Autor Tema: Pioneer GM-X404, Safe Mod  (Pročitano 1205 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže knalek

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 849
  • Age: 55
  • Lokacija: Beograd, Zvezdara
  • Karma: +56/-19
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
Pioneer GM-X404, Safe Mod
« poslato: Jun 27, 2017, 01:05:48 posle podne »
Molim za pomoć, ako je neko imao iskustva ili servisira auto pojačala.
U pitanju je četvorokanalno GM-X 404 pojačalo, koje slušam u trokanalnom modu. Znači na kanal B par zvučnika (u mom slučaju zadnji) i na kanal A bazuka u bridžu. HU je Pioneer DEH 7550 MP, koji ima 3 RCA izlaza (prednji, zadnji i sabvufer) i mogućnost ON/OFF izlaza za sabvufer. Znači na samom plejeru mogu da isključim sabvufer.
Pojačalo sam kupio neispravno, i prilikom prvog uključenja, crvena dioda na pojačalu je treptala. Inače, pojačalo ima samo jednu crvenu diodu, koja kada trepti, znači da je ono u nekom zaštitnom režimu.
Pojačalo sam odneo u servis, kod čoveka koji 20 godina radi samo to, a radio je i u BG Elektroniku od samog osnivanja. On je servisirao pojačalo, kaže radio svašta nešto, zvuk smo dobili, ali tri puta sam ga vraćao kod njega, problem je i dalje sličan. On kaže da je pojačalo 99% ispravno, i da imam neki drugi problem. A sve smo kao proverili. Ali, ja mislim da je ono i dalje u maleru, samo je teško naći kvar.
Pojačalo u principu radi, ali hoće da ode u safe mod. Nema pravila kada se to dešava. Nekad to bude u toku vožnje (nema zvuka, crvena dioda trepće sporije), pa za par sekundi izađe iz safe moda, normalno radi. Nekad ujutru pri prvom paljenju plejera, jednostavno je već u safe modu. Inače, dešava se često da iz vufera dolazi neko krčanje kao sa gramofonske ploče. Kao da negde dobija neki spoj, recimo sa zadnjim zvučnicima? Zakrči, pa stane. Inače zna da radi po ceo dan najnormalnije.
Rešio sam da ga od danas detaljno istestiram, da vidim kada se to dešava. Očigledno je da se desi neki kratak spoj, ali ne stalno.
Situacija od danas. Prvo paljenje ujutru, ne radi pojačalo. Crvena dioda trepće brzo. Izvučem jedan pol kabla za zvučnike sa vufera, dioda sad trepće sporije. Ugasim-upalim HU, pojačalo se upali normalno. Vratim kabl na vufer, sve radi normalno.
Deluje kao da vufer pravi problem.. Ali, kako onda nekad radi po ceo dan?! Da li se nešto prespoji u pojačalu, pa zadnji zvučnici i vufer budu u kratkom spoju?
Pratiću situaciju narednih dana, pa ću dodati ponašanje pojačala.
Hvala svima unapred!



« Poslednja izmena: Jun 27, 2017, 01:08:14 posle podne od strane knalek »
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.