Autor Tema: Pri vožnji na kiši, pri izmjeni brzina auto slabo povuče (kao neko zagušenje)  (Pročitano 1362 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže gospodar_prstenova

  • VW Početnik
  • Poruke: 10
  • Lokacija: BiH
  • Karma: +2/-2
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi A4 B6 1.9 TDI
Pri vožnji na kiši, pri izmjeni brzina auto slabo povuče (kao neko zagušenje)
« poslato: Oktobar 24, 2014, 11:02:28 posle podne »
Denis iz Bihaća - Audi A4 B6 2001 - 1.9 TDI 96kw/131HP

Kraće vrijeme (možda unutar 15-20 dana) nakon odrađenog tzv. velikog servisa, pri čemu je urađena i reparacija turbine, vozio sam nekih 40 km po mokrom kolovozu (kiša) i stao nakratko ispred jedne pekare. Auto je ostao u prilično blagoj uzbrdici (parking ispred). Zadržao sam se svega 3 min. Pri nastavku puta, već pri izmjeni iz 2. u 3. brzinu osjetio sam "lag" tj. pauzu u ubrzanju. Bolje reći, nije ga ni bilo možda 2 sec a tek onda auto počne normalno vući. Isto je pri svakoj brzini, čak i ako ide u nižu - jednostavno ne primi gas ako ga pritisnem nakon otpuštanja kvačila.

Istog sam dana otišao u poznati Bosch servis u Cazinu gdje su uradili dijagnostiku. Nisu našli ništa što bi upućivalo na taj problem. Radnik je išao sa mnom (vozio) -nakon toga da lično osjeti o čemu se radi i kroz priču je rekao da je vjerovatno vlaga dospjela na neke žice (laik sam pa nisam niti zapamtio na šta je mislio).

I zaista, čim se vrijeme poboljšalo a to "nešto" valjda osušilo nije bilo tog kašnjenja. Međutim, skoro svaki put kada vozim po kiši imam taj problem. Naglašavam da više nikad nije bilo toliko kritično kao taj prvi put - tada sam se doslovno vukao cesti kao da je motor od Yuga unutra.

Je li neko od vas majstora imao iskustva s ovakvim nečim i šta je tačno bilo u pitanju? Hvala