Pozdrav svima, izvinjavam se ako je dupli post. Trazio sam preko search-a i nisam naisao ni na sta vezano za ovu temu za ovaj model motora.
Problem je sledeci, prilikom punog gasa i brze voznje klapna koja ide u usisnu granu ispada, sto dovodi do nemirnog rada motora na leru, pojave greske... Kada fizicki vratim klapnu na mesto sve se vraca u normalu. Prilikom sporije normalne voznje ovaj problem se ne manifestuje pa sam dosao do zakljucka da pritisak izbacuje ovu klapnu sa svog uobicajenog mesta. Naravno klapna se vremenom izhabala na jednom delu.
Citao sam dosta po internetu, dosao sam i do klipa gde cuveni bradonja objasnjava kako je to fabricki lose reseno, pa su izbacili update usisne grane.
Na slici ispod cete videti crvenim obelez ceo deo, a plavim je obelezen deo koji ispada. Da li neko zna da li moze da se nadje samo ovaj deo , da li postoji neko resenje ili mi ne gine nova usisna grana.
Takodje da li neko zna da li postoji neka vrsta osiguraca za ovaj deo koji ide u usis, nerealno mi je da ne postoji osigurac i da to radi po principu dok se plastika ne ishaba i ne pocne da ispada, mada ni to nije nerealno s obzirom da je vw napravio novi model, modifikovan model usisne grane, gde je ovaj deo izmenjen.
Slika ispod je stari tip usisne grane koji se nalazi na mom TSI 2.0 motoru, 2010 godiste.

Slika ispod je novo resenje vw-a , modifikovano tako da se ovaj problem ne desava.

Evo kako izgleda moj deo, primeticete na slici da je crvenim uokviren deo koji ispada, taj deo kao da je malo izlizan, vremenom se ishabao.
Naravno ne stoji na mestu, ovo je situacija kada je sve skroz ispalo... Pa sam iskoristio priliku da slikam taj deo koji ide u usis.