Autor Tema: Golf 4 B5.5 Bora kako odraditi immo off (ugasiti kod kljuca) ?!  (Pročitano 6390 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kacerac

  • Old.Jr Member
  • **
  • Poruke: 318
  • Age: 29
  • Lokacija: Tamo neđe
  • Karma: +16/-6
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
Golf 4 B5.5 Bora kako odraditi immo off (ugasiti kod kljuca) ?!
« poslato: Oktobar 21, 2021, 10:10:31 posle podne »
NAPOMENA !!

Ovo radite na vasu odgovornost :)

Prva stvar, razumevanje sta je "Immo off". Immo off nastupa kad ostetite amupulu, ne zeliite da placate 20-30e kodiranje po kljucu, ovo je jeftinija alternativa, menjate km sat, ne zelite stalno da kodirate i to dodatno placate, oovo je jeftinija alternativa. Problem sa ovom metodom jeste sto bilo ko, ko ima odgovarajuci mac za vasu bravu moze auto startovati.

Potom, ovaj tutorijal se odnosi na auta koja su EDC15(V,VM,P), godista 2000g i novija.

Potrebno vam je sledece:

EDC15Calc program bice link ispod)
Programator za DIP8 leziste (24c seriju cipova ili 25xxx zavisi od ecu)
Lemilica ili stipaljka za DIP8

Proces je sledeci, rasturite ecu, 4 torex srafa T15, zagrejete ecu fenom i odlepite lepak, potom dolazite do ploce, potrebno je plocu izvaditi, morate grejate malo i nju da bi lepak popustio.



Potom na ploci locirajte eeprom. Tu se cuva kilometraza, immo kljucevi i sl. Obicno je 24c04, ali desava se npr da bude i 95006. Kada locirate eeprom, koristeci stipaljku zakacite eeprom na programator, ili ako vam je sigurnije odlemite eeprom i zalemite na adapter plocicu pa na programator.



Program koji imate uz programator procita eeprom i sacuvajte ga negde sigurno. Potom otvorite program EDC15Calc i ucitajte procitani eeprom fajl. Tu ce vam kao meni na slici pisati kilometraza i immo status. Klikom na Immo Off gasite immo (menjajuci adrese eeproma).





Potom sacuvate izmenjeni eeprom i upiste ga nazad u sam eeprom kroz program. Zalemite eeprom ako ste ga skidali sa ploce, ako ne skinete stipaljku i spojite sve. Potom mozete vratiti ecu u auto i probati vas rad.



Obicno se posle ovog skida sa kontakt brave citac ampule (transpondera) kljuca. I iza sata se vade pinovi koji su zaduzeni za slanje tog signala sa brave do sata. Blinkace vam immo lampica, ali to se da ugasiti kroz eeprom sata ili trakom  clap


Link do programa EDC15Calc: https://www.mediafire.com/file/335a42xdn8gebhs/EDC15calc.exe/file
Postoji mnostvo drugih programa za razno razne tipove ECU, ovaj je najprostiji za ovu primenu na ovim racunarima, tu je i Immo Universal Killer, kao i mnogi drugi.


Za sve sto vas interesuje, slobodno me kontaktirajte  :26