Podjoh od pretpostavke, da su seme slicne za sve modele (bar sto se tice pumpe za gorivo), a i Dejan80 na pp poruknu da pogledam ulozak brave, pa je izmenjah, jer sam igrom slucaja imao rezervnu... Namucih se fino, sa skidanjem volana, jer je za tu intervenciju potreban torx 10, kao i provaliti caku, kako se skida airbag sa volana... Posle ovoga, dobih napajanje na benz. pumpi kada dam kontekt (i verovatno dok ne postigne neki zadati pritisak, ona radi) , ali i dalje ne mogu da upalim motor...
Znaci, sada releji 372 (benz pumpa i verovatno jos dva potrosaca), 373 (SAI) i 30 (ono karakteristicno pistanje, sta god to bilo) kao i ulozak brave odradjuju posao odlicno. Ali... E, to ALI me i dalje zeza.

I DALJE NE MOGU UPALITI MOTOR.
Evo danasnje muke u slikama, da se ne baci...

Dva crvica, koji su zamazani crvenom bojom se odvrnu i ulozak se izvuce (sa krilcima) :D
Dobio sam informaciju, da ovakav ulozak odgovara svim b5.5 do 2005 bez obzira na vrstu goriva.

Skidanje aurbag-a je prosto (kada se zna). Samo se volan dovede u desni polozaj, kratkim ravnim odvrtacem, iza volana se pritisne malo veca zabica i "odbravi" se, pa zatim u levi polozaj i "odbravi" se i druga. Tu sam bas bio pazljiv, jer su zice od jastuka i konektor, prilicno tanki...

...a skidanje volana mi je bio potreban TORX 10 i dooobra poluga, jer je vijak , jako cvrsto stegnut i premazan nekim lakom.
Zatim skidanje plastike oko volana (vijci su krstasti) i zamena uloska brave, za dva minuta.

Ima li neko ideju, sta dalje?