Autor Tema: Golf 5 2.0 tdi 140ks blago trese na preko 120 km/h  (Pročitano 297 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Joxa86

  • VW Početnik
  • Poruke: 43
  • Age: 31
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +4/-1
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 2.0 TDI
Golf 5 2.0 tdi 140ks blago trese na preko 120 km/h
« poslato: April 16, 2018, 08:00:28 posle podne »
Pokusacu sto bolje da objasnim problem, na brzinama vecim od 120 km/h auto pocne blago da se trese ali u frekvencijama, dakle ne non stop, to su male vibracije koje jedino ja osetim jer ga stalno vozim,tipa 2 sekunde nista pa 1 sekunda blago podrhtavanje celog auta, te frekvencije su izrazenije kad vozim autoputem na blagoj uzbrdici i stisnem gas zustrije.
E sad, nove gume, balansirani tockovi, imam letnji i zimski set felni i guma, na svakom je isto, pregledao sam ceo prednji i zadnji trap, sve je kako treba, centriran trap, novi diskovi i plocice...
E sad po koju rec o zamajcu, auto imam 8 godina i presao sam samo 50 hiljada km, od prvog dana zna blago da zatrese i lupne kad se gasi, ali bas blago, takodje kad stisnem kvacilo cujem malo drugaciji rad motora ali nema onog jakog klepetanja zamajca, vec je sve to blago, pre 2 godine sam prvi put cuo da zamajac(valjda je on) zvecka na leru, dakle kao kad imate lancice u rukama i igrate se sa njima, kad vozim u drugu, trecu,brzinu lagano i kad dodajem i oduzimam gas kao da se cuje TAK veoma blagi udarac, desilo mi se pre 5 godina da je na uzbrdici uz gas preskocio par puta i mozda pre 2 godine isto jednom i to iskljucivo zimi...
Da ne davim dalje, iscitao sam dosta o simptomima zamajca, svako ima nesto svoje, ali niko da mu se trese pri velikim brzinama, jel realno da se to desava zbog zamajca.
Ortak(automehanicar) je opipavao i poluosovinu i kaze da nema lufta, a i da kad ona ode, jako je tesko utvrditi dok se ne skine.

Poslednji test koji sam obavio bio je da sam se zaleteo niz Bubanj potok i izbacio ga iz brzine i dalje se osetilo sve isto, samo malo duze frekvencije, ponavljam, najkrace frekvencije su kad naglo ubrzavam u sestoj brzini od 120 pa na vise.

Jel to znaci da je 100% zamajac ili postoji jos nesto sto bih mogao da proverim?

Hvala svima unapred.

Van mreže RUS

  • Moderator
  • Ultimate Member
  • ***
  • Poruke: 7791
  • Age: 49
  • Lokacija: Boleč-Ivanjica-Moskva
  • Karma: +165/-73
  • Pol: Muškarac
  • Boban-Rus
  • Auto: Polo 1.4 TDI / Sharan 1.9 TDI
Odg: Golf 5 2.0 tdi 140ks blago trese na preko 120 km/h
« Odgovor #1 poslato: April 16, 2018, 11:35:40 posle podne »
Zamajac polako daje o sebi znati. Proveri kada ubrzavas pod punim gasom dal imas osecaj da malo seje kao levo-desno?
Boban-Rus

Van mreže Joxa86

  • VW Početnik
  • Poruke: 43
  • Age: 31
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +4/-1
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 2.0 TDI
Odg: Golf 5 2.0 tdi 140ks blago trese na preko 120 km/h
« Odgovor #2 poslato: April 17, 2018, 09:03:46 pre podne »
Znas kako, te vibracije se mogu okarakterisati kao blago levo desno, ali ne ds se auto zanese levo desno, vec se ispoljava kao blaga vibracija...npr nije isto ako vozim konstantno 120-130 i kad na tu brzinu dam pun gas, odmah je to ucestalija vibracija i jace se oseti...npr kad dam gas u drugoj, trecoj, brzini on vuce kao lud, nema nikakvih problema, ali kad predje 120 to se pojavljuje...najgore ce mi biti ako zamenim ceo set a problem ostane isti, a citao sam da se to desilo nekom liku, promenio i poluosovinu, nije ni otkrio sta je

Van mreže RUS

  • Moderator
  • Ultimate Member
  • ***
  • Poruke: 7791
  • Age: 49
  • Lokacija: Boleč-Ivanjica-Moskva
  • Karma: +165/-73
  • Pol: Muškarac
  • Boban-Rus
  • Auto: Polo 1.4 TDI / Sharan 1.9 TDI
Odg: Golf 5 2.0 tdi 140ks blago trese na preko 120 km/h
« Odgovor #3 poslato: April 17, 2018, 10:44:27 posle podne »
Ja sam imao takakv osecaj na svom sharanu. Zamenio zamajac sa kvacilom, blago sejanje levo desno na ubrzavanju ostalo. Zamenio desnu poluosovinu sve nestalo. Evo i posle 25 000 km sve u normi kao nov auto. A predjenih pravih 425 000 km.

Boban-Rus

Van mreže Joxa86

  • VW Početnik
  • Poruke: 43
  • Age: 31
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +4/-1
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 2.0 TDI
Odg: Golf 5 2.0 tdi 140ks blago trese na preko 120 km/h
« Odgovor #4 poslato: April 18, 2018, 01:00:44 pre podne »
Znaci tebi je bilo do poluosovine? A jel si imao znakove da je zamajac pri kraju?

Van mreže RUS

  • Moderator
  • Ultimate Member
  • ***
  • Poruke: 7791
  • Age: 49
  • Lokacija: Boleč-Ivanjica-Moskva
  • Karma: +165/-73
  • Pol: Muškarac
  • Boban-Rus
  • Auto: Polo 1.4 TDI / Sharan 1.9 TDI
Odg: Golf 5 2.0 tdi 140ks blago trese na preko 120 km/h
« Odgovor #5 poslato: April 18, 2018, 11:20:29 pre podne »
Naravno. Lupkanje u leru, stresanje pri gasenju i to sejanje levo desno kao da je neka guma kriva. Kada zamajc dobije lufta on prenosi vremenom taj luft na poluosovinu desnu pogotovu jer je ona znatno duza od leve. Tu se pojedu nutovi(razlokaju) na homokinetickim zglobovima a dobije luft na nutovima i sama flansa koja je u menjacu u koju ulazi poluosovina. Lako se i ona menja. U sustini treba uvek menjati i poluosovinu sa zamajcem i nece biti poblema. Pogotovu se ishabaju unutrasnji kineticki koji u sebi imaju tripoide one. Tako da moja preporuka je zameniti sve u kompletu.
Boban-Rus

Van mreže Joxa86

  • VW Početnik
  • Poruke: 43
  • Age: 31
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +4/-1
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 2.0 TDI
Odg: Golf 5 2.0 tdi 140ks blago trese na preko 120 km/h
« Odgovor #6 poslato: April 18, 2018, 03:13:51 posle podne »
U prevodu, necu resiti problem ukoliko zamenim samo zamajac ili poluosovinu, vec sve zajedno. 😬

Van mreže RUS

  • Moderator
  • Ultimate Member
  • ***
  • Poruke: 7791
  • Age: 49
  • Lokacija: Boleč-Ivanjica-Moskva
  • Karma: +165/-73
  • Pol: Muškarac
  • Boban-Rus
  • Auto: Polo 1.4 TDI / Sharan 1.9 TDI
Odg: Golf 5 2.0 tdi 140ks blago trese na preko 120 km/h
« Odgovor #7 poslato: April 18, 2018, 05:15:04 posle podne »
Kod sharana je tako. Kod Golfa nemam iskustva ali svakako proveri negde kod majstora zamajac i da li je do njega problem. Poluosovinu ces osetiti posle zamene zamajca svakako ako bude trebala da se menja.
Boban-Rus

Van mreže Joxa86

  • VW Početnik
  • Poruke: 43
  • Age: 31
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +4/-1
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 5 2.0 TDI
Odg: Golf 5 2.0 tdi 140ks blago trese na preko 120 km/h
« Odgovor #8 poslato: April 18, 2018, 11:29:29 posle podne »
Hvala druze.