Autor Tema: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...  (Pročitano 210706 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Guarana

  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 3273
  • Age: 33
  • Lokacija: Ljubljana
  • Karma: +85/-35
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Rapid
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2140 poslato: Januar 09, 2018, 11:31:03 pre podne »
nemam dostup do krajnjeg korisnika da probam ista, zato mi treba neko sa telefonom :)
u svakom slucaju poslali smo da je PEBCAK problem za sad, ako je jos neko javi cemo "pogledati detaljnije"
lollol

Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 12653
  • Age: 38
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +196/-36
  • Pol: Muškarac
  • Auto: WV/2N
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2141 poslato: Septembar 19, 2018, 08:33:02 pre podne »
Kupio sam karticu pd 64GB i kad sam je stavio u telefon prostor za koriscenje je bio oko 58GB.

Znam da uvek ima odredjeni deo koji ne moze da se koristi ali bas 6GB...

Na prethodnoj od 16GB oko 300-400 megabajta je bilo rezervisano.

U cemu je stvar?

Van mreže Madison

  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 10980
  • Age: 29
  • Lokacija: beogradski dođoš
  • Karma: +164/-68
  • Pol: Muškarac
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, mk4 GTI
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2142 poslato: Septembar 19, 2018, 09:41:44 pre podne »
Zavisi do proizvodjaca, ali ne cudi me uopste, to ide procentualno, nece ti isto biti rezervisano za 16 i 64 GB. Ja imam eksterni hard od terabajt, mislim da je oko 30GB rezervisano.

Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 12653
  • Age: 38
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +196/-36
  • Pol: Muškarac
  • Auto: WV/2N
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2143 poslato: Septembar 19, 2018, 09:51:44 pre podne »
Obe su Kingston.

Razumem da ide procentualno ali 6GB na 64 je mnogo.

Do sada sam promenio dosta kartica i nijedna nije imala toliki procenat rezervisanog prostora.
Na ovoj 10% a na staroj oko 2.5%.

Dolazio mi kolega malopre i kod njega je rezervisano malo preko 2GB. Isto Kingston 64GB.

I taj tvoj HDD ima malo preko 3% rezervisanog prostora.

Ne znam da li ima veze ako je kartica formatirana u NTFS, FAT32, exFAT sistemu.
« Poslednja izmena: Septembar 19, 2018, 09:54:40 pre podne od strane Ivan »

Van mreže Guarana

  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 3273
  • Age: 33
  • Lokacija: Ljubljana
  • Karma: +85/-35
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Rapid
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2144 poslato: Septembar 19, 2018, 10:13:07 pre podne »
kad pisu racunaju da je 1000b = 1Kb , kompjuter vidi 1024b kao 1Kb , u tome je fora od kad postoje kompjuteri.. sto je veci kapacitet je veca razlika koju pisu i koliko vidi uredjaj.
druga stvar je da je moguce da ti sam telefon rezervise 10% kao swap memoriju, pa ti je vise uzeo nego pre, to bi rekao da je fora , jer na 64GB bi trebao da komp vidi i ima zapravo 59.6 , znaci nesto ti je 1.6gb pojelo.
lollol

Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 12653
  • Age: 38
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +196/-36
  • Pol: Muškarac
  • Auto: WV/2N
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2145 poslato: Septembar 19, 2018, 10:33:48 pre podne »
Kad sam je kupio, odmah sam je stavio u citac i on je ocitao 57.9.
Posle u telefon ista situacija.

Na mreži AcoVW

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 944
  • Age: 30
  • Lokacija: Čačak
  • Karma: +31/-11
  • Pol: Muškarac
  • Auto: CC, Golf 5
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2146 poslato: Septembar 19, 2018, 01:13:11 posle podne »
Jel FAT32? Jesi li je formatirao preko racunara? Probaj ako nisi

Inace, nisu ni sve Kingston sa istom "masinom" unutra, tako da, sve zavisi..

Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 12653
  • Age: 38
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +196/-36
  • Pol: Muškarac
  • Auto: WV/2N
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2147 poslato: Septembar 19, 2018, 02:37:16 posle podne »
Jesam je formatirao preko kompjutera i dalje je ostalo 57.8.

Nisam gledao koji je sistem.

Na mreži AcoVW

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 944
  • Age: 30
  • Lokacija: Čačak
  • Karma: +31/-11
  • Pol: Muškarac
  • Auto: CC, Golf 5
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2148 poslato: Septembar 19, 2018, 02:41:21 posle podne »

Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 12653
  • Age: 38
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +196/-36
  • Pol: Muškarac
  • Auto: WV/2N
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2149 poslato: Septembar 19, 2018, 03:37:06 posle podne »
Ne pise.


Na mreži AcoVW

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 944
  • Age: 30
  • Lokacija: Čačak
  • Karma: +31/-11
  • Pol: Muškarac
  • Auto: CC, Golf 5
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2150 poslato: Septembar 19, 2018, 03:41:32 posle podne »
E to ti kazem.. Poceo (mozda je i ranije) Kingston da stavlja neke "druge" cipove..
Cak pise 62GB umesto 64.

Ne znam gde si kupio, postoji mogucnost da je divca Kingston, ko zna...

Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 12653
  • Age: 38
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +196/-36
  • Pol: Muškarac
  • Auto: WV/2N
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2151 poslato: Septembar 19, 2018, 03:42:34 posle podne »
Gigatron u Krusevcu.
Imam i racun. Sve legalno.

Na mreži AcoVW

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 944
  • Age: 30
  • Lokacija: Čačak
  • Karma: +31/-11
  • Pol: Muškarac
  • Auto: CC, Golf 5
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2152 poslato: Septembar 19, 2018, 03:47:26 posle podne »
Ne znam sta bih ti rekao.. Ja sam u Emmi-u skoro uzeo Kingston SD 32GB, takodje nije pisalo Kingston.

Ne znaci da ce ti lose raditi, samo joj oprosti taj koji GB sto ima manje :)

Ili ako ces da se cimas, imas programa za racunar koji testiraju stvaran kapacitet i brzinu kartice.

Van mreže voodoons

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 470
  • Age: 38
  • Lokacija: Novi Sad
  • Karma: +8/-10
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf mk5 estate 2.0TDI DSG
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2153 poslato: Septembar 19, 2018, 10:31:41 posle podne »
Kingston nikad nije ni proizvodio memorijske čipove. Za to su zaduženi drugi, kingston samo brendira a kao brend ne visa donja klasa...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Na mreži AcoVW

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 944
  • Age: 30
  • Lokacija: Čačak
  • Karma: +31/-11
  • Pol: Muškarac
  • Auto: CC, Golf 5
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2154 poslato: Septembar 19, 2018, 11:14:47 posle podne »
Da, nisam bio siguran pa nisam hteo da lupam..
E tu je i problem, mozda su promenili dobavljaca cipova :)

Npr. SanDisk proizvodi cipove (oni su i izmislili micro SD).. I mislim Toshiba.
Ima ih jos, ali ne znam ko sve...

Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 12653
  • Age: 38
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +196/-36
  • Pol: Muškarac
  • Auto: WV/2N
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2155 poslato: Septembar 20, 2018, 10:33:23 pre podne »
Meni je i ovih 58GB dovoljno nego mi bilo cudno da je onoliko rezervisano.
Ako ova aplikacija daje tacne podatke i umesto 64 ima 62 plus ono racunanje sto je Guarana rekao lepo se dodje do cifre od 57.8.

Original ili ne garancija je 5 godina.

Videcu sa drugim karticama sto imam kod kuce.
Jedna je 16GB i kupio sam je od lika koji je telefon doneo iz Austrije.

Van mreže Guarana

  • Master Member
  • *****
  • Poruke: 3273
  • Age: 33
  • Lokacija: Ljubljana
  • Karma: +85/-35
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Rapid
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2156 poslato: Septembar 20, 2018, 11:18:48 pre podne »
Meni nije jasno kako u startu moze da fali 2GB sem da je neka skrivena particija i sl.. je memorija uvek ide 2 na n , 2-4-8-16-32-64-128 itd.. da je tipa 48 bi mislio da su stavili 16+32 pa zamaskirali , al za 2 im se nit isplati nit je jeftinije.
mozda da pogledas dal kingston ima na sajtu neku aplikaciju za formatiranje, pa da probas sa tim? na linuxu je gparted mama za to, ne znam sta je ekvivalent na windowsu.
lollol

Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 12653
  • Age: 38
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +196/-36
  • Pol: Muškarac
  • Auto: WV/2N
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2157 poslato: Septembar 20, 2018, 12:02:49 posle podne »
Imam na racunaru Kingstonov program za formatiranje  USB memorija.

Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 12653
  • Age: 38
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +196/-36
  • Pol: Muškarac
  • Auto: WV/2N
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2158 poslato: Septembar 20, 2018, 10:30:07 posle podne »
Ovaj program ne vidi memorijske samo USB.

Na mreži AcoVW

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 944
  • Age: 30
  • Lokacija: Čačak
  • Karma: +31/-11
  • Pol: Muškarac
  • Auto: CC, Golf 5
Odg: Mobilni telefoni IOS,ANDROID,SYMBIAN,WINDOWS PHONE, itd...
« Odgovor #2159 poslato: Septembar 20, 2018, 10:53:37 posle podne »
Skini GUI format (FAT32 Format) i formatiraj karticu.
Pogledaj ima li promena slobodnog prostora.
http://www.ridgecrop.demon.co.uk/index.htm?guiformat.htm

Onda mozes da skines H2testw i proveris stvarni kapacitet i brzinu kartice (test traje malo duze)

https://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/H2testw.shtml