Autor Tema: ugradnja Centralne brave  (Pročitano 9799 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže aleksandreto

• VW Početnik
ugradnja Centralne brave
« poslato: Decembar 06, 2008, 02:24:06 posle podne »
E ovako nasao sam na netu da se prodaje modul sa privescima za nekih 25eu i elektro motori po komadu 4eu, e sada to i nije neki trosak, koliko me muci pitanje kako to ugraditi?
 Naime, pokrio sam zadnji poklopac gepeka na vw2 i moram da resim sistem otvaranja gepeka iz kabine ili na daljinsko otkljucavanje, pa sam mislio da ugradim ta tri elektro motora (dva na vrata i jedan na gepek), prednja vrata naravno mogu i kljucem da otvorim, ali sam mislio da na daljinsko zakljucavanje i otkljucavanje,otkljucavam i gepek, da li je to uopste i moguce?
Takodje me i interesuje kada budem ugradjivao elektromotore u vrata, gde je najbolje mesto za taj centralni modul?
tacnije gde ce mi biti NAJLAKSE  da ga ugradim, da ne razvlacim puno kablove i ne rasturam auto?

Unapred hvala

Van mreže Dynamite

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: ugradnja Centralne brave
« Odgovor #1 poslato: Decembar 06, 2008, 02:55:17 posle podne »
E ovako ja sam sam ugradjivao na mojeg golfa i centralnu i daljinsko.Najbolje ti je da modul postavis kod table osiguraca jer ces svejedno otud struju da uzimas.Motorice je lako ugraditi u vratima a za grpek ima jedna posebna zica na releju od daljinskog (i posebno dugme na samom daljinskom upravljacu) na koju se kaci otvaranje gepeka nezavisno od vrata.Tako je kod mene.Prostudiraj malo na te sheme,nije to tesko kao sto izgleda.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #2 poslato: Decembar 06, 2008, 03:06:56 posle podne »

Van mreže aleksandreto

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Decembar 06, 2008, 03:32:10 posle podne »
e super je ova sema!!! HVALA,puno ce mi pmoci, ali pitao sam se i za gepek? kakva je tu procedura (to mi je i najveci problem)?

Van mreže aleksandreto

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Decembar 09, 2008, 09:00:15 pre podne »
http://www.vw-club.co.yu/forum/index.php?topic=2864.0

Ma da, kazem ja, `da li neko ima iskustva sa ugradnjom centralne brave u GEPEK` vidim niko nista ne pise :) sada mi je jasno i sto...onaj univerzlni elektro  motor  NE MOZE da se ugradi u gepek  (nema mesta):) tako da sam imprvizovao sa nekomm kao sajlicom...sve u svemu ..hvala

Van mreže mk2vr6

• Sr. Member
  • Auto: Golf mk2 vr6
« Odgovor #5 poslato: Decembar 09, 2008, 09:58:23 pre podne »
ja sam odradio to skoro u gepeku i imam dugme za otvaranje iznutra.ugradnja je trajala 20min, samo mi je bilo muka provlacit zice...
low life

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Decembar 09, 2008, 01:03:24 posle podne »
pa moze univerzalni motor da stane u gepek, ja sam stavljao a ako ne moze za malo da ti stane ti prosiri rupu.... e da ne znam da li tu ide motor za brisac al ja nemam to pa mi je mozda zato lakse islo  lollol a kablovi ce ti mozda biti zeznuti da ih prebacis kroz zadnja vrata al uzmes neku sajlicu tj zicu i zavezes kabl na to i onda proguras.
« Poslednja izmena: Decembar 09, 2008, 02:43:29 posle podne od strane MC Dule »

Van mreže mk2vr6

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Decembar 09, 2008, 01:22:48 posle podne »
upravo tako sam ja radio.a nisu potrebna nikakva prosirivanja, meni je to leglo tacno izmedju limova i da, montira se sa desne strane jer je na lijevoj motor brisaca
low life

Van mreže Arsinov

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Decembar 09, 2008, 01:29:00 posle podne »
A jel bi mogao neko malo to da pojasni ili neke slike da stavi kako da se ugradi centralna i u gepek od Golfa II, tj. kako se motoric poveze sa bravom gepeka , posto isto imam tu univerzalnu centralnu, ali ne znam kako to da odradim...

Van mreže aleksandreto

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Decembar 09, 2008, 02:30:58 posle podne »
ja sam odradio to skoro u gepeku i imam dugme za otvaranje iznutra.ugradnja je trajala 20min, samo mi je bilo muka provlacit zice...

pametnjakovic  tapsac `dodirni me sveti covece` :) da i ja mogu ugraditi CB u gepek :) posalji barem ako mozes sliku polozaja elektro motora u gepeku da vidim kako si to uradio?  Evo ovde neki momak kaze da je uspeo da ga ugradi ali da nema motor od brisaca.. meni smeta i cevcica koja izbacuje vodu za zadnji brisac, tako da mi je interesantno to resenje stavljanja motora sa desne strane koju je naveo Arch, tako sam i ja probao ali mi je problem postavljanja poluge elektro motora koji bi u tom slucaju povlacio rucicu otvaranja pod uglom od 90 stepeni. Arch ako imas neku sliku kako si to uradio, posalji ako ti nije tesko...

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Decembar 10, 2008, 12:16:45 pre podne »
meni je problem da okacim slike nesto nece net, ali moze motor da stane odmah pored  brisaca, malo se iskrivi sipkica koja se kaci na bravu, ali tako da ide ravno i prema bravi i prema motoru, tj ugao takav da pravolinijski ide do mjesta loma koje je negdje na polovini,,,,
i dovoljno je motor samo vezati na zadnji sraf nema potrebe za oba srafa tako da ce jedno leziste srafa da viri i bude slobodno na onom otvoru gepeka preko kog ide plastika,,,,
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

SALE GTI

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Decembar 10, 2008, 03:57:12 posle podne »
Postavi?u ti sliku sutra da vidi

Van mreže Arsinov

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Decembar 10, 2008, 07:34:13 posle podne »
E super, i mene zanima kako to da se uradi sa gepekom...

SALE GTI

• Gost
« Odgovor #13 poslato: Decembar 14, 2008, 03:04:49 posle podne »
Evo obe?ane slike B)

By sale_gti at 2008-12-14

Van mreže aleksandreto

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Decembar 15, 2008, 12:30:15 posle podne »

By sale_gti at 2008-12-14
[/quote]
Drzacu se ja svoje sajlice  B) pokusao sm da ugradim ali nema sanse od cevke za vodu zadnjeg brisaca... hvala za sliku
« Poslednja izmena: Decembar 15, 2008, 06:47:12 posle podne od strane SALE GTI »

Van mreže milance GT

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Decembar 15, 2008, 02:36:13 posle podne »
Tako sam ugradio i je ali da mi otvara gepek posto je ravan bez brave spolja, nego ima li ko ideju kako namestiti da otvaram gepek preko tastera na daljincu sta ima od tastera :panic da rucno upalim alarm, silent- bez tona zakljucavanje, i donja dva tastera standardno lock, unlock evo kako izgleda znaci kada bi mogao povezati na jedan od ovih tastera da otvaram gepek???

SALE GTI

• Gost
« Odgovor #16 poslato: Decembar 15, 2008, 06:49:18 posle podne »
Ima i drugi na?in a to je da motor od centralne stavi

Van mreže mk2vr6

• Sr. Member
« Odgovor #17 poslato: Decembar 15, 2008, 07:41:47 posle podne »
@ milance GT treba ti novi daljinski sa dugmetom za otvaranje gepeka, znaci moras zamijeniti i onu centralnu jedinicu...

@ aleksandreto nisam u mogucnosti da slikam, ali probaj da iskrivis sipkicu koja ide do brave na desnu str. i fino je spojis sa onom sto ti dodje sa motorcicem, a njega kacis na neku od rupa kroz koju prolazi zabica koja drzi kablove ili crijevo prskalice. uspjeces sigurno ako si snalazljiv i ako si dobar improvizator
low life

Van mreže Arsinov

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Decembar 19, 2008, 07:39:46 posle podne »
A za sta na bravi se zakaci sipkica, ja sam nesto gledao,a ne znam za sta da je zakacim?

Van mreže mk2vr6

• Sr. Member
« Odgovor #19 poslato: Decembar 20, 2008, 08:43:36 posle podne »
ona ti je vec zakacena, ide od brave do dugmeta iznad tablica i kacis je za motorcic..
low life