Autor Tema: Problemi sa tempomatima  (Pročitano 5045 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži Peppone

  • VW Početnik
  • Poruke: 172
  • Age: 34
  • Lokacija: Arandjelovac
  • Karma: +3/-1
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Passat b5.5 1.9 TDI
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #20 poslato: Februar 19, 2011, 05:46:42 posle podne »
0
Jeste, reset dugmetom vracas na predhodnu memorisanu (zadanu) brzinu. Kod mene sluzi i za ubrzavanje kada je aktivan tempomat a set dugme za smanjenje brzine i setovanje brzine kad ukljucis tempomat.
This time next year, we will be millionaires

Van mreže LEMI

  • No exceptions
  • Moderator
  • Master Member
  • ***
  • Poruke: 3315
  • Age: 103
  • Lokacija: Beograd, Vozdovac
  • Karma: +40/-21
  • Pol: Muškarac
  • Why so serious ?
  • Auto: Vw Bora, Vw Passat 3BG
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #21 poslato: Februar 20, 2011, 03:24:06 pre podne »
0
da tako je i kod mene na passatu, prekidac gore dole je ujedno plus minus, set i reset, ali na borama je drugacije mislim da je neko to vec pominjao :)

Van mreže tasa

  • Old.Jr Member
  • **
  • Poruke: 310
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +0/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #22 poslato: Februar 20, 2011, 10:48:05 pre podne »
0
Storing a speed
The cruise control system is operated by means of the slide switch A and
pushbutton B in the left lever of the multi-functional switch.
– Move the slide switch A ⇒ into the ON position.
– Press pushbutton B once the required speed has been achieved.
After you have pressed press button B , the speed you have just selected is maintained
at a constant speed without having to depress the accelerator.
You can increase the speed by depressing the accelerator. Releasing the accelerator
will cause the speed to drop again to the set speed.
This does not apply, however, if you drive at a speed which is more than 10 km/h
higher than the set speed for a period of more than 5 minutes. The stored speed will
be cancelled in the memory. You then have to re-store the desired speed.
One can reduce the speed in the usual manner. The system is switched off temporarily
by actuating the brake or clutch pedal
WARNING
First ensure that it is not too high for the traffic conditions which exist at that
moment before resuming the stored speed.
Changing a stored speed
You can also change the speed of the vehicle without depressing the
accelerator.
Faster
– You can increase the stored speed without depressing the accelerator
by shifting the slide switch A ⇒ to the left into the RES position.
– If you hold the button pressed in the RES position, the speed of the car
will increase continuously. Release the slide switch once the vehicle
has reached the desired speed. The set speed is then stored in the
memory.
Slower
– You can reduce the stored speed by pressing button B .
Pressing and holding down the slide switch in this postion will cause
the speed of the vehicle to be decreased continuously. Once the car
has reached the desired speed, release the button. The set speed is
then stored in the memory.
– If you release the button when the car is travelling at a speed of less
than 30 km/h, the speed is not stored, the memory is erased. It is then
necessary to increase the speed of the car to more than 30 km/h and
to once again store the speed with the pushbutton B,
Switching off the cruise control system temporarily
– You can switch off the cruise control system temporarily by
depressing the brake pedal or clutch pedal, on models with automatic
gearbox and only with brake pedal.
– You can likewise switch off the cruise control system by pushing the
switch A  to the right into the intermediate position
before the position OFF. The slide switch then moves back automatically
into the ON position.
The set speed remains stored in the memory.
The Resumption of the stored speed is achieved by releasing the brake or clutch
pedal, on vehicles fitted with automatic gearbox only after releasing the brake pedal
and after shortly shifting the slide switch A to the left up to the
stop into the position RES.
WARNING
First ensure that it is not too high for the traffic conditions which exist at that
moment before resuming the stored speed.
Switching off the cruise control system completely
– Move the slide switch A up to the stop into the
OFF position.



Uploaded with ImageShack.us

Evo nasao sam uputstvo, sada ako nekoga ne mrzi da prevede i da postavi kao lepljivu, bilo bi lepo da ima,  jer dosta nas ima kojima to nije bilo jasno.
I res, nije reset  bleh bleh
« Poslednja izmena: Februar 20, 2011, 10:54:14 pre podne tasa »
Dzaba ti 100 konja, kada je za volanom magarac :-)))

Van mreže Knindza

  • VW Početnik
  • Poruke: 147
  • Lokacija: Batajnica
  • Karma: +2/-0
  • Pol: Muškarac
  • B5.5
    • Web-Dizajn
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9 TDI
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #23 poslato: Mart 30, 2011, 10:25:20 pre podne »
0
Pa pomeris prekidaz na ON i kada postignes zeljenu brzinu pritisnes SET i pustis gas zatim pritisni RES i auto ce ubrzati na brzinu na kojoj si pritiskuo SET !

Van mreže kumkat

  • VW Početnik
  • Poruke: 72
  • Age: 32
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +1/-1
  • Pol: Muškarac
    • Muzicki Forum
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #24 poslato: Mart 30, 2011, 12:06:19 posle podne »
0
RES taster nije RESET vec RESUME taster ... posto vidim da mnogi grese  ;)

Van mreže pimbe

  • VW Majstor
  • Master Member
  • ***
  • Poruke: 3738
  • Automobil: 2007 Volkswagen Golf
  • Age: 45
  • Lokacija: Malta <-> Uzice
  • Karma: +98/-50
  • Pol: Muškarac
  • VW MALTA
    • Moja skalamerija :)
  • Auto: Tiguan 2.0 TDI, Golf 1.4 TSI
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #25 poslato: Mart 30, 2011, 09:46:26 posle podne »
0
RES taster nije RESET vec RESUME taster ... posto vidim da mnogi grese  ;)
tapsac tapsac tapsac
Resume = Nastavi
Resetuje se na off only
TDI 2.0
  TSI 1.4                                           

AdWords




AdWords oglasi
« Odgovor #26 poslato: Mart 31, 2011, 09:12:00 pre podne »

Van mreže Knindza

  • VW Početnik
  • Poruke: 147
  • Lokacija: Batajnica
  • Karma: +2/-0
  • Pol: Muškarac
  • B5.5
    • Web-Dizajn
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9 TDI
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #26 poslato: Mart 31, 2011, 09:12:00 pre podne »
0
Па људи помисле да је ресет зато што пише ПЕС али се на то дугме ниста не ресетује већ се постиже задата брзина. :rolleyes:

Van mreže Knindza

  • VW Početnik
  • Poruke: 147
  • Lokacija: Batajnica
  • Karma: +2/-0
  • Pol: Muškarac
  • B5.5
    • Web-Dizajn
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9 TDI
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #27 poslato: Mart 31, 2011, 09:22:43 pre podne »
0
Надам се да ће ово помоћи

Van mreže robot

  • VW Početnik
  • Poruke: 15
  • Lokacija: Loznica
  • Karma: +0/-0
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #28 poslato: April 19, 2011, 11:11:37 pre podne »
0
Pomoc drugari, na golfu 5 pokusao sam da ugradim tempomat. Sve je uradjeno ali mi zelenu lampicu pali na kratko samo kad dam kontakt kljucem. Majstor je pokusavao da ga dekodira i navodno treba kodirati modul volana. Ima li neko ideju sta raditi? Veliki poz...

Van mreže robot

  • VW Početnik
  • Poruke: 15
  • Lokacija: Loznica
  • Karma: +0/-0
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #29 poslato: Maj 02, 2011, 01:00:18 posle podne »
0
Ljudi jos nisam resio problem, moze li neko da pomogne?

Van mreže martini_u_kuci

  • Super Moderator
  • Master Member
  • ****
  • Poruke: 4824
  • Age: 28
  • Lokacija: Stari Košutnjak, BGD
  • Karma: +44/-24
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #30 poslato: Maj 05, 2011, 01:51:43 posle podne »
0
popuni lokaciju u profilu !
kako mislis pokusavao? kako nije uspeo ? nema kod il sta ?

Van mreže robot

  • VW Početnik
  • Poruke: 15
  • Lokacija: Loznica
  • Karma: +0/-0
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #31 poslato: Maj 06, 2011, 04:52:58 posle podne »
0
Nece da prihvati tempomat. Dijagnostika ne prijavljuje gresku, kao da je sve u redu. Zelena lampica se upali samo kad dam kontakt. Da li je kod ili nesto drugo ne znam. U pitanju je mk5 sport-line 1.9tdi motor BKC iz 2004-te koji nema fabricki tempomat. Sem rucice i kodiranja da li je potrebno jos nesto od instalacije? Profil je popunjen kako se ne vidi? Poz...

Van mreže VW-TECH

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 423
  • Lokacija: zemun
  • Karma: +8/-7
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #32 poslato: Maj 06, 2011, 08:10:45 posle podne »
0
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Cruise_Control_Retrofitting_%281K%29

evo ti procedura, proveri listu modula i da li je tvoj kompatibilan ili moras i njega da menjas
Say no to spark plugs!

AdWords




AdWords oglasi
« Odgovor #33 poslato: Maj 08, 2011, 11:42:43 posle podne »

Van mreže @aca@

  • VW KLUB Member
  • Sr. Member
  • **
  • Poruke: 545
  • Age: 39
  • Lokacija: surcin
  • Karma: +9/-8
  • Pol: Muškarac
  • Auto: mk4, pasat b5 1,9tdi
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #33 poslato: Maj 08, 2011, 11:42:43 posle podne »
0
dijagnostika i ne registruje gresku nego treba da se aktivira tempomat
nadji nekog ko ima dijagnostiku da ti to aktivira ili javi odakle si da ti pomognemo blabla
govorim tiho i nosim psa sa sobom

Van mreže lubarda

  • Hero Member
  • ****
  • Poruke: 1175
  • Age: 33
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Karma: +17/-16
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #34 poslato: Maj 09, 2011, 01:07:46 pre podne »
0
neko je gore pitao za potrosnju. kada vozis zadatom brzinom na tempomatu i pritisnes jednom ili vise puta plus, auto naglo ubrzava, nastojeci da sto pre postigne zadatu brzinu, ako to uradis nogom postepeno, potrosices dosta manje goriva. inace pri konstantnoj brzini, nema razlike u potrosnji, ako umes mirno da drzis nogu. jedino pri usponima, dok je na snazi zadati tempo, krne gorivo ko lud da ne izgubi brzinu i tu isto trosi vise nego sto mora kada vozac pametno koristi inerciju jer vidi koliko traje uspon.

Van mreže robot

  • VW Početnik
  • Poruke: 15
  • Lokacija: Loznica
  • Karma: +0/-0
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #35 poslato: Maj 10, 2011, 08:45:09 pre podne »
0
Kako da proverim modul tj. kako da dodjem do liste kompatibilnih modula. Da li postoji mogucnost reprogramiranja vec postojeceg modula?

Van mreže Knindza

  • VW Početnik
  • Poruke: 147
  • Lokacija: Batajnica
  • Karma: +2/-0
  • Pol: Muškarac
  • B5.5
    • Web-Dizajn
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9 TDI
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #36 poslato: Maj 12, 2011, 12:32:39 pre podne »
0
neko je gore pitao za potrosnju. kada vozis zadatom brzinom na tempomatu i pritisnes jednom ili vise puta plus, auto naglo ubrzava, nastojeci da sto pre postigne zadatu brzinu, ako to uradis nogom postepeno, potrosices dosta manje goriva. inace pri konstantnoj brzini, nema razlike u potrosnji, ako umes mirno da drzis nogu. jedino pri usponima, dok je na snazi zadati tempo, krne gorivo ko lud da ne izgubi brzinu i tu isto trosi vise nego sto mora kada vozac pametno koristi inerciju jer vidi koliko traje uspon.
Upravu si samo sto gore pricaju o Bori , kod njega nema + vec res i ser ali ista je stvar ... zadas mu vrzivu , dotaknes kocnicu i on ce opustiti gas , pritisni res i on ce s DOSTA snage nastojati da postingne vec zadatu brzinu.....

Van mreže martini_u_kuci

  • Super Moderator
  • Master Member
  • ****
  • Poruke: 4824
  • Age: 28
  • Lokacija: Stari Košutnjak, BGD
  • Karma: +44/-24
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #37 poslato: Maj 12, 2011, 10:07:01 posle podne »
0
ima i + i -  ;)

Van mreže @aca@

  • VW KLUB Member
  • Sr. Member
  • **
  • Poruke: 545
  • Age: 39
  • Lokacija: surcin
  • Karma: +9/-8
  • Pol: Muškarac
  • Auto: mk4, pasat b5 1,9tdi
Odg: Tempomat Bora 1.9 TDI
« Odgovor #38 poslato: Maj 12, 2011, 10:58:36 posle podne »
0
naravno da postoji mogucnost obrati se nekom ko ima dijagnostiku
govorim tiho i nosim psa sa sobom