeta ovaj princip? (Mijenjanje gatewaya modula i sl skupo i komplikovano)

1. Da li može normalno sve tako sa radiom funkcionisati, jer evo nakon 10ak dana pri pokretanju auta, akumulator se malo muči iako je nov.

2. Radio sam prosle godine bijelo led osvjetljenje instrument table bez problema ikakvih, zanima me da li ce problem neki praviti da citavu unutrasnjost promjenim osvjetljenje tipki? Umjesto crvene svjetlosti da bude bijela (podizaci stakala, tipke klime, radija..)?

Van mreže Lepi

  • Moderator
  • Master Member
  • ***
  • Poruke: 4777
  • Lokacija: Canada
  • Karma: +192/-83
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Rabbit 2.5
Odg: [GOLF 5] RCD 310 i bijelo LED osvjetljenje
« Odgovor #1 poslato: Septembar 24, 2020, 01:14:51 pre podne »
1. Ne, da je tako trebalo da funkcioniše tako bi izašo iz fabrike. Odradi to kako treba, nije ni komlikovano ni skupo.


2. Nebi trebalo biti peoblema da se odradi to.

Van mreže Javier

  • VW Početnik
  • Poruke: 9
  • Lokacija: Sarajevo
  • Karma: +0/-0
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5
Odg: [GOLF 5] RCD 310 i bijelo LED osvjetljenje
« Odgovor #2 poslato: Septembar 24, 2020, 08:51:49 pre podne »
1. Ne, da je tako trebalo da funkcioniše tako bi izašo iz fabrike. Odradi to kako treba, nije ni komlikovano ni skupo.


Radio me kostao 20e, a za taj modul sam cuo otprilike 60-70e
Tako da i nije bas jeftino, a u Sarajevu svako bjezi od toga da radi

Dobar elektricar mi je ovako napravio i rekao da vozim. Znam da nije to po pravilu uradjeno, zato mi i ne treba to spominjanje fabrike. Nego cisto mozda necije iskustvo da li je tako vozio bez problema da mu se prazni akumulator

Van mreže Telje

  • VW Majstor
  • Old.Jr Member
  • *****
  • Poruke: 334
  • Lokacija: Kosovska Mitrovica
  • Karma: +19/-11
  • Pol: Muškarac
Odg: [GOLF 5] RCD 310 i bijelo LED osvjetljenje
« Odgovor #3 poslato: Septembar 24, 2020, 05:56:47 posle podne »
Moras promeniti gateway i kodovati, nakon toga sve ce biti ok

Van mreže Javier

  • VW Početnik
  • Poruke: 9
  • Lokacija: Sarajevo
  • Karma: +0/-0
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5
Odg: [GOLF 5] RCD 310 i bijelo LED osvjetljenje
« Odgovor #4 poslato: Septembar 24, 2020, 11:04:11 posle podne »
A ja ko da kineski pričam majke mi drug. Znam ja sta je najbolje i najispravnije, ali je preskupo ovdje 70 eura, radio me dosao 20e
Pitam jel ko imao iskustva moze li bez nekih problema funkcionisati ovo kao sto sam sad uradio, da radio na kontakt prebacim. Svaki put kad se auto ugasi, gasi se i radio (ne vuče struju akumulatoru), jedino me zanima da li u toku voznje vuče toliko vise struje da akumulator to ne stigne napuniti, jer su vecinom gradske dionice od po 15-20 min voznje
« Poslednja izmena: Septembar 27, 2020, 06:38:29 posle podne od strane Modus »

Van mreže marshal

  • VW Početnik
  • Poruke: 123
  • Age: 32
  • Lokacija: Sarajevo
  • Karma: +3/-2
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5
Odg: [GOLF 5] RCD 310 i bijelo LED osvjetljenje
« Odgovor #5 poslato: Septembar 25, 2020, 10:36:22 pre podne »
druze moze to funkcionisati al nije kako treba...vuce ti struju opet vidjet ces kad dodje zima hoces li moci da palis...a otkud ti to da je u sa gat.70 eura....ja sam mjenjao i platio 50KM...

Van mreže Javier

  • VW Početnik
  • Poruke: 9
  • Lokacija: Sarajevo
  • Karma: +0/-0
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5
Odg: [GOLF 5] RCD 310 i bijelo LED osvjetljenje
« Odgovor #6 poslato: Septembar 25, 2020, 11:48:53 pre podne »
Posalji mi gdje sta i kako i odoh odmah, ja sam jedva nasao jednog i on mi je 140 KM rekao  gateway i neko kodiranje sta li
« Poslednja izmena: Septembar 27, 2020, 06:38:16 posle podne od strane Modus »

Van mreže Telje

  • VW Majstor
  • Old.Jr Member
  • *****
  • Poruke: 334
  • Lokacija: Kosovska Mitrovica
  • Karma: +19/-11
  • Pol: Muškarac
Odg: [GOLF 5] RCD 310 i bijelo LED osvjetljenje
« Odgovor #7 poslato: Septembar 27, 2020, 05:14:31 posle podne »
Moras promeniti gateway i kodovati, nakon toga sve ce biti ok

A ja ko da kineski pričam majke mi drug. Znam ja sta je najbolje i najispravnije, ali je preskupo ovdje 70 eura, radio me dosao 20e
Pitam jel ko imao iskustva moze li bez nekih problema funkcionisati ovo kao sto sam sad uradio, da radio na kontakt prebacim. Svaki put kad se auto ugasi, gasi se i radio (ne vuče struju akumulatoru), jedino me zanima da li u toku voznje vuče toliko vise struje da akumulator to ne stigne napuniti, jer su vecinom gradske dionice od po 15-20 min voznje

Oglasa je mnogo sacekaj i potrazi gde ce biti jeftinije ako ne ostaje ti kao do sada da radi jer preko CAN-a se regulise gasanje i paljenje na kljucu

Van mreže Javier

  • VW Početnik
  • Poruke: 9
  • Lokacija: Sarajevo
  • Karma: +0/-0
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5
Odg: [GOLF 5] RCD 310 i bijelo LED osvjetljenje
« Odgovor #8 poslato: Septembar 28, 2020, 12:23:22 pre podne »
I nije oglasa bas puno, pricam o teritoriji BiH, kod nas je to u glavnom gradu nazalost tanko, sve je to po manjim gradicima da se neko zeza s ovim. Zato od kolege forumasa trazim info gdje je on radio jer je rijec o istom i gradu i vozilu

Nista onda za sad se nadam da ce ovako funkcionisati dok ne nadjem to drugo rjesenje.

Zna li neko da li taj drugi modul, gateway smanjuje struju koju radio trosi ili on ustvari gasi radio pri gasenju vozila? Odnosno jel obavlja istu funkciju kao ovo sto sam zicom na osigurac prespojio samo na pravilniji nacin, ili regulise to nekako drugacije?
« Poslednja izmena: Septembar 28, 2020, 09:00:06 posle podne od strane Zgubidan »