Autor Tema: Problem Dizne i Vraćanje u Safe Mode  (Pročitano 2126 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mrwa89

  • VW Početnik
  • Poruke: 20
  • Lokacija: Bosanska Krupa
  • Karma: +0/-0
  • Pol: Muškarac
Problem Dizne i Vraćanje u Safe Mode
« poslato: Mart 17, 2020, 03:16:42 posle podne »
Pozdrav drugari!!

Malo duži tekst, problema koji me vežu za auto a trazim savijet iskusnih, jer ovdje kod mene su majstori 0!


PASSAT B6 2005 103KW 2.0

1.Nedavno mi se desilo, da sam išao uz neko brdo i upalila mi se "slavina" i blinkaju grijači i vrati me u SAFE MODE! Isključim startam sve OK, dok opet nisam opteretio vozilo obrtajima...

Na dijagnostici očitava 2 grijača da su otišla (pregorila). Zanima me da li baš zbog grijača to može biti da mi non stop na viskim.obrtajima vraca u SAFE MODE i blinkaju grijači?

2.Imao sam problema sa diznama (SIMENS), auto nije mogao upaliti nikako odem zamjenim dizne 2 upali i hajd OK nadam se sve DOBRO.
Međutim tu počinje show, auto pocinje da cupka u voznji i automatski izbacuje dim onako bijeli to traje 5-10 sekundi i nestane dima, ali se osjeti cupkanje i dalje ne puno ali se osjeti...

Odem do mastora naručimo onda 4 dizne polovne ne nove od poznanika gdje sam ja gledao vadi iz motora drugog auta znači kaze ispravne sve dobro..Jednom zamjenimo isto se dešavalo drugi put isto se dešava, auto nikad na bolje da krene!

(Kao taj majstor gledao na dijagnostici da su sad uredu dizne/ međutim kod drugog sam isao i pise da nisu OK ! Imate slike)

Kad osjetim da zacupka auto znam da ce dim izaći odmah i tako bude...

Također kad ga upalim kad je u leru, stisnem gas ali sporo idu obrtaji dok ne pređe preko 3hilj obrtaja onda krene normalno i naravno pozada dima ko u priči!! ŠTA BI MOGAO BITI PROBLEM (TURBINA - PRLJAVA, ERG VENTIL??!?!)


3.Ovaj problem imam nedavno, nece da pali kad je zagrijan, vergla 10 sekundi i upali..Znam da je to problem TOPLI START i da se to moze srediti dijagnostikom vec sam to gledao na YT kako ide i kako se radi..Naručio sam dijagnostiku pa čekam sta ce biti... LP


Poslano sa mog SM-A405FN koristeći Tapatalk

« Poslednja izmena: Mart 17, 2020, 06:30:52 posle podne od strane Modus »