Autor Tema: Multimedija dilema?!  (Pročitano 34629 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vwasil

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 654
  • Lokacija: CG
  • Karma: +16/-3
  • Auto: Volkswagen
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #120 poslato: Septembar 05, 2022, 11:53:50 posle podne »
Ja nisam želio da mi se antena vidi, pa sam je zalijepio na onu bočnu stranicu na tabli. Već godinu dana vozim tako i nema nikakvih problema sa GPS signalo pri korištenju navigacije.

Van mreže vllada

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 478
  • Lokacija: Beograd
  • Karma: +9/-3
  • Pol: Muškarac
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #121 poslato: Septembar 07, 2022, 12:28:12 pre podne »
Ја сам је код мене извукао у касету и шљака фул . Али мораћу боље место да јој нађем...

Sent from my vw mk5


Van mreže Vwasil

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 654
  • Lokacija: CG
  • Karma: +16/-3
  • Auto: Volkswagen
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #122 poslato: Septembar 07, 2022, 12:53:07 pre podne »
I ja bih tako, nego mi nešto ružno kad otvorim kasetu tamo ona kockica visi. Ovako mi je dobro ta plastika poslužila da zalijepim za nju.

Van mreže Madison

  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 12730
  • Lokacija: beogradski dođoš
  • Karma: +193/-78
  • Pol: Muškarac
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #123 poslato: Septembar 25, 2022, 03:28:26 posle podne »
Ok, testirao sam sve zice na fabrickom dzeku koji ne deluje da je secen ili prepravljan. Na njemu jedini pin koji ima stalnu struju ulazi na A5 Can Bus - na multimediji. Kad se da kontakt, dobija se napon na A7 Battery, sto objasnjava zasto se resetuje svaki put, multimedija ima struju samo kad se da kontakt.
Interesantno je to sto kad se da kontakt, onda onaj jedini pin na fabrickom dzeku koji je imao stalni napon prikazuje -0.5v  :huh:
Probao sam i napon izmedju A1 i A5 (Can Bus + i -) i prikazuje 2.79V.

Ima li neko ideju? Je li moguce da je los ovaj adapter za multimediju, da mu je pogresan raspored pinova?

Van mreže raca1

  • Hero Member
  • ****
  • Poruke: 1567
  • Age: 47
  • Lokacija: BGD
  • Karma: +92/-10
  • Pol: Žena
  • Auto: Golf MK2 1.6D Motronic
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #124 poslato: Septembar 25, 2022, 04:39:57 posle podne »
Nisi napisao za A4. A7 treba da ima stalnu struju, a A4 ima struju kada se uključi kontakt.
Ovaj napon za CAN-BUS (A1 A5) ne moraš da meriš, zanemari.
Život je jedan, Golf je dva!

Van mreže Madison

  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 12730
  • Lokacija: beogradski dođoš
  • Karma: +193/-78
  • Pol: Muškarac
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #125 poslato: Septembar 25, 2022, 08:23:25 posle podne »
A4 je ovaj crveni kabl koji fabricki nije spojen na adapteru, valjda se na petici pobuda salje preko Can Busa pa je zato napravljen da je po defoltu prekinut?
Radio se inace pali sam kad se da kontakt, gasi se kad se izvuce kljuc iz brave.
Da li da se igram sa pinovima? Ne znam samo koji bih fabricki pin spojio sa stalnom strujom na radiju? Koliko sam primetio, multimedia radi sve dok ima struje na pinu koji je namenjen za primanje stalne struje, a valjda ne bi to trebalo da se desava, nego samo nakon pobude?

EDIT: Malo sam guglao i izgleda da na fabricki pin 15 koji kod mene dobija struju samo kad se da kontakt, treba da dolazi stalna struja. Taj pin i jeste spojen sa A7 (stalni napon) na multimediji i pretpostavljam da multimedija pobudu dobija sa Can Bus-a, dakle problem je sto meni fabricki pin15 nema struju stalno.

Je li moguce da je neko tako ukodirao? Ne deluje mi da je cackano oko instalacije, a i sto bi neko ovo radio uopste...?
« Poslednja izmena: Septembar 26, 2022, 09:13:00 pre podne od strane Madison »

Van mreže raca1

  • Hero Member
  • ****
  • Poruke: 1567
  • Age: 47
  • Lokacija: BGD
  • Karma: +92/-10
  • Pol: Žena
  • Auto: Golf MK2 1.6D Motronic
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #126 poslato: Septembar 27, 2022, 01:16:13 pre podne »
Možda prazni akumulator pa je prepravljeno da se uvek gasi. Ali tu je problem sa memorijom, uvek je gubi kad na A7 nema napona.
Život je jedan, Golf je dva!

Van mreže Madison

  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 12730
  • Lokacija: beogradski dođoš
  • Karma: +193/-78
  • Pol: Muškarac
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #127 poslato: Septembar 27, 2022, 07:14:14 pre podne »
I meni je palo na pamet, mada nisam cuo da ove multimedije prave problem, obicno oni 1din plejeri. Ako neko zna kako je instalacija prepravljena, odnosno odakle krece taj pin 15, bio bih zahvalan, da makar probam da vratim na stalni plus. Me bih da vucem sa akumulatora i prepravljan dzek.

Van mreže Madison

  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 12730
  • Lokacija: beogradski dođoš
  • Karma: +193/-78
  • Pol: Muškarac
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #128 poslato: Septembar 27, 2022, 02:38:28 posle podne »
Uz malo guglanja, nasao sam "izvor" struje za radio, nalazi se u kutiji osiguraca kod motora. Ako nekome zatreba, evo linka sa dijagramima za sve osiguracke kutije na petici:

https://fuse-box.info/volkswagen/volkswagen-golf-v-mk5-2004-2009-fuses-and-relay

Otvorim kutiju i vidim da je prespojen F19 (struja za radio) sa nekim izlazom koji na mom autu nije iskoriscen i salje struju pri kontaktu samo:

IMG20220927131007 by Mladenovic1989, on Flickr

Vratio sam osigurac na svoje mesto kako je i bilo fabricki i radio dobija stalnu struju sada.  :)

E sad, pitanje, zasto je neko ovo radio? Testirao sam multimediju i gasi se kad se izvadi kljuc, nijedna lampica/osvetljenje na njoj ne radi kad je auto ugasen/izvadjen kljuc. Deluje bas sve kako treba, je li moguce da je neko samo iz predostroznosti da ne vuce struju kad je auto ugasen premostio napajanje? Ima li neki nacin da proverim da li multimedija vuce struju?

Van mreže Ivan

  • One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
  • ****
  • Poruke: 13363
  • Age: 43
  • Lokacija: Лазарев град
  • Karma: +213/-38
  • Pol: Muškarac
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #129 poslato: Septembar 27, 2022, 02:52:47 posle podne »
Jedino unimerom da proveris.
I to moras da sacekas neki minut posle zakljucavanja pa onda da izmeris.

Van mreže raca1

  • Hero Member
  • ****
  • Poruke: 1567
  • Age: 47
  • Lokacija: BGD
  • Karma: +92/-10
  • Pol: Žena
  • Auto: Golf MK2 1.6D Motronic
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #130 poslato: Septembar 27, 2022, 02:59:59 posle podne »
Ampermetrom premeriš na mestu tog osigurača.
Život je jedan, Golf je dva!

Van mreže Madison

  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 12730
  • Lokacija: beogradski dođoš
  • Karma: +193/-78
  • Pol: Muškarac
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #131 poslato: Septembar 27, 2022, 03:26:08 posle podne »
Moze li unimerom da se meri amperaza? Do sad sam merio samo voltazu i otpor, ne znam sta sve ima do funkcija. :)

Na mreži Jetta-boY

  • VW Početnik
  • Poruke: 69
  • Lokacija: Svilajnac
  • Karma: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Jetta 2.0tdi
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #132 poslato: Septembar 27, 2022, 05:26:55 posle podne »
To je uradjeno jer imas stari  sw na gateway modulu i ostaje aktivan protok sturuje posle 15 min i prazni se akumulator u roku od 14h sati mirovanja. Uglavnom problem je ako se ubaci neki noviji radio ili medija. Kupi bilo koji gateway mladji od 2008 i neces imati problema, sve ce raditi kako treba. Samo pre zamene vcds-om ocitaj listu tvojih uredjaja i postavi istu listu na novom gateway


Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

Na mreži Jetta-boY

  • VW Početnik
  • Poruke: 69
  • Lokacija: Svilajnac
  • Karma: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Jetta 2.0tdi
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #133 poslato: Septembar 27, 2022, 05:29:36 posle podne »

Na mreži Jetta-boY

  • VW Početnik
  • Poruke: 69
  • Lokacija: Svilajnac
  • Karma: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Jetta 2.0tdi
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #134 poslato: Septembar 27, 2022, 05:30:07 posle podne »
Prevedi samo sajt na engleski, ja sam tako resio problem kod mene na jetti


Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

Na mreži Jetta-boY

  • VW Početnik
  • Poruke: 69
  • Lokacija: Svilajnac
  • Karma: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Jetta 2.0tdi
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #135 poslato: Septembar 27, 2022, 05:30:57 posle podne »
I naravno. Izbaci taj jumper i stavi osigurace po defaultu.


Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

Van mreže Madison

  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 12730
  • Lokacija: beogradski dođoš
  • Karma: +193/-78
  • Pol: Muškarac
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #136 poslato: Septembar 27, 2022, 06:38:13 posle podne »
Hvala druze, koliko vidim, treba da jurim gateway sa slovnom oznakom na kraju L i dalje po abecedi? Sa kog auta pase i da li ima jos nekih razlika ili se sve posle ukodira po opremi?
Za kraj, kako se kod nas zove gateway?

Na mreži Jetta-boY

  • VW Početnik
  • Poruke: 69
  • Lokacija: Svilajnac
  • Karma: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Jetta 2.0tdi
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #137 poslato: Septembar 27, 2022, 08:34:39 posle podne »
Pase od pasata, leona, a3, golf. Moj je od b7 i radi bez problema.  Da idu po abecedi oznake, samo lepo iskopiraj (slikaj) opcije koje imas stiklirane i dodaj navigation jer kod tebe verovatno nije stiklirana. Kad kucam na polovnim automobilima gateway izlazi mi u pretragama


Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

Van mreže Madison

  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • *****
  • Poruke: 12730
  • Lokacija: beogradski dođoš
  • Karma: +193/-78
  • Pol: Muškarac
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #138 poslato: Septembar 27, 2022, 08:50:34 posle podne »
Vazi, videcu sta je stiklirano, ali mislim da je imao navigaciju, jer kad sam iscitao greske, bila je i Address 37: Navigation, Cannot be reached.

Znaci nema veze onaj prvi deo oznake, posto je za Golfa 1K0, a za passata B6 recimo 3C0? Nasao sam na KP od passata B6 sa oznakom L i Q.

Na mreži Jetta-boY

  • VW Početnik
  • Poruke: 69
  • Lokacija: Svilajnac
  • Karma: +1/-0
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Jetta 2.0tdi
Odg: Multimedija dilema?!
« Odgovor #139 poslato: Septembar 27, 2022, 09:27:26 posle podne »
Normalno sve je isto, samo oznaka je drugacija samo juri mladje 2009+. Moj je 7N0907530AJ i sve radi bez problema. Kad menjas, skini klemu. Mozda ces posle morati i da ukodiras ugao volana jer je menjan gateway.


Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk