Autor Tema: Sve u vezi kompjutera... (problemi, saveti, preporuke...)  (Pročitano 410676 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20011
  • Age: 36
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +393/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi C7 S-line ® Black edition
Sve u vezi kompjutera... (problemi, saveti, preporuke...)
« poslato: Februar 26, 2009, 01:05:55 pre podne »
Imam jedan Veliki problem.. naime jutros kad sam pokuso da upalim komp nije hteo da se butuje... prijavljuje da je pao sistem... usao sam u bios pogledao HDD-a nema...
u pitanju je Seagate Barracuda od 500gb crkla... HDD je u garanciji.. kupio sam ga pre 3 meseca... al mi trebaju podaci sa istog ?!? znate li ko to vraca da li postoji neka mogucnost... znaci ubicu se tolko stvari imam koje nisam bekapovao a koje mi zivota znace  boodala boodala boodala Ima li neko neku ideju ?!?
Raspitivao sam se rekli su mi da je verovatno crkla elektronika... ja ne budem lenj.. odem kupim isti takav HDD isto Seagate isto Barracuda isto 500gb nov radi sve fulll skinem elektroniku sa njega nakacim na ovaj moj i nece... pocne da ispusta neke cudne zvuke... a kad elektroniku sa mog stavim na taj novi isto se cuju ti cudni zvuci... drugar mi je rekao da nisu iste serije hdd-ova i ako su na oko identicni i sve isto...
Kaze da moraju da se nadju bas identicne serije bukvalno u broj da se gadjaju.. shto je vrlo tesko.. jedino da pokupujem sve hardove po ovom gradu pa mozda nabodem....
Ima li neko pametnije resenje ?!?!

POMAGAJTEEEEEEE


« Poslednja izmena: April 30, 2016, 07:22:56 posle podne od strane Joca »

Van mreže hallamiti

  • Jr. Member
  • *
  • Poruke: 228
  • Age: 35
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +3/-1
  • Pol: Muškarac
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #1 poslato: Februar 26, 2009, 02:23:53 pre podne »
Imas firme koje se bave spasavanjem podataka sa hardova ali mislim da oni deru, mada ako ti je toliko bitno....... imas i programe po netu sa spasavanje podataka sa harda mada mislim da ti programi funkcionisu samo kada ti je ostecen neki deo harda i kada ga komp prepoznaje. Javi obavezno sta si uradio

Van mreže Rocky

  • Uprava Kluba
  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 4384
  • Age: 42
  • Lokacija: Zvezdara, Beograd
  • Karma: +53/-13
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi A4 Avant
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #2 poslato: Februar 26, 2009, 09:29:20 pre podne »
Pa uradio si sve sto je trebalo ali moras da nadjes pravu seriju hard-a cudi me da ga prepoznaje kad zamenish elektroniku, zvuk nije bitan samo da izdrzi dok se ne uradi back-up.
Hmm, da to rade neke firme ali deru sa lovom

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20011
  • Age: 36
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +393/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi C7 S-line ® Black edition
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #3 poslato: Februar 26, 2009, 02:35:34 posle podne »
http://www.datarecovery.co.yu/harddisk.html

evo kod njih sam nasao ima cenovnik ali je dranje.. ne znam shta da radim... a programi rade tek kad hard radi pa je greskom formatiran izbrisan ili neshto....

nemam pojma.. uzassssssssss pravite uvek BACKUP  boodala

Van mreže nikola_Sd

  • VW Početnik
  • Poruke: 134
  • Age: 38
  • Lokacija: Smederevo
  • Karma: +0/-1
  • Pol: Muškarac
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #4 poslato: Februar 26, 2009, 02:53:14 posle podne »
radite BACKUP ili pri instalaciji  napravite "raid 1"  ili ti mirroring vezu izmedju 2 HDDa tako da oba rade u isto vreme i na jednom i na drugom imate iste podatke....a vide se kao jedan....
Malo ko to danas radi od COMMON ili END USER-a ...uglavnom se radi po  firmama kako bi se sacuvali postojeci podaci arhive ili tome slichno...


A sto se tvog problema tiche pogleda da ti nije tvrdi disk ostecen mehanicki jer hoce iglica koja cita podatke sebi da napravi putanju u samom disku i tada ti nema spasa..cim upadne u zljeb pocne da pisti....verovatno znas da pogledas to cim si mu menjao elektroniku....  :huh:

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20011
  • Age: 36
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +393/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi C7 S-line ® Black edition
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #5 poslato: Februar 27, 2009, 12:13:09 pre podne »
Ne znam da pogledam ?!? kako to da pogledam... elektronika se menja sa 6 malih torex srafcica... kad ga prikacim osetim ga u ruci da normalno radi.. ne trese ne ispusta nikakve zvuke... zaleti se onako sve normalno.. al ga niko ne prepoznaje :(

Van mreže Kosta

  • Konstantin
  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 4485
  • Age: 44
  • Lokacija: Valjevo , Srbija
  • Karma: +63/-10
  • Pol: Muškarac
    • http://www.vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk4 1.9 TDI
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #6 poslato: Mart 02, 2009, 12:32:45 pre podne »
Ako nadjes istu elektroniku i nece onda ti je mehanika otisla i samo firme poput te mogu da izvade podatke ali svi su skupi. Pokusaj da nadjes elektroniku iz iste serije mozda budes imao srece. good luck! B)

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20011
  • Age: 36
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +393/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi C7 S-line ® Black edition
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #7 poslato: Jul 12, 2009, 03:37:10 posle podne »
Imam novi problem.. prlsla mi vista i ja instaliram ponovo sve ekstra medjutim c particiju ne mogu da koristim tacnije ne mogu nista da kopiram sa njega dok da snimam mogu... kad hocu da iskopiram kaze da nemam dozvolu za to vec da vidim sa adminom.. a ja ulogovan ko admin... a kad odem recimo na neki folder pa propertis vidi se tamo da je stiklirano samo citanje fajla dok ostalo nista.. ja stikliram sve on kaze mora da vidi sa adminom i onda mene pita.. ja prihvatim to traje par sekundi dok on da dozvole svim podfolderima i kad se sve zavrsi opet nece... odem na propertis stiklirano samo za citanje...  kao i pre.. shta bi to moglo da bude ?!?!?!

Van mreže DamirK

  • Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 10459
  • Age: 38
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +78/-28
  • Pol: Muškarac
  • Eurodubs CEO
  • Auto: Golf MK6 GTD
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #8 poslato: Jul 12, 2009, 04:45:30 posle podne »
Imam vistu I nisam imao ovaj problem. Imas li vise profila? Ili samo taj jedan? Ako imas vise pobrisi sve, reboot, pa vidi sta kaze.
eurodubs.com

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20011
  • Age: 36
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +393/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi C7 S-line ® Black edition
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #9 poslato: Jul 12, 2009, 08:54:56 posle podne »
samo jedan Admin... objasnili su im nesto ukratko roki i krle pa bi ih zamolio da ovde ponove :)))

Van mreže Rocky

  • Uprava Kluba
  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 4384
  • Age: 42
  • Lokacija: Zvezdara, Beograd
  • Karma: +53/-13
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi A4 Avant
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #10 poslato: Jul 13, 2009, 09:59:35 pre podne »

Krle

  • Gost
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #11 poslato: Jul 13, 2009, 03:32:18 posle podne »
Vidi, ja sam Vistu koristio dosta davno, i ne bih znao nista napamet gde se sta nalazi, al znam da sam imao dosta sati provedenih u istrazivanju i provaljivanju samog programa... U sustini bi ti trebao kao Admin da prakticno otkljucas C disk i da stavis na sve moguce na ALLOW. Tek tada ces imati pun pristup C disku... Veoma je zajebano provaliti sve to gde se sta nalazi, ali upornost se meni isplatila vise puta... Naravno, probaj i na google da uradis pretragu, mozda nadjes na nekom forumu da je neko imao slican problem... Verujem da nisi jedini... Javi sta si uradio...

P.S. Najjednostavnije resenje ti je da ubacis taj HDD u neki drugi komp, pa da formatiras disk, pa da vratis u svoj komp, pa da instaliras XP! lollol lollol

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20011
  • Age: 36
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +393/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi C7 S-line ® Black edition
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #12 poslato: Jul 13, 2009, 05:00:14 posle podne »
haha neka hvala ;) super je vista sem eto te komplikacije koja me snasla.. inace isao sam ja svuda sve sam to vec video shto je na onom liku i shto ti kazes... na svim mogucim segmentima sam stavio ALLOW al ne vredi.. i kao admin i kao obican user sve zivo sam otkljucao al c disk nishtaaaa

Krle

  • Gost
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #13 poslato: Jul 13, 2009, 06:33:44 posle podne »
Pazi, vista ima takvu zastitu da je ne mozes obrisati sa hdd-a i cak mislim da ne mozes da uradis format diska ukoliko ne instaliras napredniju verziju viste, da ne pricam o XP-u, koji nema sanse da instaliras na Particiju hdd-a gde je vista... Probaj da ubacis taj HDD u komp koji je pokrenut sa drugog HDD-a, i tu prekopiraj ako mozes podatke, ako ne probaj da uradis format, i kad hdd bude kao nov, tad na njega instaliraj svezu vistu... mislim da ce ti to resiti problem koji imas... jeste tezi put, ali zagarantovano uspesan.

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20011
  • Age: 36
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +393/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi C7 S-line ® Black edition
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #14 poslato: Jul 13, 2009, 06:51:42 posle podne »
pa ovo i jeste sveza vista i sveze formatiran hdd :)

Krle

  • Gost
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #15 poslato: Jul 13, 2009, 06:56:31 posle podne »
Koliko sam te ja razumeo, tu je vec bila vista, pa si ti ubacio disk, formatirao hdd i instalirao novu vistu...? Ukoliko je tako, mozda se vista nije u potpunosti obrisala prilikom formatiranja, zato sto imas onaj qrac boot i jos nesto sto moze da ostane, tako da ti je najbolje da ubacis hdd u drugi komp i probaj da formatiras disk, pa posle toga instaliraj sve ponovo.

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20011
  • Age: 36
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +393/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi C7 S-line ® Black edition
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #16 poslato: Jul 13, 2009, 07:22:29 posle podne »
to da.. nego ja mislim posto mi je prsla vista prosli put... jer sam dirao neke fajlove da je ova nova pri instalaciji pitala mene da li hocu da zakljucam c particiju da mi se to nebi ponovo desilo i verovatno sam ja slucajno napisao da i ona je to uradila... e sad da se ja nebi cimao treba verovatno otici negde i otkljucati to...

mada ako to ne budem mogao da nadjem nema mi druge format kod nekog drugog ili da instaliram ponovo preko ove al da pazim dobro shta me pita :) a ne gledam james bonda i instaliram vistu  bleh

Van mreže DamirK

  • Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 10459
  • Age: 38
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +78/-28
  • Pol: Muškarac
  • Eurodubs CEO
  • Auto: Golf MK6 GTD
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #17 poslato: Jul 13, 2009, 11:06:47 posle podne »
Kucaj u google... ja sam imao jedan problem u pocetku sa vistom, a da nisam mogao da formatujem HDD, pa samo dva kompa kombinovao itd.
I nesto me smaralo par dana, ukucam u google, i nadjem lika koji je imao isti problem, sve lepo napisao tacno koji fajl da otvorim, koje reci da zamenim, i bez problema sam zavrsio.

Treba malo strpljenja ali naci ces sigurno na google.
eurodubs.com

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20011
  • Age: 36
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +393/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi C7 S-line ® Black edition
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #18 poslato: Jul 13, 2009, 11:25:37 posle podne »
nasao sam par likova koji pitaju isto svi im odgovaraju al na kraju niko nije uspeo :) probacu jos da potrazim ovo mid eluje kao ok resenje sacu da probam

http://www.vistax64.com/tutorials/67717-take-ownership-file.html?ltr=T

Van mreže admin

  • Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 20011
  • Age: 36
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +393/-37
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi C7 S-line ® Black edition
Odg: Pomagajte Kompjuterasi (problemi, saveti, preporuke...)
« Odgovor #19 poslato: Jul 13, 2009, 11:52:30 posle podne »
nesto sam brcko ubacio nesto u registry dobijanje dugmeta tacke ownership itd idalje mi stoji da mi je na svim folderima read-only al mogu da radim shta hocu tako da me bash briga ;) problem donekle resen !

hvala drugari ! sace valjda taj Windows 7 pa da pregazim ovu vistu ;)