Pre par dana sam ugradio plin kod Rasica.Prvi utisci zu pozitivni.Uradili su bas sve pedantno.Sto se tice potrosnje jos je rano, sto se tice vuce dosta zam zadovoljan.Oseti se mali gubitak snage u odnosu na benzin ali nije strasno.Plin je Lovato, klasican.
E sad pojavio mi se jedan problem koji cu da otpratim do prvog servisa pa cu videti.Naime desava mi se da kad idem nizbrdo i kocim motorom da mi negde na 3000 obrtaja, step motor gurne i drzi gas, pa auto pocne da ubrzava umesto da koci motorom i usporava.Kad malo prikocim i gas padne na ispod 3000 onda usporava normalno.U servisu su mi rekli da moze da bude da je do step motora ler gasa,ili tps-a, pa da pobrljavi komp.Neko mi je vec rekao u drugoj temi da je imao isti problem sa benzinom i bilo je do neispravnog tps-a.Kod mene na benzinu se isto javlja problem na oko 2000-2500 obrtaja, kao sto sam vec rekao, ali na plinu je jos izrazenije.Da li je neko imao ovakav problem? Desava se i kad auto stoji u mestu i malo ga isturiram, kad gas pocne polako da pada step motor pogura klapnu gasa i drzi ga jedno vreme a onda pusti.Sta to zadaje komandu motoru da se ovako ponasa.Isproveravao sam sve i nigde ne vuce fals vazduh.Ler je normalan, 1100 na hladno, 850-900 kad se zagreje, sto mi indicira da je step motor ispravan.Auto vuce normalno, nema variranja ler gasa, samo ovaj problemcic oko zadrzavanja gasa na nekih 2000-2500obrtaja.Auto mi uglavnom vozi zena i jako joj je neprijatno jer nikad nezna kad ce da umesto da koci motorom auto sam doda gas.
Dal da trazim drugi tps ili neko ima neku drugu ideju?
Pozdrav
i hvala na pomoci
Robert