Autor Tema: Mape za fabričku navigaciju  (Pročitano 57988 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže AcoVW

  • Hero Member
  • ****
  • Poruke: 1304
  • Age: 32
  • Lokacija: Čačak
  • Karma: +44/-14
  • Pol: Muškarac
  • Auto: CC, Golf 5
Odg: Mape za fabričku navigaciju
« Odgovor #140 poslato: Jul 29, 2020, 04:40:28 posle podne »
Nisi trebao da update-ujes preko SD kartice, ako ti cita DVD DL. Uvek je najsigurnija metoda preko DVD-a.

Metoda pomocu SD kartice nekada korumpira firmware, jer ta metoda "dira" sam firmware da bi se pokrenuo update mapa preko SD kartice.

Cesto se desi da SD metodom ne kopira sve potrebne fajlove, pa se ubacivanjem DVD-a kopiraju svi fajlovi koji nedostaju.
E sad, pitanje je zasto kod tebe posle gasenja trazi DVD opet.

Probaj da resetujes RNS kombinacijom tastera (ako ne znas, pogledaj na yt kako).

Ne znam zasto bezis od fw 5238, jer je to najstabilniji fw. Instalacijom tog fw dobijas i video in motion izmedju ostalog.

Mozes mozda i da probas swl_fix.iso
« Poslednja izmena: Jul 29, 2020, 04:44:04 posle podne od strane AcoVW »

Van mreže vwtig2012

  • VW Početnik
  • Poruke: 3
  • Karma: +0/-0
  • Auto: Tiguan 2012
Odg: Mape za fabričku navigaciju
« Odgovor #141 poslato: Jul 30, 2020, 07:37:25 pre podne »
Kada sam to radio nisam znao da moze i bez SD kartice... ali gotovo je sada, pokusat cu danas prvo sa resetom, pa ako ne bude islo onda swl_fix.iso

Testirao sam juce malo navigaciju i primjetio da ne mogu ni jednu lokaciju memorisati, mislim memorise, dobije potvrdu da je ok, ali kada kasnije idem da ih odaberem nema ih, ne snimi nista... mozda je to isti razlog zasto svaki put trazi dvd, jednostavno ne memorise trajno na uredjaj podatke...

Nisam siguran koliki problem mogu napraviti CD/DVD-ovi, brilikom przenja birao sam najmanju mogucu brzinu, ali to je bilo za cd 10x umjesto 1ili2x preporucene i 3x za dvd od 2.4 preporucene
nije bilo uzeti boljih diskova a nije mi se dalo cekati dok ne naidjem na takve...

Jos nesto da pitam posto sad kada sam tu pri kraju da nastimam, ne mogu ovo ostaviti ovako... Ako ne prodje ovo gore nista ici cu na novi fw 5238

Razlog zasto najvise bjezim od njega je to sto se moze gledati video u pokretu, nije to bezveze blokirano, sigurnost je ipak najvaznija a kada neku opciju imas djavo mira neda....

1. Da li kada pokrenem instal fw-a (a kasnije i mapa) brise sve sa diskova
2. Moze li se desiti da instalacijom novog fw-a izgubim neke funkcionalnosti, kamera, praking senzori...
3. Ako bi pokrenuo samo instal mapa sa SD-a ponovo, da li ce to obrisati sve trenutno pohranjene fajlove od mapa ili samo kopira nove ponovo na disk, odnosno kako da obrisem sve vezano samo za mape i odadim novu instalaciju, da li sa dvda ili sd-a?

Van mreže AcoVW

  • Hero Member
  • ****
  • Poruke: 1304
  • Age: 32
  • Lokacija: Čačak
  • Karma: +44/-14
  • Pol: Muškarac
  • Auto: CC, Golf 5
Odg: Mape za fabričku navigaciju
« Odgovor #142 poslato: Jul 30, 2020, 01:53:04 posle podne »
1. Nisam imao priliku da cuvam ista sto se nalazi na rns-u pa nisam siguran, ali mislim da instalacija fw brise sve naknadno sacuvano od strane korisnika.

2. Moze, ako iz nekog razloga ne prodje sve kako treba. Retko se desava. Ipak, sve se da popraviti.
Kada radis update fw, radis bez kontakta ukljucenog tj. izvadis kljuc iz brave.

3. Probaj da pokrenes sa DVD-a instalaciju mapa, da pregazi sve to ponovo (mada ja mislim da ti je fw korumpiran, pa zato se desava sve to sto se desava).
Mozes da pokusas da narezes prethodnu verziju mapa, instaliras, pa onda opet najnovije, ali sve to sa DVD-a.
« Poslednja izmena: Jul 30, 2020, 01:55:10 posle podne od strane AcoVW »

Van mreže ssrki

  • Old.Jr Member
  • **
  • Poruke: 380
  • Lokacija: vrsac
  • Karma: +15/-4
  • Pol: Muškarac
Odg: Mape za fabričku navigaciju
« Odgovor #143 poslato: Jul 30, 2020, 03:34:39 posle podne »
Aco aj mi pomozi ako mozes, u kolima imam rns 315 sa integrisanim bt, sve radi kako treba, imam poslednje mape za istocnu evropu. Ugradio sam dodatno i mikrofon u kabinsko svetlo. Ali kad pritisnem na volanu mikrofon onda ni samo mutira muziku i ne radi mi glasovno pozivanje, da li treba jos nesto da se ukodira?
Da li mozda ima novijih mapa istocne evrope od v8 i gde bi mogle da se skinu?

Sent from my P30 using Tapatalk
« Poslednja izmena: Jul 30, 2020, 03:52:40 posle podne od strane ssrki »

Van mreže AcoVW

  • Hero Member
  • ****
  • Poruke: 1304
  • Age: 32
  • Lokacija: Čačak
  • Karma: +44/-14
  • Pol: Muškarac
  • Auto: CC, Golf 5
Odg: Mape za fabričku navigaciju
« Odgovor #144 poslato: Jul 30, 2020, 11:21:57 posle podne »
Treba da se ukodira tj. aktivira bt.

Nema jos uvek novijih mapa Istocne E. od V8. Trebale su da izadju krajem juna nove V12 za 2020god, ali nisu. Sada se ne zna datum kada ce.
Ali i kada izadju, nista ti ne znaci da ih skines na neta. Ne mogu tek tako da se kopiraju na karticu i instaliraju. Mora kartica da bude sa odgovarajucim cid brojem tj./i zakljucana odgovarajucom sifrom za dati cid.
Jedino ako baratas time, onda znas kako ide sve to....

Van mreže ssrki

  • Old.Jr Member
  • **
  • Poruke: 380
  • Lokacija: vrsac
  • Karma: +15/-4
  • Pol: Muškarac
Odg: Mape za fabričku navigaciju
« Odgovor #145 poslato: Jul 31, 2020, 11:06:24 pre podne »
Pazi, bt mi radi, kad me neko zove mogu da se javim bez problema (slusalica) na volanu. Jedino mikrifon

Sent from my P30 using Tapatalk


Van mreže AcoVW

  • Hero Member
  • ****
  • Poruke: 1304
  • Age: 32
  • Lokacija: Čačak
  • Karma: +44/-14
  • Pol: Muškarac
  • Auto: CC, Golf 5
Odg: Mape za fabričku navigaciju
« Odgovor #146 poslato: Jul 31, 2020, 11:51:19 pre podne »
Aa nisam lepo procitao sta si napisao...
Ne znam za glasovno biranje, mozda treba negde nesto da se aktivira

Van mreže gorant92

  • VW Početnik
  • Poruke: 23
  • Lokacija: Novi Sad
  • Karma: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6
Odg: Mape za fabričku navigaciju
« Odgovor #147 poslato: Avgust 01, 2020, 04:13:33 pre podne »
Mozes preko VCDS da prebacis sa mute na voice control. Mislim da se nalazi u central electric, long coding, pa pronadji koji bit treba izmeniti.

Inace rekao bih da je mute dosta bolja funkcija, jer za voice control ti zavisi jezik na koji je auto podesen.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro