Autor Tema: Klapna ispada sa usisne grane 2.0 TSI (2010)  (Pročitano 6307 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže igy_pfc

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Scirocco 2.0 TSI
Klapna ispada sa usisne grane 2.0 TSI (2010)
« poslato: Jul 26, 2019, 11:53:36 pre podne »
Pozdrav svima, izvinjavam se ako je dupli post. Trazio sam preko search-a i nisam naisao ni na sta vezano za ovu temu za ovaj model motora.

Problem je sledeci, prilikom punog gasa i brze voznje klapna koja ide u usisnu granu ispada, sto dovodi do nemirnog rada motora na leru, pojave greske... Kada fizicki vratim klapnu na mesto sve se vraca u normalu. Prilikom sporije normalne voznje ovaj problem se ne  manifestuje pa sam dosao do zakljucka da pritisak izbacuje ovu klapnu sa svog uobicajenog mesta. Naravno klapna se vremenom izhabala na jednom delu.
Citao sam dosta po internetu, dosao sam i do klipa gde cuveni bradonja objasnjava kako je to fabricki lose reseno, pa su izbacili update usisne grane.

Na slici ispod cete videti crvenim obelez ceo deo, a plavim je obelezen deo koji ispada. Da li neko zna da li moze da se nadje samo ovaj deo , da li postoji neko resenje ili mi ne gine nova usisna grana.
Takodje da li neko zna da li postoji neka vrsta osiguraca za ovaj deo koji ide u usis, nerealno mi je da ne postoji osigurac i da to radi po principu dok se plastika ne ishaba i ne pocne da ispada, mada ni to nije nerealno s obzirom da je vw napravio novi model, modifikovan model usisne grane, gde je ovaj deo izmenjen.

Slika ispod je stari tip usisne grane koji se nalazi na mom TSI 2.0 motoru, 2010 godiste.

Slika ispod je novo resenje vw-a , modifikovano tako da se ovaj problem ne desava.

Evo kako izgleda moj deo, primeticete na slici da je crvenim uokviren deo koji ispada, taj deo kao da je malo izlizan, vremenom se ishabao.
Naravno ne stoji na mestu, ovo je situacija kada je sve skroz ispalo... Pa sam iskoristio priliku da slikam taj deo koji ide u usis.

« Poslednja izmena: Jul 26, 2019, 12:01:18 posle podne od strane igy_pfc »
SAMO JAKO!

Van mreže igy_pfc

• VW Početnik
Odg: Klapna ispada sa usisne grane 2.0 TSI (2010)
« Odgovor #1 poslato: Jul 26, 2019, 12:38:18 posle podne »
EDIT
Nazalost ko ima ovaj problem, mora da promeni celu usisnu granu... Nadam se da ce nekome ovaj post pomoci.
« Poslednja izmena: Jul 26, 2019, 03:35:07 posle podne od strane Modus »
SAMO JAKO!

Van mreže Pekar

• Master Member
  • Auto: GOLF 7.5 TCR
« Odgovor #2 poslato: Jul 27, 2019, 08:12:52 posle podne »
upravo tako, mora cela grana da se menja, nema drugog nacina da se resi, to im je jadna od mane a nazalost mora cela grana bonk
Jos jednom se ponavlja prica da nije vazno koliko je auto presao, nego ko je sa njim vozio te kilometre. mahac

Van mreže igy_pfc

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Jul 29, 2019, 01:19:03 posle podne »
Postoji resenje ukoliko je problem samo ova mala polugica koja ispada npr... 50$ je bolje od 45.000 koliko kosta nova usisna grana :D
Treba da mi stigne u subotu, postavicu pa cu napisati rezultat. Za sada ljudi imaju pohvale za ovo resenje.
https://www.ecstuning.com/b-ecs-parts/vw-audi-p2015-20t-tsi-intake-manifold-lever-arm-fix-kit/021071ecs01~a/
« Poslednja izmena: Novembar 25, 2019, 03:43:30 posle podne od strane Modus »
SAMO JAKO!

Van mreže Uros23

• VW Početnik
  • Auto: VW Scirocco 2010 2.0 TSI
« Odgovor #4 poslato: Februar 08, 2021, 10:50:23 posle podne »
@ igy_pfc - Sta se desilo na kraju, da li si morao da nabavis celu novu usisnu granu (intake manifold) ili si resio sa tim elementom pomenutim? :)

Van mreže igy_pfc

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Avgust 04, 2021, 01:55:24 posle podne »
Nisam, uspeo sam dve godine da izguram sa ovim resenjem u postu iznad, sa malim drzacem toga u neku ruku.

U medjuvremenu je usisna grana prsla malo na jos jednom mestu i sad moram da je menjam ali je to tek muka, posto nema nigde, pa sad gledam nekako iz Nemacke da narucim.
Ako ima neko neku kombinaciju neka mi pise.
« Poslednja izmena: Avgust 04, 2021, 04:24:00 posle podne od strane Modus »
SAMO JAKO!