VW Klub

VW - Forum => Održavanje i servisi => Motor, Menjač, Auspuh => Temu započeo: Sreja Februar 26, 2009, 07:27:26 posle podne

Naslov: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Februar 26, 2009, 07:27:26 posle podne
Evo da podelim sa vama ono sto bi meni sigurno  bilo korisno da sam znao pre mesec i po dana...

Naime, trazeci da kupim auto naisao na primamljiv oglas i cinilo mi se da moze da se ubije cena i da se napravi dobra kupovina.
U pitanju je Passat 1.9 tDI pd motor 96kw 2003. god. Na satu 187000km. Auto je u odlicnom stanju, skoro kao nov, dobro opremljen, izmedju ostalog ima i automatski tiptronik menjac sa 5 brzina.

To sto je takav menjac za mene je u tom trenutku bio veliki plus, jer iza sebe imam mnogo kilometara, nasaltao sam se u zivotu radeci i kao profesionalni vozac, kasnije i kao taxista, jednostavno mrzi me da saltam, smucilo mi se, sto bih ja menjao brzine kada mogu desnu ruku da drzim na suvozacicinom kolenu  biggrin

Do sadasnja iskustva sa automatskim menjacima nisam inace imao na putnickim vozilima, ali sam vozio autobuse sa istim i to je bilo veliko olaksanje celog posla! Jedino sam prevideo to sto tada nisam imao nikakve veze sa odrzavanjem, osim sto sam prijavljivao kvarove i dobijao kasnije ispravno vozilo - drzavna jasla he he! Uostalom nisu ni Ameri budale sto voze 95% automatske menjace! I svuda u svetu pri kupovini novog auta kupac naglasava ako zeli manuelni menjac, jer se podrazumeva automatski - osim na Balkanu gde je obrnuto!

Kada sve to saberes i oduzmes ja sam bio odusevljen sto taj auto ima automatiku, uostalom nisam u fazonu da se lozim saltajuci - to me je odavno proslo...
I kao sto sam rekao stupio sam u akciju:
Ljudima je bilo hitno pa sam im ja ponudio neku svoju cenu koju su oni u pocetku odbili, ali posle nekoliko dana su popustili i pozvali me!
Mislim da je presudilo malo i to sto je bilo vreme bozica - pa ko jos tada kupuje auto! I licno ne verujem cak ni da su ti ljudi prodali auto zbog menjaca, jer nista nie ukazivalo na problem koji ce se ubrzo desiti, a i majstor je kasnije konstatovao da nikada nije otvarano nista na njemu!

Auto je kupljen 9. januara. Sve je u funkcionisalo besprekorno. Menjac je saltao bez trzaja, nije se vracao u nazad na uzbrdici dok stoji, primao je gas i isao kao metak! Posle prvog merenja potrosnje primetio sam da ima dobar cug! Potrosnja je bila oko 11 l  wacko
Cak i 11,5 l o cemu sam postavljao temu ranije. Znam da automatik vise trosi, ali ovo je stvarno bilo previse!
Kopkalo me je sta moze da bude sve do kobnog dana!

9. februar - tacno mesec dana od kupovine auta (kao da me neko ukleo) - Normalna voznja, zaustavljanje, ponovo startovanje posle nekoliko minuta i  boodala Trzaji lupanje cimanje  badmood
Na bordu su mi se popalile sve lampice od menjaca, kao da je u svim brzinama, a to u stvari znaci da je menjac otisao u SAFE MODE i da ima samo 3. ili 4. brzinu!

VW-TECH renovira u to vreme garazu! Cekam njega 7 dana i kada sam otisao nadali smo se da je prljav filter i da je staro ulje!
Ispustio je ulje i skinuo karter - ima sta i da se vidi. U karteru menjaca su bili polomljeni zubci sa nekih zupcanika i neke ogrlice! SHOCK

Nema duge nego u slep sluzba i u neki od servisa za automatske menjace!
Da bedak bude jos veci u BG ne postoji takav servis VEROVALI ILI NE!
Ja sam ih nasao 4:
1. Veternik
2. Temerin
3. Sopot
4. Jagodina
Sve sam ih zvao i SHOCK cena prava sitnica: Kompletan remont menjaca je oko 1500 - 1700
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: bama Februar 26, 2009, 08:52:45 posle podne
znaci za sve si u pravu i sa svime sto si rekao se slazem osim sa ovim da treba kupiti auto sa neispravnim automatskim menjacem pa ga remontovati...ipak je to mala nebuloza zar ne...

i sam sam pre 5 godina imao mercedes c klasu sa automatskim menjacem i od tada vise nikad nece automatik u moje ruke...mnogo mi je trosio bar 30% vise od onog sa manuelnim.znaci prodao sam ga coveku i posle dva meseca mu pukne taj menjac u skoplju i njegova racunica je bila slicna tvojoj...2000evra

sve u svemu nije mi tesko da saltam i manja mi je glavobolja...video sam sta je automatik i hvala...nikada vise
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Februar 26, 2009, 09:10:04 posle podne
I ja znam sta je automatik, ali na zalost znam i onu njegovu losu stranu!
Za voznju - ZAKON
Za servis - NE DAJ BOZE

i uvek cu ga ponovo rado voziti, ali pod uslovom da bude pouzdan i da me ne boli glava sa njim!
A kako to ostvariti:
1. kupis nov auto i ne brines da li hoce ili nece - a za to nemas kesa, tako da ta varijanta odpada
2. kupis za male pare polovan sa havarisanim menjacem - remontujes, menjac bude u garanciji i opet se ne sikiras da li hoce ili nece, jer dobijas nov menjac!

To je dobra kupovina za one koji zele da voze automatik. Kupis ispravan i platis ga realno pa cekas da li ce da crkne kod tebe!
Ovako je crklo kod drugoga i on je stetovao te pare za servis, a ti posle servisa imas nov menjac!
Ili to ili manuelni menjac!

O tome naravno ja sada ne razmisljam, to sam samo spomenuo kao mogucnost za mene u buducnosti,
ili kao savet sa druge koji bi hteli da voze automatski menjac, da razmisle o svim varijantama, da ih ne bi snaslo ovo sto i mene!

A sto se mene licno tice:
AUTOMATSKI MENJAC JE MNOGO DOBRA STVAR!
To mislim i posle ovoga, iako me je opekao i to mnogo!
I kad god budem bio u mogucnosti vozicu automatik, samo sledeci put u nekoj sigurnijoj varijanti, da ne dozivljavam iznenadjenja!
A ako ne postoji sigurnost u tom nekom smislu i ja cu pre da se uhvatim za rucicu menjaca nego za novcanik da finansiram ovako glupe i skupe kvarove!
SA AUTOMATSKIM MENJACIMA NIJE SALA, NEMOJTE RIZIKOVATI, IDITE SAMO NA SIGURNU VARIJANTU!
ako me razumete sta hocu da vam kazem!
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: bama Februar 26, 2009, 10:35:05 posle podne

2. kupis za male pare polovan sa havarisanim menjacem - remontujes, menjac bude u garanciji i opet se ne sikiras da li hoce ili nece, jer dobijas nov menjac!



nikad nisam video da neko prodaje auto sa takvim menjacem...a toliko listam oglase...za to kazem da je malo nebulozno misli1
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Februar 26, 2009, 10:48:19 posle podne
Batice :)

znaci vozim borislava 130ks 2002g ../tipronic/auto menjac

presao nesto vishe od 212 k km

prezadovoljan sam sa autom i potvrdjujem sve sto si rekao ..
samo ima jednu manu .. mozda se i tebi to desavalo ..

nekada ... recimo 1 u 2 3 nedlej .. kada a vozim polako .. hoce da kada prebacuje iz 2 u 3 tacno na 2 000 o okine .. onako cimne  kao da presalta bez kvacila .. ili kao ad treba da prebaci na 2100 a okine na 2000

i to se samo tada deshava ... problem je do sada nestajao tako sto ga malko prodjiram do blokade par minuta
i posle nema nikakvih problema par nedleja ...

jel si tiimao slican problem .. i ako ti niej frka da mi posaljes broj tog servisa aza nedaj boze..

a sada boga molim da se sa njim nista nedesi .. ili barem to da sprecim . da ne nastane neko vece sranje
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Februar 27, 2009, 04:17:15 pre podne
Zlocesti,

Moras da znas da situacija ne stoji bas najbolje. Meni su rekli da ni jedan od tih menjaca nije crkao na 150K, ali da na oko 200K mozes vec da ocekujes problem! Kazu da mu je to od prilike neki rok za remont! Kada sam cuo sta sve u njemu postoji i kada sam video kakvi su to sklopovi nije mi bilo dobro! Ne smem ni da zamislim sta bi bilo da sam otisao na primer na more sa decom i da mi se to tamo desilo...  bonk
Mozda je i sreca u nesreci sto me je to barem snalo kod kuce!

Tvoj auto mozes da vozis jos godinama bez problema, a moze da se desi i ne daj boze sutra! Znaci budi svestan da ti auto kako stoje stvari nije pouzdan koliko god da je u ovom trenutku dobar! Da li recimo doktor moze da ti kaze koliko ces jos da zivis - ovo ti je nesto slicno!
Ili prodaj hitno ili budi spreman na najgore!

Ja nisam imao nikakve simptome, nije mi se desavalo nikakvo trzanje, nista bas! Samo od jednom KRK i cao! Jos je odlicno zatezao kada stojis i ubacis ga u brzinu! Sada provaljijem da zateze jos bolje. I jos vidim razliku dok stojim u mestu na potrosnji na bordu. U polozaju N mi pokazuje potrosnju od 0,8 L / h. Tako je bilo i pre ovog servisa. Ali kada ga ubacim u polozaj D pre servisa je pokazivao potrosnju od 1,1 - 1,2 L / h, a sada posle servisa u polozaju D pokazuje 1,6 L / h. Znaci povecala se potrosnja u mestu jer menjac sada jace zateze i vise opterecuje motor, ali se inace prosecna potrosnja u voznji smanjila 1,5-2 L/100km.
Hajde molim te, bas me zanima koliko pokazuje tebi, obrati paznu pa mi reci!

Sto se servisa tice
064/265-00-29 Vlada
065/260-00-02 Dejan

Mene je kod njih poslao jedan prijatelj koji ima Audi A6 sa multitronik menjacem i koji je obisao sve ove servise ukljucujuci i porsche.
Problem je resio tek kada je zavrsio kod Jagodinaca. Tako da sam stekao utisak da u imaju u malom prstu kako radi taj menjac! Inace oni rade samo menjace ukljucujuci i menjace za kamione i za autobuse.
Nazovi ih pa popricaj, mozda i nije lose da odvezes auto kod njih sam, jer ako te zadesi nesreca kod automatika nema ni slepovanja!
Ali ne brini se, imaju oni svoju slep sluzbu - samo za svoje musterije. To je bar malo za utehu!
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: ivanish Februar 27, 2009, 09:00:04 pre podne
Pozdrav drustvo...

Ja vozim Golfa IV 2.0  automatic 2001.god,a na satu 135000km...

Prezadovoljan sam i "nikad" vise manalac.

Nema trzanja,nema  driving,sto kazu: na crtu sa svakim manualcem,a kao sto covek gore kaze-lepse je kad je ruka kod suvozaca u krilu nego na menjacu clap...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Februar 27, 2009, 10:23:51 pre podne
Pozdrav drustvo...

Ja vozim Golfa IV 2.0  automatic 2001.god,a na satu 135000km...

Prezadovoljan sam i "nikad" vise manalac.


JA SE SA TOBOM NECU NIKADA VOZITI C lollol lollol lollol lollol lollol lollol lollol lollol lollol

A ZA BROJ HVALA ZVRCNUCU IH DA VIDIM STA BI MOGLO DA BUDE
Nema trzanja,nema  driving,sto kazu: na crtu sa svakim manualcem,a kao sto covek gore kaze-lepse je kad je ruka kod suvozaca u krilu nego na menjacu clap...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: zarko Februar 28, 2009, 08:06:00 pre podne
imao sam ja astru sa aut. menjacem ali ako bog da samo DSG- na MK VI.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Turbo Mart 01, 2009, 11:47:33 posle podne
Postoji i u BG-u servis, drzi ga prijatelj mog starog, negdje u Visnjickoj.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 02, 2009, 12:00:41 pre podne
Daj brate nemoj da pricas!
Jesi li siguran?
Pa to mi je 3 km od kuce, a ja isao u Jagodinu!  bonk
Hajde proveri gde je u Visnjickoj, hocu bas da znam gde sam mogao da odem!
Mada mi nije jasno da ne znam za njega, zivim 20 godina na Visnjickoj banji!
Trazio sam i po oglasima i na netu i pitao 100 taxista koje poznajem i niko mi nije spomenuo da u BG ima servis za to!
Mozda ne rade putnicki program, ko zna!  badmood
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Turbo Mart 02, 2009, 12:08:42 pre podne
Ne znam nikakve detalje. Javljam sutra.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 03, 2009, 08:44:27 posle podne
Pa, Turbo, Postoji li taj servis u Visnjickoj ili ne?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Turbo Mart 03, 2009, 10:41:16 posle podne
E drug, evo stari ne zna tacnu ulicu, ali je na Karaburmi. Ako te bas interesuje dacu ti br. Nesto sam se ja prebacio da je Visnjicka  blink
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Mart 03, 2009, 10:57:24 posle podne
kod mene u kraju ..
ajde majke ti napishi ovde broj pa da vidim sta se desava sa mojim menjacem .. nadam se da nije nista strasno
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 04, 2009, 01:02:47 pre podne
Da brate,
i ja eto zeljno ocekujem bas da vidim gde su,
ali nadam se da ih nikada necu posetiti  wacko
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 04, 2009, 01:12:51 pre podne
Zlocesti,
jesi li zvao Jagodince?
Sta su ti oni rekli?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Mart 04, 2009, 01:19:13 pre podne
nisam zvao .. nisam stigoa danas ..
sutra cu
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Mart 04, 2009, 03:04:44 posle podne
e:)

zvao sam ove jagodince .. kazu nije to nista .. samo da zamenim ulje . da je moguce da se isprljalo ..
a ovaog na karaburmi nisam dobio .. majstor zaboravio mob:)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 05, 2009, 11:04:30 pre podne
Ovi iz Jagodine su extra majstori!
Zameni onda ulje, to moze da ti uradi VW-TECH!
Pa jel si nabavio broj od ovoga sa Karaburme?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Mart 05, 2009, 02:03:55 posle podne
jesam .. ali nikad nije uci stalno zaboravla mob kuci
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 10, 2009, 12:11:01 posle podne
daj ti meni taj broj da imam,
bez obzira....
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Mart 30, 2009, 12:23:56 pre podne
Jos jedan Glas za automatik...
I koji hoce manuelac na crtu (samo ga udenem u S)

Takodje treba napomenuti da motori u kolima sa automatskim menjacem traju duze i do 30% . . .
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: golftdi Mart 30, 2009, 12:31:01 pre podne
30% je zaista impozantan procenat, (dosta nerealan u svakom slucaju), automatski menjac radi dok radi, a posle menjaj pedale, drugi menjac,...
ja licno nikad ne bi uzeo kola sa automatskim menjacem, to je moj stav, o ukusima se ne raspravlja, a sto se ubrzanja tice, tu dileme nema, vece je ubrzanje kod manuelnog menjaca, to svi pokazatelji tako kazu, i u teoriji i u praksi.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 30, 2009, 02:28:21 pre podne
Ocigledno je da si vozio neki stari automatik ili da nisi ni vozio nikakav...
Pa kakav menjac ima Sumaher? Sigurno ovaj bolji i brzi manuelni  lollol lollol lollol

Nego zlocesti daj mi taj broj od ovih majstora sa karaburme da imam za svaki slucaj!
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Mart 30, 2009, 05:19:00 pre podne
jao .. ja sam izbrisao poruku .. neki decko mi je odavde poslao .. pa ga ovim putempozivam da ponovo napishe ovde .... :)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Mart 30, 2009, 06:34:40 pre podne
30% je zaista impozantan procenat, (dosta nerealan u svakom slucaju), automatski menjac radi dok radi, a posle menjaj pedale, drugi menjac,...
ja licno nikad ne bi uzeo kola sa automatskim menjacem, to je moj stav, o ukusima se ne raspravlja, a sto se ubrzanja tice, tu dileme nema, vece je ubrzanje kod manuelnog menjaca, to svi pokazatelji tako kazu, i u teoriji i u praksi.


Impozantan, dabome, jer nemoze niko mast da mu vadi, ko na manuelnom... Nemozes da pumpas prvu i drugu do iberture . . . Razmisli malo... Cak i na starim automaticima vazi ovo pravilo...
Dali si ikad cuo da 5-a brzina produzava vek motoru i koliko?
Pitaj nekoga starijeg za to, jer sada skoro svi auti imaju 5-o brzince standardno.
Takodje se upitaj zasto su sad i na manuelne poceli ugradjivati 6-u ?

Citat
automatski menjac radi dok radi, a posle menjaj pedale, drugi menjac

A manuelni se sam popravi, neprospe se po putu i nemora da se visi po otpadima i kupuje macka u dzaku :)

 A na ovo je Sreja odgovorio:
Citat
a sto se ubrzanja tice, tu dileme nema, vece je ubrzanje kod manuelnog menjaca, to svi pokazatelji tako kazu, i u teoriji i u praksi.


Ocigledno je da si vozio neki stari automatik ili da nisi ni vozio nikakav...
Pa kakav menjac ima Sumaher? Sigurno ovaj bolji i brzi manuelni  lollol lollol lollol

E nek si im kazo :)

Elem, da potkrepim ja malo svoje tvrdnje . . .

Direct-Shift Gearbox (Direkt-Schalt-Getriebe (German)) DSG

'vako kaze wikipedija, sto sam na brzake nas'o:
http://en.wikipedia.org/wiki/Direct-Shift_Gearbox
Citat
Advantages

    * Extremely fast shift time of 8 milliseconds, when shifting to a gear ratio the transmission ECU is expecting;
    * Practically no power loss, due to the use of twin clutches instead of a torque converter;
    * Better fuel economy than conventional planetary geared automatic transmission (due to lack of "slip" found in a torque converter) and for many models even than the manual-shift version;
    *In comparison, the sequential manual transmission (SMT) in the Ferrari Enzo takes 150 milliseconds to upshift

Samo da naglasim da brze salta i od Enzovog Ferarija  biggrin iliti Sumijevog bolida  boodala



Ajde druze golfTDI, molim te, presaltaj iz prve u drugu, za pola sekunde, necemo pricamo o milimima od iste... (8 milliseconds) Ajd' da kazemo i da mozes, samo koliko cesto i koliko dugo ce taj menjac da izdrzi?

Takodje, malo i o startnosti sa istog izvora:

Citat
"S" mode

The floor selector lever also has an S position. When S is selected, "sport" mode is activated in the DSG. Sport mode still functions as a fully automatic mode, identical in operation to "D" mode, but upshifts and downshifts are made much higher up the engine rev-range. This aids a more sporty driVing manner, by utilising considerably more of the available engine power, and also maximising engine braking.


Evo i slikica poprecnog preseka :


(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b8/VW_DSG_transmission_DTMB.jpg/800px-VW_DSG_transmission_DTMB.jpg)

A ako i ovo nije dobro onda kvrcnes rucicu dok je u "D" malo u levo ... i vozis manuelni :)

Citat
Manual mode

Additionally, the floor shift lever also has another plane of operation, for manual mode, with spring-loaded "+" and "?" positions. This plan is selected by moving the stick away from the driver (in vehicles with the drivers seat on the right, the lever is pushed to the left, and in left-hand drIve cars, the stick is pushed to the right) when in "D" mode only. When this plan is selected, the DSG can now be controlled like a manual gearbox, although under a sequential shift pattern.

Sve u svemu sad znam kako se osecaju vozaci F1   biggrin

Ukoliko neko zeli da mu se ovo prevede, nek' kaze...

I jos jednom da pomenem su delovi teksta citirani odavde:

http://en.wikipedia.org/wiki/Direct-Shift_Gearbox


PozdraVW
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: golftdi Mart 30, 2009, 12:11:16 posle podne
porediti automatski menjac sa kola za siroke mase, i menjaca sa F1, ok, sustina je mozda ista, ali sve ostalo je iluzorno porediti, milisekunde i ostale kombinacije :rolleyes:
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Mart 30, 2009, 01:07:08 posle podne
ma baice ...

evo ako nemas gde da prbas .. dacu ti ja moj da provozas malko .... pa ces videti ..
likovi koji su bili ono zagrizeni za male sposke autice ..... samo benzin .. id ..
kada su probali borislava ostlai su bez texta ...... tako da ....


a za grad da ne pominjem st akako i koliko
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Shone Mart 30, 2009, 02:36:20 posle podne
e momci imao ja ponudu za passata 2001god. 1.9tdi 130 konjica bas tiptronik, na satu oko 200 000km, za 8500e, znaci bio je u full-u, mahagoni, dig klima, alu 17 i td... posto je to kao bilo powoljno stwarno nisam znao zasto, znalo mu se cak i poreklo od prwog wlasnika ali swe, werowatno je taj menjac bio pri kraj, posto mi nista drugo nije zapalo za oci ....
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 30, 2009, 03:18:07 posle podne
i da si se cenjkao jos malo pa da ga uzmes za 8000 i kompletan remont menjaca da mu uradis i izasao bi te 9500, i jos 500 se uvek nadje za neke sitnice pa ti racunaj 10000. da li je malo ili mnogo... ako je extra i ako ces da ga vozis duze vreme onda je i ok.
Ali ako nije prodat sacekaj da crkne kod njega pa ga kupi za 7000  bicedobro
Naravno sve to na recima zvuci lepo i lako, ali u praksi ti treba i malo srece pa da ti se sloze kockice  bonk
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: mladen03 Mart 30, 2009, 07:12:53 posle podne
urazer ima opel astru sa automatskim menjacem i to sam jedino vozio iz te "klase". Jeste da je mnogo lakse, ali meni je takva voznja dosadna. Ali u pojedinim situacijama zatreba manuelni menjac. Moj utisak je da nikada masina nece moci ono sto moze covek - u prevodu kvacilo je majka mara ako si iole dobar vozac. Potrosnju mozes sam da regulises na manuelnom vise nego na automaticu. Kad god je situacija da treba voziti sa polupritisnutim kvacilom - na automatiku ce biti problem. A mozda je to sve stvar moje navike, ko zna...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 30, 2009, 08:00:08 posle podne
Ne poznajam takve situacije u kojima se vozi sa polupritisnutim kvacilom...

Ako poznajes nekog profesionalca pitaj njega - Kvacilo se kad treba pritisne i pusti. I to se pusti tako da sklonis nogu sa strane, a ne da je drzis naslonjenu na kvacilo!

I to sta moze masina a sta covek...
Naravno da i vrhunska tehnologija ima greske. Desi se sudar satelita u svemiru, ili se desi sudar nuklearnih podmornica i to u onolikom okeanu...
Ali covecanstvo ipak grabi dalje i usavrsava se, da nije tako ne bi mi sada vozili na manuelne ni automatike, niti bi postojao ovaj forum, niti kompjuter uopste! Imali bismo samo zasiljeni kamen!
Covek je sve stvorio i usavrsio i tome nema kraja!

A jeste li razmisljali da cete svi za 20 ili mozda 30 godina da vozite automatske menjace!
Mislim da ce manuelci polako vremenom da isceznu! Navikavajte se na vreme  bicedobro
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Mart 30, 2009, 08:04:41 posle podne
Nista nisam poredio, samo sam izneo cinjenice... Ferarijev sekvencionalni menjac presalta za 150 milisekundi, a VW DSG za 8 mS . . .
Opelov automatik radi na skroz drugom principu i VW grupa ga nekoristi vise odavno. . .
A situacija polupritisnuto je kad oces da zapalis i druk lezaj i korpu i lamelu... Bar ja tako mislim  bleh
Jedina prava mana automatika je sto ga nemozes na GUR upaliti . . .  blink
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 30, 2009, 09:41:15 posle podne
Cuo sam pricu koju ne bih da proveravam: Kada hoces da ga palis na taj nacin, treba da te povuce drugi auto. Kada brzina poraste na 50 km na sat tada se ukljucuje turbina u menjacu i daje ti efekat kao da si na manuelcu pustio kvacilo! Tako automatik pali na "Gurku".
Ali sve jedno a kod jednog i kod drugog bi trebalo da bude ispravan akumulator i alnaser. Desi se nekada da nesto izvuce struju, ali to se otkloni i palis dalje na kljuc. Pa neces ga paliti valjda na gurku non stop  bonk

Za mene je jedina prava mana kod automatika to sto mu je lose motorno kocenje i sto stalno moras da kocis pedalom kocnice. Tako se mnogo brze trose plocice, a i nekada je malo slabija kontrola - kao da se na leru spustas niz brdo (ako su male brzine u pitanju - do 40 km/h).
Mogli su to da rese tako sto bi u sam menjac montirali elektromagnetnu kocnicu t.zv. RETARDER. To je uredjaj koji postoji na kamionima i autobusima i mnogo je dobra stvar. Radi tako sto se prvo on aktivira prilikom pritiska na pedalu kocnice i pocinje usporavanje, a kada se jace stisne aktivira se radna kocnica i imamo udruzeno kocenje elektromagnetom i plocicama... Resenje je mnogo prosto, ali mislim da to namerno nece da stave jer im nije u interesu. Oni hoce da ti kupis plocice i diskove i da ih zamenis, a kada bi ti ugradili i retarder nikome se ne bi potrosile plocice ni za 20 godina  biggrin
A to bi bilo bas dobro za nas, ali ne i za njih...  :rolleyes:
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: mladen03 Mart 31, 2009, 05:00:58 posle podne
A na bankinu se penjete tako sto se zaletite malo pa odvalite felnu ili naslonite tocak na bankinu pa polako kombinujete kvacilo i gas?! Ja sam na takve situacije mislio (a ima ih bezbroj), a ne da vucem paletu cigala po putu da mi vrisne lamela. Pricam o tim nekim sitnijim detaljima. Ne znam kako bi se automatik ponasao tada ali jedna noga nemoze da bude kao dve.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 31, 2009, 05:29:19 posle podne
Bankina je ograda na autoputu koliko ja znam   blabla
na bankinu se niko ne penje, ti si mislio na trotoar!
Evo kako se penjemo: pridjes polako, prislonis tocak na ivicnjak i malo dodas gas i on se popne ali lagano  bleh
Ok, shvatam da vise volis da saltas i zbog toga te niko ne krivi, naprotiv ovo postaje kao da se raspravljamo oko toga da li je lepsa zuta, plava ili crvena boja!
Nemojte ljudi da delite ovde iskustva koja nemate. Forum ne sluzi za takve stvari, bar ja mislim. Sluzi za to da se informises o onome sto te zanima, o problemu koji imas, da podelis sa drugima iskustva koja imas - a ne iskustva koja nemas...
A po najmanje imamo koristi od toga da se sad ovde raspravljamo!
Znaci ako nekoga zanima ova ili bilo koja druga tema neka pise u njoj, ali ako nemate interesovanja za istu bolje je da je preskocite nego da se prosipate raznim glupostima...
Kada sam kupovao ovaj auto moj rodjeni otac je hteo oci da mi izvadi zato sto hocu da kupim automatika! Govorio je da je to nesigurno, da se on toga plasi ITD... On inace vozi kombi i to dobar!
A sada... Samo izmislja neke situacije da mora negde da ide kolima - Istim tim automatikom protiv koga je toliko bio!
Znaci reakcija mu je bila ona cuvena recenica iz maratonaca: "Ljudi, pa ovo i nije tako lose!"  clap
Pa sad vi mislite o tome...
Ko je probao pa kaze da mu se vise svidja da salta skidam mu kapu!
Ali ko nije ni probao (a takvih je 99% koji ne samo da nisu probali nego se mozda nikada nisu ni vozili u automatiku) a prica price kako automatik ne valja, pa jos i objasnjava nama vlasnicima zasto ne valja - Ma dajte, to ne pije vodu zaista  batine
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Shone Mart 31, 2009, 05:59:38 posle podne
jel imas iskustwa kakaw je na dugim putewina kad dowati malo brdo i to, jel dosadna woznja ... ?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 31, 2009, 06:17:18 posle podne
Do sada mi je najdalja relacija bila Beograd - Paracin i nazad autoputem!
Ni u kom slucaju mi nije bilo dosadno!
Imas tempomat pa se malo igras sa njim, malo se zezas sa bordom, i tako...
A u vecini situacija reaguje bolje nego manuelac! Ako ides 80 on salta u petu brzinu, a onda ga malo stisnes on vrati iz pete u drugu i zakuca te.
Odlican je uzbrdo, jedino me nervira sto nizbrdo ako ides sporo moras da kocis jer kao da je na leru do nekih 40 km/h, a tek posle te brzine pocinje motor da se vrti kao kada pustis kvacilo na manuelcu...
Pomislicete zeznuto za zimu! Da ali imas i nekloliko trikova, a najvazniji je da ga ubacis u tiptronic mod, stavis ga u prvu brzinu i mozes da se spustas gde hoces!
I nije uopste kod njega poenta koliko brzo ides pa da ti on presalta u koju hoce, nego on salta uz pomoc sledecih parametara:
Brzina, opterecenje motora i polozaj pedale gasa! Znaci ako vozis tako sto jedva dodirujes gas on ce da salta vec na 1500 obrtaja, ako vozis normalno saltace na 2200 - 2300, a ako nagazis malo jace saltace na 3000 - 4000 ili vec manje ili vise zavisi koliko ga stisnes! Znaci polozaj gasa odredjuje rezim u kom ce menjac da menja brzine!
Onaj stari takozvani KICK DOWN vise ne postoji! Vozis 60 cetvrtom i dodas malo gas on vrati u trecu i povuce, ako nagazis malo jace vratice u drugu!
Uopste nema potrebe da ga gazis do daske da bi ti on vratio za brzinu ili dve brzine manje!
I vrlo vazno je da svaki motor prelazi znatno vise sa automatskim menjacem!

Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Shone Mart 31, 2009, 07:06:22 posle podne
a sto se tice nizbrdice zar ne mozes da ga stawis u drugu i da ima motorno kocenje ili trecu ako ides 60-70 nizbrdo?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Mart 31, 2009, 07:38:33 posle podne
Pa nema opcija 1 ili 2 na menjacu... Ima P-R-N-D(+i-)-S i toj ti je to... U opciji S polje poteze i bolje koci, ali i vise troskara
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 31, 2009, 08:03:56 posle podne
Moze i tako, stavis ga u 2 ili u 3 i on ide lepo kada je suvo, ali malo je problem za sneg i led i za velike nizbrdice.
Tada ga stavis u (+,-) i stavis ga u prvu brzinu povlacenjem prema (-). Tada je menjac samo u prvoj brzini i to sluzi za spustanje na malim brzinama i na opasnim nizbrdicama. Recimo spustas se 5 km/h po snegu. Tako u prvoj on drzi, ali vec ako ga stavis u 2 i sporo ides imas utisak da si na leru!
A te opcije 4 3 2 nisu tu za ukras. Kada steknes neki osecaj pre zubrdice mozes da ga zveknes u 3 ili cak u 2. To uradis ti sam pre njega i nekako lepse se pripremis za uzbrdicu. Naravno ako ostane u D uradice on to sam, ali to o cemu pricamo sada su vec finese driving
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Shone Mart 31, 2009, 08:19:59 posle podne
jeli a jel postoji mogucnost na npr kad se zaglawis po snegu krenes drugom? imam ja stari tip automatika, kod njega to ne moze, msm moze da prowrti on prwu pa da prebaci u drugu ...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Mart 31, 2009, 09:08:51 posle podne
Mislim da ni ovde to ne moze, barem kod mene.
Fora je u tome da ti on ne dozvoljava da teras motor van nekih normi i u neke extremne uslove. Recimo kada sam saltas sa (+,-) ti ne mozes da prebacis u 5. brzinu dok ne postignes 70 km/h. To je minimalna brzina na kojoj on hoce da se presalta u petu i nista se ne desava ako ides 60 i teras rucicu prema (+) on ostaje u cetvrtoj. I ako ostanes u rucnom modu kada ides recimo 100 i pocinjes da kocis a ne menjas ga na (-) on to radi sam sve do zaustavljanja. I naravno tada kada dodas gas on krece prvom, ali nece da presalta kok ga ne vratis na D ili dok ne udaris na (+).
Ali postoje menjaci koji imaju posebno dugme na koje se ukljucuje zimski mod voznje i na njemu je nacrtana pahulja.
Tada on valjda blokira diferencijal ili ima neku slicnu foru i izvlaci te po klizavom.
S tim nemam iskustva, ali mislim da je mnogo dobra stvar  lollol
Ako neko zna nesto o tome neka prica, bas bih voleo da cujem  coilleo2tj
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Shone Mart 31, 2009, 09:38:12 posle podne
Hwala matori
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: mladen03 April 01, 2009, 12:09:09 posle podne
Moj brat na astri ima opciju P (parking kocnica u mestu kada je valjda), R, D (drive), 1, 2, 3 (do koje brzine da salta) i N. On nema tu opciju "+-) poput formulinog, al vidim da niko ne spominje "1", "2", "3", sa kojom mu ogranicavas do koje brzine da "salta" u slucaju uzbrdice ili da nesto vuce. Sport mod dugme i kickdown opciju koja mi se bas i ne svidja al vidim da je on cesto koristi... Srejo nisam tu da se raspravljam niti si ti tu zbog toga vec govorimo stao ko ima da kaze, nekom to moze biti korisno i mozda presudno pri eventualnoj kupovini. Elem, sto se tice potrosnje, danas sam ga pitao, opel astra "g" (klasik) 1600ccm trosi oko 11-13 litara plina na 100km, a poznavajuci ga ne vosti ga ali ni ne vozi bas suvise ekonomicno... prosecno ga papri. A vidim da pisete i o "pahulji", jeste postoji i u astri, on mi je rekao da je to kontrola protivproklizavanja, ali da kazem na kom principu radi i koliko je zahvalna ta opcija bas i ne bih bio kompetentan.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivan April 01, 2009, 03:22:36 posle podne
On nema + i - zbog toga sto mu menjac nije TIPTRONIC, nego klasican automatski. Vise o tiptronic menjacima na ovom linku.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiptronic
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe April 01, 2009, 07:59:45 posle podne
On nema + i - zbog toga sto mu menjac nije TIPTRONIC, nego klasican automatski. Vise o tiptronic menjacima na ovom linku.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiptronic

I ovom :

http://en.wikipedia.org/wiki/Direct-Shift_Gearbox    mahac mahac mahac
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 01, 2009, 08:10:02 posle podne
Ljudi, pa dajte bre neki domaci sajt, ko da se zeza da prevodi sve ovo, ko tu da se snadje...
Nismo mi Japanci, nego
kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce kolce
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Kosta April 02, 2009, 02:11:56 pre podne
Ja licno manu automatiku nalazim samo za voznju po snegu i ledu. Postoje situacije kada nikave el.kontrole nemogu da odreaguju i odrade kao kvacilo. To govorim iz iskustva i da nije toga i ja bih rado vozio automatika. driving
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 02, 2009, 04:19:03 pre podne
Kosta, a koliko meseci u toku godine imas sneg....?
Jeste malo zeznutije kada sve saberes u zimskim uslovima, lakse je sa kvacilom!
Ali kada saberes i oduzmes celu godinu - moras da priznas da je automatik zakon...
Evo ja sam se veceras napio  clap i napominju mi da treba da vozim...
A ja na to odgovaram: pa ja imam auto pilota, nisam dzabe dao pare za automatski menjac...
Razmisli malo Kosta....  bicedobro
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 02, 2009, 04:22:07 pre podne
A i tvoja trojaka, Kosta, je slikana na suncu, a ne na snegu....
Zar ne....  bleh
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe April 02, 2009, 04:26:40 pre podne
i to sto kaes...
Ja nisam jos prob'o sneg, mada mislim da nebi imao problema ni po snegu, kod ja je 4matic  :rolleyes:
Doduse ganjao sam ga po pesku na plazi, to je malo gore od snega i nije bilo problema  clap
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 02, 2009, 04:45:05 pre podne
Pa ti kad imas 4 vuce automatski ispadas iz konkurencije...
To je nasto najbolje sto postoji u automobilizmu  biggrin
 Imao sam peugeot 405 1.9 SRIX4 i to jednostavno ne mogu ni da opisem - VRH VRHOVA
Mogu da zamislim samo kako je dobro imati automatki menjac sa 4 vuce...
Zavidim ti, stvarno  tapsac
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: golftdi April 02, 2009, 02:04:00 posle podne
na malti ce bas da se navoza po snegu  lollol bleh
ispade da samo sreja i pimbe imaju automatik, a svi ostali smrtnici imaju manuelni menjac, definitivno automatik ima svojih prednosti a i dosta mana, kao i svaka stvar, izmedju ostalog
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 02, 2009, 04:33:08 posle podne
Eto bas tako nekako ispada sada...
Definitivno kod nas ima malo tih vozila i sasvim sigurno je mali broj ljudi vozio automatika, a mnogi se nisu mozda ni vozili u njemu!
A predrasude imaju i jos nam objasnjavaju zasto ne valja automatik!
Svaka cast onome ko je u ovoj temi rekao da je imao mercedesa automatika - prvi put, zadnji put i nikada vise  biggrin
Covek je imao taj auto i ima iskustva sa tim. Nije mu se svidelo i to misljenje mora da se postuje...
Ali nikako ne moze da se postuje kada neko ko ga mozda nije video ni na sajmu zvoni na sva zvona kako automatik ne valja.....
A za to da sve ima i prednosti i mane - za to si 100% u pravu.
Jednostavno to je bas tako!
I voleo bih da se javi jos neko ko ima automatika, da ne budemo samo nas dvojica - i to bukvalno samo nas dvojica  bonk
I ako nas mozda sada nema, uskoro ce nas biti  kamara
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 03, 2009, 02:31:24 posle podne
Napravismo greh prema zlocestom,
zaboravili smo njega da spomenemo, a i on ima automatski menjac  bicedobro
Hajde zlocesti molim te opet za broj onog servisa na karaburmi, nemoj da si lenj, potrudi se malo...  biggrin
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti April 06, 2009, 10:32:24 pre podne
Zlocesti is back :))


e ljudi m aimao sam problema sa ovim smdljivcima iz telekoma pa nisam imao net ... ali sada je sve reseno .. :)

boroj nisam memoriso . ebiga tako da mozemo a nagadjamo koji je ..

jedan decko sa formama mi je posalo ne mogu da se setim tacno ko ..

pa ako zna neka napishe ponovo taj broj ...

ja sam lika zvao 3 puta i uvek je zaboravio mob . i javljala mu se zena ili cerka:)

tako da nikada nisam ni uspeo da se cujem sa njim ...


a sada malko iskustva ..
ajde necu da kaem moja .. nego tudja .
tj ljudi koji su probali mog borislava ..


milim da ovaj primer najbolje govori ...

ortak celog zivota vozi hondu .. prvo crx sada del sol ..

znaci cupe cabrio dvosed .. laksi nego jugo a 160ks ...za naftu je govorio da sluzi samo za grejanje .. i jednog dana on tako kako ajde a vidim ako to govno ide ...
seo .
dao gas .. i osao bez texta ....


drugi primer ortak vozi a8 2.5 180ks ..manueln menjac . seo ovde .. i nije hteo da izadje:)


tako da ovi menjaci nikoga ne ostalvjaju ravnodusnim ...

ove zime posto je bilo snega priznajem da mi e auto bio ne upravljiv .. ali samo dok nisam stavio zimske gume ...
posle toga prebacis ga u d i picis ..
dodje zajeban deo puta
isamaras rucicu desno . i kocis motorom isto kao i s manualnim menjacem ...

inace menajac ne da cuva motor nego je to strasno .. pored svega nabrojano .. kada mu das pun gas .. on dize i dize . i cim dodje na 5 200 prebacuje u sledeci stepen .. kocis .. on vraca przine dole ..

tako da mu i tiptnic dodje kao sport .. ali ono sport maximum :)))

najveca mana . i ikreno milsim jedina je servis .. koji je preko isucu evrica ..
ali ponovo kada vidis na koliko menjas korpu i lamelu ... drug lezaj itd itd ... ono nije toliko strasno ..

pricamo o zameni sa original delovima .. jel koliko samr azumeo da jagodinci stavlajju samo oiginal .. tj da se falsh za te menace i ne pravi :)))

e i ne nam koje jos rekoa da je sa automackim menjacem veca potrosnja .. taj laze

pa ja en razmem ako auto moze vishe da ti trosi ako ti stalno drzi obrtaje . u normalnoj vonjai oko 1900 200 1800 obrtaja ..
a aj koliko sam obavesten na mom motoru je obtni momenant najaci na 1900ortaja

idealnooo

evo mali rezime ...
voziko sam se pre neki dan auo putem kroz bg .. id
. nzaci mesovita voznja ...

auo put 180-190 ( kobra me 2 puta spasila ... hvala rogi  clap clap clap clap clap clap) kroz grad petak . znaci guzva .. ona najgora ....

22.4l - 329km ... pa to je cak manje od 7 l .. sto ce reci da mu nema premca ...

a da en spominjem one druge tehnicke mogucnosti sto vam je desna ruka uvek slobodna da ...  blabla namestite retrovizor  alealeee alealeee alealeee alealeee tapsac tapsac tapsac clap clap clap

Znaci .. Auto/tiptronic   wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wubwub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wubwub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wubwub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wubwub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wubwub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wubwub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wubwub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wubwub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub wub
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe April 06, 2009, 11:29:51 pre podne
MA jok kvacilo je zakon   biggrin
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 08, 2009, 01:18:30 posle podne
Zlocesti i ja volim automatski menjac, ali ti ga vala pretera...
Uopste nisi objektivan, sta vise vrlo si pristrasan!
Ti si ona druga krajnost od onih koji pricaju da ne valja a nikada ga nisu ni probali!
Naravno da je malo veci problem na snegu,
naravno da malo vise trosi jer prenos ima proklizavanje i nije zub na zub
i naravno da je motorno kocenje slabije pa zato jede i plocice...
Sve su to mane automatika i ko zna koliko ih jos nismo ni spomenuli i nemoj da ih porices...
Naravno ima i velike prednosti, zato ima nas koji ga volimo, ali treba biti REALAN u svemu!

I da ne zaboravim najvaznije: NEMOJ DA VOZIS 200!
I opet zapamti NE VOZI 200!
Ako si bas resio da se ubijes skoci s mnosta, ne moras da ubijes jos nekog, mozda bas mene...
Ko razume shvatice!
Zapamti dobro da NIGDE NE MOZES DA STIGNES PRE VREMENA, samo na nebo!
Iako se ti sigurno osecas i nije ti prvi put - ti ces 100 puta da vozis 200 bez problema, a 101. put .... moze da se desi da ti majka zaplace!
Uopste nisi veci smeker ako vozis 200, ili se ti mozda osecas kao da jesi...
mozda ja gresim  bicedobro
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 08, 2009, 01:27:56 posle podne
A kako nisi objektivan za menjac, tako nisi ni za potrosnju!
Mislim da si u nekoj zabludi sa tom racunicom ako si ubedjen da ti bora od 130ks sa automatskim menjacem po gradu petkom u najvecoj guzvi trosi manje od 7 litara!
Pa sto je onda ovaj moj ovoliki krs pa trosi 9? A nekada i 10?
I to se ni ne zavlacim previse u guzvu, inace sigurno ne bi bilo ispod 10!
Sta tu nije u redu, nesto kod tebe ili nesto kod mene?
Razumem da moj mora vise da trosi jer je malo tezi, ali da razlika bude skoro 3,5L.........
Isti motori, isti menjaci......
EEEEJJJJJJ misli1
 psujem1
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti April 09, 2009, 04:28:40 posle podne
jaoo bwe ala se neko iznevirao ....

200 po satu . po gps u 185 .. vozim samo na autoputu .. kada dobro osmotrim imali presretaca:)

iskreno auto to i ne oseti .. ..

a za potrosnju je bilo tako kako je bilo .. ali ponovo kazem .. koliko je verovati kazaljki .. jel sam ja vozio jedno 38km od kada se upalila rezerva .. zatim spiao 22.5 litara ili ti naftu za 20 yura:)

i presao toliko koliko sam presao ...\\nisam isao na gazelu i te "velike " guzve .. nego ono dusanovac .. bulevar . d tucovica .. itd itd\\

ne preterujem .. kazem da mana ide .. ali mi samo nije jasno o kakvom proklizavanju pricas .. jel kada voizs .. oko 2 ooo obrtaja .. drzi ko da je kvacilo pusteno do kraja ...\\\


desavalo mi se da nekada potrosi 10 litara za 105km ... a nekada .. se vozim i vozim .. i vozi,m .. prosto se odusevim ..\\ako hoces pusti mi broj na pm .. pa se nadjemo u gradu malko razmenimo iskustva .. ovo ono :)
\

e da i nemoj da se nerviras:)) \
\samo opusteno
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 09, 2009, 04:47:40 posle podne
Evo ti broj 065/23-72-673 Jos da si zensko bilo bi dobro  bicedobro  plaz sex
I jesi li primetio da dok vozis konstantnom brzinom n.pr. 60 ili 80 i hoces da ubrzas na dodavanje gasa prvo skoci obrtaljka za nekih 200 obrtaja, pa tek onda pocinje ubrzanje. Kod manuelca toga nema!
Ja sam mislio da nesto nije u redu, pa sam zvao Jagodince da ih pitam. Ali kao sto vec rekosmo taj menjac ima u sebi 7 kvacila. I dok vozis konstantnom brzinom ukljuceno je jedno od tih sedam, a kada hoces da ubrzas iskljucuje se to i umesto njega se ukljucuje neko drugo...
Ni meni nije bas najjasnije da bih sada mogao to nekome da objasnjavam, ali eto tu prosto postoje neke zajebancije i to je tako...
Samo budimo realni.
Ako je nesto belo onda je to belo, a ne crveno!
I svako moze da voli koju god boju hoce. A ti si taj koji prica kako bela valja a crvena ne valja...
Mada valja i crveno-bela  clap
Bez obzira sto nas juce obrukase  boodala
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti April 09, 2009, 05:44:14 posle podne
ja nisam reko da manuelac ne vlaja . daleko od toga ..

pa ja vozim konstantom brzinom .. uvek .. tako da je to samo dok presalta do 5:) ... a to je u roku od 2 minuta:) .. posle samo nogica na vrhu gasa .. i lagano ... :)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 09, 2009, 09:02:52 posle podne
U petu ti salta tacno na 70.
U to ako vozis samo na vrh gasa, a kada hoces da ubrzas, recimo, na 80 ti mu dodajes malo jaci gas.
Tada se desava proklizavanje dok se promeni kvacilo koje je ukljuceno i obrtaljka ti skace prva za jedno 150 - 200 obrtaja, pa posle toga pocinje da ubrzava. Obrati paznju na tu stvar!
Javi se bas, hocu da probam taj tvoj auto, da vidim da li je sve isto kao kod mene! Zanima me!
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti April 09, 2009, 10:10:58 posle podne
da desava se da auto u brzava a on smanjuje obrtaje .... ali to je samo kada naglo daas gas
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 10, 2009, 11:01:08 pre podne
Naprotiv,
desava se da auto povecava obrtaje, a da ne ubrzava - nego da ubrzanje kasni!
A to sto kazes da ubrzava i smanjuje obrtaje i to moze da se desi, ali samo u trenutku saltanja u vecu brzinu, a ne na naglo dodavanje gasa!
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti April 10, 2009, 11:34:48 pre podne
ne kod mene nije tako ... kada ne spusta brzinu nize .. nego salta u vishu .. spusta obrtaje a dize brzinu .....
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 10, 2009, 01:44:08 posle podne
A sta sam ja rekao?
Ponovo procitaj pazljivo:
Spusta obrtaje kada salta u visu ili vecu brzinu, ali to se ne desava na naglo dodavanje gasa!
Tada salta u manju brzinu i podize obrtaje i povecava i brzinu...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Kosta April 11, 2009, 12:39:52 posle podne
Kosta, a koliko meseci u toku godine imas sneg....?
Jeste malo zeznutije kada sve saberes u zimskim uslovima, lakse je sa kvacilom!
Ali kada saberes i oduzmes celu godinu - moras da priznas da je automatik zakon...

Imam 4 meseca sigurno, a tad kad je zeznuto nece ni taxi da dodje, znaci od ta 4 meseca bi trebao sigurno 50 puta da idem peske deo puta do posla sto znaci nedolazi u obzir. Ovako pred zimu dobre gume i vozim i saltam kako ja hocu. ;)  driving
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 11, 2009, 01:19:21 posle podne
Pa gde zivis kada 4 meseca imas sneg?

Inace dobre zimske gume stavis na automatik i takodje ga vozis gde hoces i kako hoces...
Da nije tako zar mislis da bi se americke bakice toliko vozikale  lollol Ma ne bi uopste ni pomislile da sednu za volan ni na suvom, a o snegu da ne pricamo  wacko
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Kosta April 11, 2009, 01:27:31 posle podne
Nije konstantno sneg ali je nekad sneg nekad led.

Nema potrebe da se nabedjujemo, svako ima svoja iskustva ;)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 11, 2009, 01:37:26 posle podne
Naravno da necemo da se ubedjujemo  biggrin
Ja sam prvi protiv toga.
I eto vec sam gore negde spomenuo da se o ukusima ne raspravlja.
Sta je bolje, automatik ili manuelac - to je isto sto i koja je riba bolja, crnka ili plavusa HE HE
Ali ima i onih koji ne biraju, zar ne  misli1
Ma samo guslaj  sex bitno je da kola idu  lollol lollol lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 20, 2009, 10:45:21 posle podne
Jos jedan veliki + za automaski menjac  tapsac
Vreme je da dopunim moja iskustva ovde, jer upravo sam se vrario sa puta od vise od 1000 km.
Putovao sam kroz Bosnu i isao u jedno mesto kod Drvara. Tamo iza Banja Luke na Manjaci i prema Drvaru su krivine kao nekada na Zlatiboru - dok ga nisu ispravili onim mostovima.
E kada sam isao na tamo pratio ne neki lik sa meckom C-klasom i to se bas primio. Dok se on nije pojavio ja sam kulirao i plasio se da ne naletim na  stop23
ali onda mi je nekako doslo da se trkam  boodala
Eto, dok su bile neke malo blaze krivine covek se dobro drzao i bio iza mene kao da ga vucem na sajli. Ali kada je dosla Manjaca i tamo na dalje: Jednostavno sam stavio obe ruke na volan  driving i njegov menjac vise nije imao sanse protiv mog  driving
Sada sam otkrio i novu dimenziju automatskog menjaca, pa u krivinama i to u krivinama - uzbrdo - nizbrdo on je nezamenjiv...
U tim uslovima ne samo da imas prednost u menjacu, nego imas i prednost u tome sto imas jos jednu ruku vise na volanu  mahac
Stisnes volan  driving cvrsto sa dve ruke, malo se naostris, koncentrises se i auto prati krivine kao da je voz na sinama. Ma nema tog manuelnog menjaca koji moze da ti parira, ides kao da si na auto putu   clap
Slicno je bilo i u povratku, samo sto je sada umesto mecke bio audi A4 malo stariji model (95.-96.)
Ko zna, zna o cemu pricam, a ko ne zna naucice  bicedobro
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: L@ki April 22, 2009, 01:48:06 posle podne
Evo ja sam se veceras napio  clap i napominju mi da treba da vozim...
A ja na to odgovaram: pa ja imam auto pilota, nisam dzabe dao pare za automatski menjac...

Zato na automatskom menja?u ima P - Pijan! Ostavis ga i ide
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 22, 2009, 01:59:04 posle podne
Evo ja sam se veceras napio  clap i napominju mi da treba da vozim...
A ja na to odgovaram: pa ja imam auto pilota, nisam dzabe dao pare za automatski menjac...

Zato na automatskom menja?u ima P - Pijan! Ostavis ga i ide
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: L@ki April 22, 2009, 02:23:08 posle podne
Evo ovako,
Trebalo mi je celih 40 min. da pro?itam sve postove u vezi automatskog menja?a.
Naime, ja posedujem isto automatski tiptronic menja? koji prenosi snagu sa 2.5 tdi motora od 150 KS na 4motion sistem. I kada sam prvi put pritisnuo kick down
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 22, 2009, 11:53:57 posle podne
Ti si jedan od retkih ljudi koji kada prica o potrosnji to realno radi...
Svi su u nekoj zabludi o dizelima koji trose 5l. Pa proslo je vreme Golfa dvojke!
Taman tih tvojih 5,3 naspram mojih 4,5 (pricamo o toj trenutnoj potrosnji koja je minimalna kod tebe toliko, a kod mene ovoliko) je pravi realan odnos.
Moja masina je 1,9 a tvoja 2,5 i plus imas povecanje potrosnje zbog pogona 4X4. Znaci taj tvoj auto je Babaroga, ali je Babaroga i za novcanik  bonk
Pa ne mogu ni da zamislim da mi auto trosi 18l, pre cu ja da potrosim 18l  beer
Svako ima svoju racunicu, ako imas dovoljno love onda vozi i uzivaj, ali mislim i da ga je mozda i bolje dati za 10k (mada tesko ce neko i toliko danas da da za auto) nego da das 1,5k samo za menjac i najgore je koliko ces da das za proklete registracije!?!?!?  wacko
Svim bi ja ministrima sto su toliko podigli registracije uzeo njihove audije i superbe  batine i podelio puntice pa neka se svrckaju i neka stede  lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: L@ki April 23, 2009, 12:11:19 pre podne
Gore pomenutih 18L tro
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 23, 2009, 12:14:15 pre podne
zavisi od vetra - primetio sam da vetar ima jako veliki uticaj na potro
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 23, 2009, 12:18:34 pre podne
Za potrosnju se potpuno slazemo!
A vidi se po lajsnama na braniku, po ovom hromiranom delu da imas dobar paket opreme!
Sad sta da ti kazem, uzivaj i moli se bogu da menjac potraje!
I ako ne potraje da se ne potrefi da se pokvari bas u januaru kad je i glupava registracija...
he he  badmood
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Fitipaldi April 23, 2009, 07:58:23 posle podne
dobro, ljudi, vi to govorite o modernijim automobilima sa DSG menj?ima, jel? Ja sam planiro da pazarim jedan pasat B4 1.8 sa 4-stepenim  automatskim menja?em. Da li neko ima iskustva sa tim starijim menja?ima, da li se kvare, kakvi su za odr
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 23, 2009, 11:28:27 posle podne
Pa Pimbe ima DSG menjac,
a Zlocesti i ja imamo prethodnu generaciju, tiptronik menjac.
Izvinjavam se ako sam nekoga zaboravio... boodala
DSG je vrh, mada nemam iskustva da o njemu pricam, tako sam cuo i rado bih ga posedovao.
Ali i DSG je nova stvar, vreme i kilometri ce da pokazu koliko je izdrzljiv!
Zna se ko ovde najbolje moze da ti odgovori na to tvoje pitanje kakav je menjac na tom passatu B4 - pitaj VW-TECHa  coilleo2tj
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: L@ki April 23, 2009, 11:31:37 posle podne
E da pri?amo o DSG menja?ima - ne bi imali toliko problema. DSG menja?i se u vw ubacuju, ako se ne varam,od 2007. god. U su
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 24, 2009, 12:22:32 pre podne
Mislim da ne gresis...
Pimbe je nesto objasnjavao o tim DSG menjacima. To je menjac sa duplom spojnicom i imaju po 7 brzina. Cak kazu na mu je i potrosnja ista kao na manuelnom.
Samo znam da meni ako se jos nesto desi cupam sve napolje i stavljam kvacilo i obican menjac, sto sam mozda i sada trebao da uradim, jer su popravke  toliko skupe da sam poceo da se tripujem i da ga osluskujem non stop. To bih verovatno i uradio da sam se bar malo navozao s njim, da mi nije crkao posle mesec dana, a bas sam bio odusevljen sto sam kupio automatika!
Jeste brate lepo, ali je za prosecnog Srbina pravi stres!  bonk
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivan April 24, 2009, 12:33:50 pre podne
@ zonda

Ako mislis to da radis onda odmah kupi manuelca. Ne isplati se da to radis. Veliki je to posao.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 24, 2009, 12:41:17 pre podne
Pa ja ne mislim to da radim, bar nisam mislio...
Da sam znao za sve ovo i da sam znao da ce to da mi se desi naravno da bih kupio manuelcea odmah!
Ali sada se nekako osecam kao da se nalazim u PAT poziciji!
Pa ni tamo ni ovamo!
Automatik je zakon za voznju, ali izgleda samo za voznju!
Preselo mi je jednom, ne daj boze opet!
I ne daj boze nikom  :huh:
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivan April 24, 2009, 12:42:50 pre podne
Rekao sam ZONDI. ;)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 24, 2009, 12:46:53 pre podne
Sta ti znaci to ZONDI?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe April 24, 2009, 12:48:16 pre podne
Zonda pa to ti je onaj fancy auto . . .
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 24, 2009, 12:48:54 pre podne
Aha shvatio sam, ja sam ti po malo bosanac he he lollol lollol lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivan April 24, 2009, 12:49:29 pre podne
ZONDA je clan koji je napisao post malo iznad tvog. biggrin
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe April 24, 2009, 12:53:15 pre podne
A ja mislEo ovaj zonda : Pagani Zonda  http://sh.wikipedia.org/wiki/Pagani_Zonda

Aj da ubijemo malo ovaj off

Inace moj DSG je hidraulicno komandovan i ima 6 brzina... Kad je u D uvek krece drugom, a u S prvom
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 24, 2009, 12:53:35 pre podne
A pa da he he
Zar nisam rekao da sam vec shvatio  bonk bonk bonk
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivan April 24, 2009, 12:55:10 pre podne
U isto vreme smo kucali odgovore. Nema frke, idemo dalje. Desava se. ;)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 24, 2009, 12:56:36 pre podne
Pimbe, koliki ti je raspon izmedju prve i druge?
Kod mene je prva veoma kratka, znaci kada presalta u drugu oseti se razlika, ali vrlo mala!
S tim sto prva koci extra na nizbrdici, a druga bas slabo!
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe April 24, 2009, 01:01:21 pre podne
Pa kad je u D ko sto rekoh krece iz 2, a u S iz 1 i salta na 4.500 o/min, al bas zakuca za sediste
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 24, 2009, 01:34:26 pre podne
A ako ga stavisu u S i vozis samo na vrh gasa na koliko onda salta?
Pitao sam te jel velika razlika izmedju prenosnog odnosa na prvoj i na drugoj brzini!
I rekao sam da kod mene nije! 5 puta je veca razlika u prenosu izmedju 2. i 3. nego izmedju 1. i 2.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Fitipaldi April 24, 2009, 10:45:26 pre podne
delovi bi mogli povoljno da se nadju. menja? mo
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 24, 2009, 11:58:13 pre podne
Taj je pravi srecnik, a i Jajkan je po meni najbolji auto ikada napravljen!
A mislim ta ti osim toga treba i zamajac i cilindar kvacila, i ko zna koliko jos sitnica...
Ma ako vec imas delove, a taj auto je dobar onda ga kupuj, ne misli se toliko!
To samo ja mogu da budem toliki baksuz da mi crkne posle mesec dana  badmood svako drugi ce verovatno vise da se vozi  blink
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: L@ki April 24, 2009, 01:12:40 posle podne
Moj majstor, extra de?ko, mi je rekao kad sam ga pitao o ubacivanju manuelog, da je to podjednako skupa intervencija kao generalni remont automatskog....
A kako je Sreja rekao kad remontuje
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Fitipaldi April 24, 2009, 03:31:34 posle podne
mo
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivan April 24, 2009, 03:55:34 posle podne
Da ima posla - ima. I nije bas jeftina investicija.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 24, 2009, 08:52:40 posle podne
Sve u svemu svodi se na biranje izmedju dva zla!
Pa sada koje ti se zlo cini manjim.
Mozda si me pogresno razumeo, nisam rekao da daju garanciju 200k, mozda sam i tako rekao ali nisam to mislio.
Oni daju pismenu garanciju od godinu dana na ono sto su uradili, ili na kompletan menjac ako je radjen generalni remont!
A napomenuli su mi da si kada uradis generalku miran najmanje 200k, bez obzira na trajanje garancije!
A sada kako bilo da bilo, ono sto neko kaze samo je receno, a ako ne bude tako nece majstor Jagodinac da se nadje opet u nebranom grozdju, nego mi baksuzi! Sta ako ti crkne posle 13 meseci, a nisi presao ni 30k  angry2 bonk badmood
Pa samo da dohvatis  testeras i da resis sve probleme sa kolima  boodala
Meni menjac sada radi extra, necu da kazem da slutim, ali tripujem se! Na svaki najmanji zvuk, rupa, preglabica, kamencic - ja u voznji vrsim dijagnozu i molim boga samo da nije menjac! Kada skontam da nije padne mi kamen sa srca!
Ma ne prave se vise tako dobra kola kao sto su se pravila pre 15 godina!  misli1
Sto vise elektronike - jeste lepse, ali dok radi! Verovatno na zapadu zamene ceo menjac ili bilo koji drugi deo i boli ih uvo! Onda taj auto sa elektronikom dodje kod nas i deluje bas lepo kada ga gledas i kada ga kupujes, al' ne lezi vraze.....  psujem1
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 24, 2009, 08:56:35 posle podne
kad do?e vreme vozim ga na remont


Da te ispravim - Placas slepovanje da ga odnesu na remont! Sta ako se zadesis negde na moru u to vreme.... ? Da bude jos gore, sta ako si negde u pickovcu i to sa decom ako ih imas  boodala GRRRRRRRRRRR
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 24, 2009, 08:59:11 posle podne
mo
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: mikki April 24, 2009, 10:02:56 posle podne
Ja sam vozio mercedesa 124 300d sa automatskim mjenjacem.To je bio malo stariji tip, 1993 god, 4 brzine,svaka brzina je imala zasebnu lamelu. Ja,odnosno moj cale (ja tad jos nism imo vozacku) imo je sledeci problem:Prije 5-6 godina,dok smo bili na odmoru u CG otkazo nam je rikverc.Kada je mjenjac u R polozaju ponasao se kao na leru.Sve ostalebrzine su funkcionisale normalno.U ovlascenom mb servisu u Martincima (kod Sremske mitrovice) su nam zamjenili lamelu od rikverca, i uz zamjenu ulja u mjenjacu kostalo je cini mi se oko 500 eur.Posle toga je preso 250-300k kilometara bez ikikvih problema.Sve u svemu,uprkos malo vecoj potrosnji svakom bih breporucio automatik.Stvarno je vrhunski uzitak u voznji. A i za sportsku voznju...stvarno treba biti majsor da bi saltao brzo kao automatik.A hoce i da povuce,tu je kick-down,ja sm tu moju mrcinu od dizela tjero preko 4000r/min, sto za taj tip motora nije malo...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Mrki UE April 24, 2009, 10:43:53 posle podne
Evo da i ja dam svoje misljenje o automatskom menjacu, moj otac ima mercedes c220 sa automatskim menjacem a prethodno ga je vozio rodjak nekih cetiri godine tako da znam sta se desavalo sa menjacem. Ovako on je po kupovini auta zamenio sva ulja pa tako i ulje u menjacu uzeo je najbolje ulje za menjace ali ne i odgovarajuce bonk trebao je neko specijalno mercedersovo i ubrzo zatim menjac je otkazao da stvar bude gora bas na pruznom prelazu nije hteo ni napred ni nazad. Lepo ga je popravka kostala, a u pitanju je Hidrodinamicki menjac malo sam ih izucavao pa mislim da znam zasto je otkazao.

Malo utisci iz voznje, stvarno lagodnije je voziti manje se zamaras, ali nekako barem meni je dosadan po krivinama, doduse nepreterujem jer se sa zadnjom vucom ne treba igrati a i nisam preterano iskusan vozac pa je osecaj subjektivan. Vise se zazam sa manuelcom driving
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja April 25, 2009, 05:57:31 pre podne
Poznajem mnogo taxista i oni mi kazu za automatik - Samo Mecka!
Kazu da imaju neunistive automatske menjace, a ostali automobili ne prastaju ako ne zamenis ulje na vreme!
Takodje sam ovde pricao o taxisti koji vozi audi A6 sa multitronik menjacem i menjac mu je stcarno radio extra dok nije zamenio ulje (Izgleda da su mu u servisu sipali 2L manje) i tada je poceo da cima i da zeza pa je covek morao za Jagodinu!
Opet ovi u Jagodini mi kazu da su meni sipali neko fabricko ulje koje se ne menja nikada, a VW-TECH na to samo vrti ocima  wacko
Vise ne znam ni sta da mislim, samo me od njega boli glava! Najradije bih prodao auto i to samo zbog skupog i rizicnog menjaca!
A sto se tice voznje po krivinama, pa kako to moze da ti bude dosadno... Tek tu automatik pokazuje svu svoju velicinu, radujem se svakoj krivini sa mojim autom  clap
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Mrki UE April 25, 2009, 12:22:58 posle podne
Krivine mi nisu dosadne sa manuelcom, ali sa ovim nekako ne uliva mi sigurnost to sto nemam potpunu kontrolu nad menjacem a i potpuno su nam drugaciji automobili pa je to moj subjektivni osecaj. A za krstarenje magistralom uzivancija clap jedna ruka na upravljacu naravno pri manjim brzinama druga na naslonu, razgledas okolinu pricas sa saputnicima i sve opusteno nema potezanja za rucicom vec samo nogica radi gas-kocnica, kocnica-gas. Kada hoces zustrije da ubrzas papucica gasa do kraja stisnes kick-down i poleces sa mojim ne bas jer je obican dizal pa je trom ko svaka stara mecka a ove novije sa turbo motorima su avioni tapsac

I na kraju da kazem ne bas ohrabljujucu informaciju kako sam od profesora saznao kod nas mozda postoji samo jedan servis koji moze  korektno da popravi menjac, cak i oni ponekad moraju da salju menjace u inostranstvo. Ovi drugi ili ne znaju ili takodje salju menjace na stranu. Problem je sto nisu upoznati dovoljno i jednostavno ne znaju da poprave govorim o menjacima novijih generacija ove starije su valjda proucili.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti April 28, 2009, 12:33:37 posle podne
pa mozes da iams prebacis u tip tronik i ko da imas manuelni :)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe April 28, 2009, 04:55:11 posle podne
Krivine mi nisu dosadne sa manuelcom, ali sa ovim nekako ne uliva mi sigurnost to sto nemam potpunu kontrolu nad menjacem a i potpuno su nam drugaciji automobili pa je to moj subjektivni osecaj. A za krstarenje magistralom uzivancija clap jedna ruka na upravljacu naravno pri manjim brzinama druga na naslonu, razgledas okolinu pricas sa saputnicima i sve opusteno nema potezanja za rucicom vec samo nogica radi gas-kocnica, kocnica-gas. Kada hoces zustrije da ubrzas papucica gasa do kraja stisnes kick-down i poleces sa mojim ne bas jer je obican dizal pa je trom ko svaka stara mecka a ove novije sa turbo motorima su avioni tapsac

I na kraju da kazem ne bas ohrabljujucu informaciju kako sam od profesora saznao kod nas mozda postoji samo jedan servis koji moze  korektno da popravi menjac, cak i oni ponekad moraju da salju menjace u inostranstvo. Ovi drugi ili ne znaju ili takodje salju menjace na stranu. Problem je sto nisu upoznati dovoljno i jednostavno ne znaju da poprave govorim o menjacima novijih generacija ove starije su valjda proucili.
Samo subjektivni osecaj
Citat
ali sa ovim nekako ne uliva mi sigurnost to sto nemam potpunu kontrolu nad menjacem a i potpuno su nam drugaciji automobili pa je to moj subjektivni osecaj.
jer na automatskom (nove generacije) ti je obtni moment uvek tu, cim pipnes gas  biggrin
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Maj 18, 2009, 02:54:27 posle podne
KONACNO PRONADJEN SERVIS ZA AUTOMATSKE MENJACE NA KARABURMI!!!!!!!!!!!!




SERVIS SE ZOVE: AUTOMATIK SERVIS ATS
ulica je VLASENICKA 11 (od pijace na Karaburmi krenete URALSKOM i skrenete u prvu desno, mala ulicica)
064/240-71-10 Zika - stariji
064/457-14-54 Mica - mladji

Sedeo sam kod njih bar pola sata mozda i sat i zalio im se kako nemaju reklamu i kako sam odatle iz komsiluka prosao pored njihove garaze i odslepovao auto za Jagodinu...

Moj utisak je da je Zika extra majstor, covek godinama to radi i sada mi je jos vise krivo sto ga nisam nasao kada mi je trebao, malo zbog para, a malo i zbog toga sto mi deluje kao prava dobricina, prava ljudina! Retko covek u danasnje vreme moze nekoga da upozna i da oseti odmah u startu da je neko toliko pozitivan, a on prosto zraci nekom pozitivnom energinom...  thumbup
Znaci od srca preporucujem ovaj servis svima, zlu ne trebalo  excl
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Maj 18, 2009, 03:06:50 posle podne
Zlocesti,
u razgovoru sa njima sam se setio i tebe i tvog cimanja!
Po njihovoj prici zaglavljuje ti verovatno neki ventil u hidro bloku i to bi te kostalo oko 360
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Maj 20, 2009, 11:48:43 posle podne
a kda stanete na semafor jel izbacie u n ili stoji u d ...

koli sam primetio ima razlike u potrosnji a i nemoras non stop da drzis nogu na kocnici .. a i samim tim one lamelice se manje troshe \;P
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Maj 21, 2009, 08:19:34 pre podne
Ja ga drzim u D (ponekad u S, kad imam nekog nabudzenog pored na crti, pa ga slatko oderem) i ukljucen AUTOHOLD, tako da mi je noga spremna pored gasa . . .
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Maj 21, 2009, 05:19:22 posle podne
Ovi u Jagodini su mi rekli da ga ne izbacujem na N na semaforu!
Svraticu u servis na Karaburmu kada budem u prolazi, zaboravio sam to da ih pitam, a bas me zanima sta ce oni na to da kazu!
A postoje neki menjaci (VOITH - takav sam imao na autobusu) koji iako je ubacen u D izbacuje iz brzine kada stanes na semafor i drzis kocnicu. Mislio sam da ce tako da bude i na kolima, ali sam se iznenadio kada sam video da nije!

#PIMBE,
objasni nam malo sta je to AUTOHOLD. Sama rec vec dosta objasnjava, samo ja bih hteo da cujem i detalje  :rolleyes:
Jel imas posebno dugme da to ukljucis?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivan Maj 21, 2009, 05:36:03 posle podne
AUTOHOLD je opcija koja ne dozvoljava da auto krene nazad pri polasku na uzbrdici.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Maj 21, 2009, 05:43:06 posle podne
Ivane, nije to AUTOHOLD, to radi svaki i najstariji i najobicniji automatik, samo ako je menjac ispravan, a na novim to ne mora ni da se pominje...
Osim toga Pimbe nije rekao kada stojim na semforu na uzbrdici, rekao je na semaforu fa grzim u D ili u S i ukljucen AUTOHOLD.
To bi moglo eventualno da ima neke veze sa elektricnom rucnom kocnicom...
Ali da ne lupamo i ne nagadjamo mi sada sta je AUTOHOLD, javice se Pimbe pa ce detaljno da nam objasni...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Maj 21, 2009, 08:00:40 posle podne
kod mene nikad ulje nije menjano . kada sam bio kod mikija rece da nemora ikada ni da se mnja . a kada sam zeleo da ga promenim oko 100e izadje to zadovoljstvo ..

a kod mene se to vimanje desava jako retko ... jednom dvaput u mesec dana ... i to uglavnom kada ga vozim ono penzionerski do 1.5k obrtaja .. onda ga malko nasviram do 4. 4.5k obrtaja i prestane ...

zvao sam one tvoje u jagodini kao ima rljavstine nije za otvaranje jedino ulje da se promeni ...


e sada gde kupiti dobro ulj e? i koje ide u te menace?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Maj 21, 2009, 08:36:39 posle podne
Autohold je posebno dugme i stoji iza dugmeta za rucnu...
Elem drzi i uzbrdo i nizbrdo, a Boga mi i po ravnom... I u D,S, a i u R . . . Radi samo ako je zakljucan pojas i zatvorena vrata... Ukoliko otvoris vozaceva vrata ili otkopcas pojas automatski prebaci na rucnu (da kazem zategne). Cim pipnes, ali pazi pipnes, ne dodas gas, pusta i krece, osim ako je bas uz nos, e onda moras i da dodas gasa... Ista fora je i sa rucnom. Kad ti je vezan pojas, aknes ga u D (ili R) i sam je spusti, a ako nije vezan ili vrata na prvom zubu propinje se ko jarac . . .
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Maj 21, 2009, 08:39:39 posle podne
moramo mi to da probamo :)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Maj 22, 2009, 12:48:56 pre podne
Probacemo kada kupimo druge automobile, jer mi to nemamo  bonk

A sto se ulja tice ne mozes ti to sam ni da menjas, cak i da ga kupis!
Ima neki poseban kompresor za sipanje ulja, jer se sipa odozdo, a mora i neka procedura da se postuje!
Ja to ne znam, ali mislim da motor mora da radi i da menjac prilikom sipanja ulja mora da se stavi u odredjenom trenutku u R!

I ne izadje te 100 nego 200
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jun 01, 2009, 08:28:32 pre podne
Evo poprecni presek DSG-a

(http://img38.imageshack.us/img38/9544/vwdsgtransmissiondtmb.jpg)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Mrki UE Jun 01, 2009, 10:56:58 pre podne
Ovi u Jagodini su mi rekli da ga ne izbacujem na N na semaforu!
Svraticu u servis na Karaburmu kada budem u prolazi, zaboravio sam to da ih pitam, a bas me zanima sta ce oni na to da kazu!
A postoje neki menjaci (VOITH - takav sam imao na autobusu) koji iako je ubacen u D izbacuje iz brzine kada stanes na semafor i drzis kocnicu. Mislio sam da ce tako da bude i na kolima, ali sam se iznenadio kada sam video da nije!

#PIMBE,
objasni nam malo sta je to AUTOHOLD. Sama rec vec dosta objasnjava, samo ja bih hteo da cujem i detalje  :rolleyes:
Jel imas posebno dugme da to ukljucis?

Uvek ga izbacuj u N to ti je hidrodinamicki menjac i kada ti je u D spojnica ti bezveze radi, DSG je drugaciji i kod njega je svejedno.
Kada budem imao vremena objasnicu princip rada i DSG i hidrodinamickog menjaca i onda cete videti sta se tu desava.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 01, 2009, 02:13:33 posle podne
Sta znaci ovo SPOJNICA TI RADI BEZ VEZE?
Sta tacno radi ta spojnica i trosi li se nesto kada ona radi u mestu?
Mislio sam ne neku lamelu ili otkud znam sta vec drugo!
Kada stanes na semafor ne znas koliko ces da stojis. Ja ga izbacujem na N ako znam da ce duze da drzi, ali ako treba brzo da se krene onda ga drzim u pripravnosti na D!
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Mrki UE Jun 01, 2009, 03:03:12 posle podne
Pa hidrodinamicki menjac ima hidrodinamicku spojnicu. On nema lamelu nego pumpno i turbinsko kolo koje pogoni fluid-ulje. Pumpno kolo je na zamajcu koje pokrece fluid koji dalje zavrti turbinsko kolo ono je povezano preko vratila dalje na parove zupcanika. I sada kada ti je u D pumpno hoce da zavrti turbinsko a nema dovoljno snage jer drzis kocnicu i samo se javljaju gubitci. A kada ubacis u N ulje se ispusta i samo se obrce pumpno nema strujanaj fluida nema opterecenja motora pa samim tim manje se trosi goriva.

Opisacu ovo lepo sa slikama i svim objasnjenjima pa ce donekle biti jasan princip rada ovih menjaca.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jun 01, 2009, 03:13:33 posle podne
Kucaj u google ili wikipediju: torque converter (hidrodinamicki menjac) i sve ce ti biti jasno . . . Jedina steta je sto se gorivo trosi ko sto Mrki rece i tecnost (koja nije ulje) se greje... Najslicnije karakteristike ATF-u ima DIZEL...  big_boss
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: ZoranSM Maj 07, 2010, 02:56:11 pre podne
Uf lebac vam al ste me isprepadali... ja sam uzeo pre jedno petnaestak dana passata sa automatskim ali onim obicnim sa 4 brzine i nije tiptronik... zasad jos nisam nista primetio muce me druge muke, al ako ce to da me kosta toliko uhhhh, vec sam se najezio... bem li ga kazu ili bolje reci tvrde da je presao oko 140 000, pa ako i ovaj moze da izdrzi barem kao tiptronik onda jos imam fore... popisao brojeve majstora za svaki slucaj, uh pa ce da vidimo dal sam  boodala... mada je dok ovo nisam poceo da citam izgledalo vrlo lepo... al ce da vidimo sta ce da kaze u narednom periodu... treba da idem za grcku a ja se vec strecam... moracu sa tim vasim majstorima da proverim za menjanje ulja... ako jos i to budem morao ima da se obesim medj shunke na tavanu!!! angry2 bonk
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Korteza Maj 07, 2010, 07:23:44 pre podne
ZoraneSM sredi auto i uzivaj, motor ce ti vise prelaziti zato sto je aut. menjac a poznato je da oni cuvaju motore.....
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: shooter Maj 07, 2010, 08:46:55 pre podne
ja takodje vozim automatika i extra sam zadovoljan sa njim,u lokalu ima nesto vecu potrosnju ,zato sto ti ne dozvoljava da ga prebacis u veci stepen prenosa,ali sve to sacuva motor,na manuelnom menjacu stradaju i plivajuci i korpe i lamemle i sve to za novije generacije automobila papreno kosta ,tako da samo  driving
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Korteza Maj 07, 2010, 09:06:39 pre podne
dobri su automacki menjaci imao sam reno klia automatik 1.4 trajao je i trajao i trajao, oko motora nije pipnuto nista sem auspuha... a i odlicni su na duge puteve ubacis u Drive i voyi nemislis u kojoj si bryini, ali meni manuel je manuel.....
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Maj 07, 2010, 12:57:39 posle podne
u lokalu ima nesto vecu potrosnju

Nesto vecu, kao mali tenk  bonk

Dzabe mu dobar osecaj u voznji kada potrosnju treba da meris na sat, a ne na kilometar i uz to se jos i strecas nad njim da li radi kako treba! Lamele, korpe i plivajuce zamajce moze da sredi skoro svaki majstor i opet to ne kosta toliko kao ovo, a sigurno je da imas pouzdaniji auto!!!
I kud udari ova kriza je8em li mu misa, sad ne mogu nikako da prodam auto!
A samo da ga se otarasim i vise automatik u moje ruke JOK!

Ili jos bolja varijanta, ako nekoga zanima automatski menjac, prodacu mu ga po ceni koliko ce mene da kosta da stavim manuelni!
To bi mi bilo najbolje, jer auto mi je stvarno extra i voleo bih da mi ostane, a da se resim fobije sa menjacem!
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Maj 07, 2010, 05:04:44 posle podne
sto bi s resavo ... meni potrsonja nejde drasticno gore ...

kada sam imo onaj problem sa menjacem da je kretao kada pritisnem kocnicu .. pa stane pa krene .... i kada sam bio kod onog lika na karaburmi . strucnjak mi rece .. da je otisla neka glavna ploca sa ventilima .. da treba da se produva ulje da se zameni filter da se cisti ceo menjac ... i to ce biti cirka 1000 eurica ..


a ja otiso i zamenio jedan mikroprekidac koji kosta 1300 dinara i radi ko bombona ... e sada je problem drugi sto prilikom tih silovitih udara je dobio malko lufta u poluosovinama pa kada ga ubacim u brzinu ili nekada kada presalta izmedju brzina hoce da cimne .. a inace sve ok

sto se tice potrosnje znaci lagana voznja (po ogranicenjima ) otvoren put 5.8l przenje 6.5l
sto se tice grada milim da to nemoze da bude merodavno ... jel nije ista guzva svuda . . . pa da kazemo kada je ono guzvetina 30 minuta na brankovom ... 20 minuta od brnkovog do 29 ... tada bogami ide na 9 litara .. ovako kada kazemo da je normalna guzva ne prelazi 8 , 8,2l

sa tim da ti menjac ite kako cuva motor ... jeste da je mnog tromiji od recimo nekog 6. stepenog menjaca ... ali i kazne su takve da nema potrebe da se zestimo   driving driving driving drivingdriving driving
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Maj 07, 2010, 09:39:46 posle podne
Ta upravljacka jedinica koja menja brzine se zove HIDROBLOK! Barem tako mislim.

A ti Zloco vozi iza busa, zutom trakom, da malo ustedis gorivo  lollol

Znam ja da je sve to do jaja, ali ja boga mi lepo platih ceh...

Tako da mi sada nema niceg sladjeg nego da pritisnem kvacilo i da presaltam!

Zloco, koliko ti pokazuje potrosnju kada radi u leru? Koliko je sa ugasenim svetlima, a koliko je kada ih upalis?
Meni je bilo sa ugasenim 0,8 a kada ih upalim onda 0,9. Onda sam stavio neki uredjaj koji se zove HIDROCHARGER (pogledajte o cemu se radi negde na netu) i sada mi je potrosnja sa ugasenim svetlima 0,7 a kada ih upalim ode na 0,8.
I cini mi se da je bas smanjio potrosnju u voznji, ali grad je cudo za automatika...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivan Maj 07, 2010, 09:41:58 posle podne
Ako vec hoces da se resis automatika bolje je da se resis i auta. Posle kupi auto sa manuelnim i vozi.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Maj 07, 2010, 10:07:24 posle podne
Znam to i sam brate...

Ali kako kad je kriza? Kome god pomenes da treba da da neke pare iz dzepa on se odmah hvata za glavu, pa nije vise ni bitno o kakvoj se robi radi i u kom je kvalitetu  blabla

Pokusao sam sa oglasima nekoliko puta. Niko skoro i da nije dosao da ga gleda. Uglavnom se zavrsi telefonskim razgovorom u kome mi nude zamenu za CIROKIJA od 5000 kubika ili nesto slicno!
Promenio sam 20-ak automobila, ali ovo mi se nikada nije desilo da ne mogu da prodam kola!  wacko  badmood

Onda mi jedino ostaje opcija da promenim menjac, jer auto je stvarno extra, bas ga odrzavam kao da sam Nemac i necu da me niko ucenjuje i da mi nudi 5000 za njega.

Jel ima neko neki recept za prodaju u ova teska vremena, teska gora nego '93.?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Maj 07, 2010, 11:06:02 posle podne
Pa sto si napo da prodas?  :huh: sta mu fali?  blink
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivan Maj 08, 2010, 12:10:12 pre podne
Ako ti je menjac stvarno dobar kao sto si napisao u oglasu onda ne cackaj nista nego vozi taj. Naletece nesto. Ne prizivaj maler tim kukanjem na automatik za dzabe.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Maj 08, 2010, 02:33:03 pre podne
Nemam bord u bori .. to sam sve lepo merio na stari dobri nacin :)

sto se tice svetala .. to sam smanjio potrosnju maksimalno .

preko dna imam prednje led dnevna svetla a u zadnjim pozicijama cu ubaciti diode ... tako da za dnevnu voznju nemam preteranu razliku u potrosnji ..

e da da ne zaboravim da su ovo sve potrosnje sa ukljucenom klimom .. tj na auto .. da mi je iskljucena bilo bii manje ..

jedino je neprijatno to kada pocne da se tripuje pa kada prebaci brzinu da cimne ko da zena vozi .. ali ovako .. da pljunem da ga ne ureknem ..

moj zakljucak .. samo automatik :I)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivke Maj 08, 2010, 02:50:58 pre podne
evo da se oglasim i ja posto sad imam automatika a skoro godinu dana sam vozio auto sa manuelnim menjacem. U pocetku mi se svidjao manuelni jer po gradu ga zakucas u 2-u brzinu i to je to (ako je manji grad) a automatik cas 2-a cas 3-a brzina. Ali zato tek sad vidim mi automatik mnogo bolje lezi jer ga ubacim u D kada krenem i ja sam slobodan da bolje pratim saobracaj oko mene i sve sto se desava u saobracaju, bez da razmisljam kad treba da ga presaltam iz 2-e u 3-u ili obratno a da se ne ugusi dok sa automatika tih problema nemam. Za sada me lepo sluzi automatik i jako mi se svidja. E sad sto je jako skup servis na automatika tako moze i na manuelca da bude, te ne valja jedan deo pa drugi pa treci itd. Da automatik menjac ne valja onda ga fabrika ne bi ni pravila, isto kao i quattro pogon, posle 30 god. i dalje se pravi quattro. Tako da i moj glas definitivno ide automatskom menjacu
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Maj 08, 2010, 02:54:08 pre podne
ako imas to cimanje da ti prepacuje iz 2 u 3 jel mu nestrucno dodajes gas  bicedobro bicedobro  onda ga prebas u tip tronic .. i nema sta .. kada padne na mali broj obrtaja sam vrati brinu nazad ... ma milina ...

a da ne pominjem kada imas trebu u atu .. a jao sta mozes sve sa jednom slobodnom rukom da uradis  lollol lollol lollol lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Maj 08, 2010, 01:01:54 posle podne
Meni uopste ne cima, ama bas nista! Salta perfektno.

Ali sam izgleda bas ja ovde najveci maler i samo je mene lupilo po dzepu, pa sam promenio misljene.

Ponavljam da je osecaj strava, to stoji, ali mani ga bre...

I da znas samo da ti klima na tako jakom motoru ne povecava potrosnju skoro nista. Najvise, mozda za pola litre! Kao sto nema razlike u tome kako vuce sa ili bez klime, tako je nema ni u potrosnji. Merio sam, skoro da i nema razlike.
To se oseti dosta na muceniku Puntu koji ima motor 1,2 i 60ks, pa kad mu upalis klimu imas osecaj da slepas nekog Jugica, a on trosi 20% vise, jer se muci.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivke Maj 08, 2010, 01:45:37 posle podne
ako imas to cimanje da ti prepacuje iz 2 u 3 jel mu nestrucno dodajes gas  bicedobro bicedobro  onda ga prebas u tip tronic .. i nema sta .. kada padne na mali broj obrtaja sam vrati brinu nazad ... ma milina ...

a da ne pominjem kada imas trebu u atu .. a jao sta mozes sve sa jednom slobodnom rukom da uradis  lollol lollol lollol lollol

nije do pitanju gasa jer trudim se da drzim jedan tempo gasa po gradu ali nadje se neki camovac (70+ god.) pa cas ubrza cas uspori auto i tu se javlja to 2-ga-3-ca i obratno, inace motor je presao nepunih 40.000km sto znaci da je tek sada razradjen kao i menjac. A sto se tice tiptronica to moj nema niti mu treba, ima sve sto mu je potrebno . 1-2-3(manuelni)-D i sve to u E ili S po zelji vozaca.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Maj 08, 2010, 03:18:49 posle podne
a ti imas 4. stepeni menjac .. moj je 5. stepeni  alealeee alealeee alealeee

a to 1 2 3 ti je ogranicavanje brzine ... mozes recimo da ga ubacis u 2 .. i odan samo salta prvu drugu .. tj stalno ce ti biti u drugoj :()
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivke Maj 08, 2010, 04:12:00 posle podne
da da, samo salta na gore a kocenjem ne vraca u manju ako je menjac stavljen na manuelno, dok na D je sve normalno.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: shooter Maj 08, 2010, 08:38:00 posle podne
a ti imas 4. stepeni menjac .. moj je 5. stepeni  alealeee alealeee alealeee

a to 1 2 3 ti je ogranicavanje brzine ... mozes recimo da ga ubacis u 2 .. i odan samo salta prvu drugu .. tj stalno ce ti biti u drugoj :()
pa kod mene nije tako,ja imam 2,3,4,d,n,r i tiptronic,stim sto i kad je u polozajima 2,3,4 isto salta samo forsira vise obrtaje i nizi stepen prenosa , u broju 3 se ponasa kao u s modu,bar sam ja taj utisak stekao
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Maj 08, 2010, 09:51:41 posle podne
lose si stekao :)

ti imas isti menjac ko ja ... 5 stepeni tip tronic ..

2 3 4 su ti ogranicenja brzine ... znaci kada vozis u nekoj sugavoj koloni pa ono idete 40 50 .. pa on stalno salta 2 3 kako das gas .. onda ogranicis recimo na 2 i picis drugom . ili kada je poledica .. isto tako ... mada ja praktikujem kada je klizavo da vozim u tipronicu ...

takodje kada ides nizbrdo .. tada se koristi 2 , 3 4 --- sve u svemuu ... prava stvar ...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: ZoranSM Maj 09, 2010, 12:04:16 pre podne
ovaj moj ima samo 4 brzine a onaj sportski mod mu je pod gasom, kad stisnes do daske ima jedan porekidac i samo kaze klik i ondak joj... :rolleyes:... mada sam sad vec malo bolje raspolozen protiv njega, promeno sam protokomer i senzor i ceka me samo veliki servis   bonk bonk bonk  i da ga dovecem u neko stanje da mirno vozim... al ja sam bakcuz svaki auto moram prvo posteno da sredim pa tek onda da vozim... nego Srejo nema tu druge sto se pazara tice i ja sam mog uzeo u djoranje i doplatu, pa bes ga nemoz drugacije... kolko ti trazis za tvog da se malo jedem ako sam mogo boje proci... a sto se menjaca tice neznam kako bi to bilo menjati ovaj moj obican automatik za tiptronik, al moj je i benzinac tako da nikako nebi odgovarao, pretpostavljam????...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: ZoranSM Maj 09, 2010, 12:05:52 pre podne
Ovo pitanje nije za ovu temu. Takvo pitanje postavi u odgovarajucoj temi ili oglasima.

Izmenio Ivan KS.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: ZoranSM Maj 09, 2010, 12:21:44 pre podne
ok... jebga nikako da se naviknem da je ovde sve posebno... idem da trazim dalje...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Maj 24, 2010, 03:57:03 posle podne
Evo kratkog objasnjenja sta je to hodrodinamika koja se koristi kod hidrodinamickih automatskih menjaca:

Kod njegovog "kvacila" snaga motora se prenosi uljem. Nema fizicki spojenih elemenata kao sto su zamajac, lamela i korpa. Mehanicka energija sa motora se uz pomoc hidro pumpe pretvara u kineticku energiju ulja, a zatim se kineticka energija ulja u turbini (izlaznom kolu hodrodinamickog kvacila) ponovo pretvara u mehanicku energiju.
Ovakav sklop nikada ne "odvaja", cak i na N polozaju i prilikom rada uvek postoji prolizavanje izmedju pumpe i turbine i to u odnosu do 3%.
Eto zato automatik trosi vise cak i na leru!
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Mrki UE Maj 24, 2010, 06:46:49 posle podne
Ne bi se slo
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Maj 25, 2010, 01:57:42 pre podne
Ja nisam siguran, ovo sto sam napisao sam nasao u nekoj literaturi.
Mada mi le logicno da je rucica povezana negde u kucistu i da ga tamo negde i razupci kada se stavi u N. Ima on zupcanike, pa moze da se ponasa kao manuelni na leru. Znaci da pumpa ipak pokrece turbinu sto je ujedno ekvivalent pustenom kvacilu kod manuelnog menjaca cija je rucica u polozaju lera. Da nije tako ni manueli menjac i klasicno kvacilo se ne bi ponasali tako kako se ponasaju i auto bi kretao uvek kada se otpusti kvacilo, bez obzira u kom polozaju se nalazi rucica!
Meni je ovo logicno, a bas bih voleo da neko strucan to pojasni posto uskoro polazem neki ispit koji obuhvata ovu oblast, ali i pored toga me bas zanima.  biggrin
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: bojsha Maj 31, 2010, 12:25:40 posle podne
Moj tiptronic, svaki put kad salta iz 4. u 5. malo cima, tj. kao da pipnem kocnicu u delicu sekunde, sto su veci obrtaji to se vise auto cimne. Tkaodje kad ga malo gazim, prikocim, pa opet dam gas, kao da ga izbaci u ler sekundu ili dve, moram malo da pustim gas, a onda ga normalno ukopca. Kad se laganije vozi nema nikakve probleme. Zna li neko za ovaj problem, nadam se da nije za remont.....    badmood
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Maj 31, 2010, 03:05:38 posle podne
isti problem ima i ja .. ali nema pojma sta je ..
tj pricao sam sa ludima iz temerina koji su doktori za te automatike .. navodno neki kontrolni venil je zaprljan ili ne radi kao treba ...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Maj 31, 2010, 03:19:31 posle podne
Pa kazem Vam ja lepo da od njega samo boli glava  bonk
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: bojsha Maj 31, 2010, 03:21:57 posle podne
Nesto slicno su i meni rekli, ono kao vozi dok ne stane.... blink Jel moze to da se sredi bez onog velikog remonta od 1500E?  bonk
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: shooter Maj 31, 2010, 03:27:26 posle podne
Pa kazem Vam ja lepo da od njega samo boli glava  bonk
biggrin jedva si docekao da neko kuka na automata  lollol lollol,ma automatik je zakon  alealeee alealeee
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Maj 31, 2010, 03:29:48 posle podne
jeste zakon ... mogo vishe kukaju na obican .. ali cute .. cas nece iz 3 u 2 cas ovo cas ono ...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: bojsha Maj 31, 2010, 03:38:26 posle podne
Ja stvarno nemam reci kako auto ide sa automatskim menjacem, ovo mi je prvi automatik u zivotu, ali naravno ne i poslednji! Mozda je sve to normalno, jer je puno toga drugacije nego na sa manuelnim. E Zlocesti, ja znam ovu sisatu, zove se Mima.....  alealeee
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Igor_RS Maj 31, 2010, 03:46:31 posle podne
automatik je zakon  ;)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Maj 31, 2010, 03:48:25 posle podne
 mahac mahac

jovana brate  batine batine
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 01, 2010, 02:32:24 posle podne
A kada sam isao na more gazio sam ga do jaja i bas je isao kao avion. A onda sam stao da piskim, a ono smrdi nesto do jaja. Pogledam, kad ono moje kocnice  boodala boodala boodala
Shvatio sam bre da ja nisam Amerikanac, nego SRBIN - SRBENDA  kolce kolce  cheers  kolce  cheers
Prema tome automatik vise nikada, samo da se resim ovoga vec jednom psujem1
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 01, 2010, 07:26:57 posle podne
jaoo srejo .. da pronadjem postove od pre par meseci sta si pisao ...

generalno problem kod automatika je sto ima jako malo dobrih majstora .. i sto ce da te klepe po usima .. kantastrofa ...

onaj po tovojoj preporuci na karaburmi sto sam bio kod njega ... trayio mi 1100eura a ja resio problem sa 1500 dinara ... .

tako da ... nemoj tako da zborish  bicedobro bicedobro
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Igor_RS Jun 01, 2010, 10:46:16 posle podne
Automatski menjac je extra stvar, samo treba redovno da se odrzava, kod nas je problem sto svaki auto koji se uveze na satu bude kilometraza oko 150.000km do 200.000km, a prava kilometraza je 450.000 500.000 i kazu ljudi pokvari se menjac a auto malo presao a niko nezna stvarnu kilometrazu, a nije ni cudo da se na toj kilometrazi pokvari menjac i jos je problem sto kod nas ljudi voze sa takvim menjacem a niko nece da redovno menja ulje i filter, znaci da se redovno servisira i da nije previse presao nece biti nikakvih problema sa menjacem
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: micko Jun 01, 2010, 11:31:03 posle podne
ne znam koji je to majstor na karaburmi ali jedan od najboljih (ako ne i najbolji) je u nesa automatik u tosinom bunaru iza kilera.mnogi su mi preporucili,a koliko je bas dobar videcu posto mi je clio vec dva dana kod njega. lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 02, 2010, 01:49:31 pre podne
ljudi .. nisam licno bio ali u temerinu ili tako nesto . postoji majstor koji radi menjace .. svi kamiondzije idu kod njega ... imao sam jednog ortaka sa starim automatikom .. znaci .. ono ..cene su normalne . nije bas udaranje .. lai nece da rade ono sto nije .. nego ti kazu otislo to i to .. da radimo ili ne ..
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: shooter Jun 02, 2010, 09:24:57 pre podne
Automatski menjac je extra stvar, samo treba redovno da se odrzava, kod nas je problem sto svaki auto koji se uveze na satu bude kilometraza oko 150.000km do 200.000km, a prava kilometraza je 450.000 500.000 i kazu ljudi pokvari se menjac a auto malo presao a niko nezna stvarnu kilometrazu, a nije ni cudo da se na toj kilometrazi pokvari menjac i jos je problem sto kod nas ljudi voze sa takvim menjacem a niko nece da redovno menja ulje i filter, znaci da se redovno servisira i da nije previse presao nece biti nikakvih problema sa menjacem
pa naravno da su ubili po 500 000 km ,zasto bi inace pasat bio jeftiniji ovde nego recimo u svajcarskoj ,odakle sam ja mog uvezao,ali je zato u tip top stanju (bar za sada   biggrin ) a kod nas na placevima ne mozes da nadjes pasata 2000 + da je presao vise od 150 000,ja bih toliko presao u rikverc,ne razumem sta ce nekom  auto takve kubikaze i dizel ako ne prelazi makar 30 000 km godisnje,to je makar neko moje misljenje,ja ga brate vozim non stop  alealeee
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 02, 2010, 12:50:54 posle podne
hoce ortak da uzme bembaru 320 ili pasata 7 .. ne maldjeg od 2007godine .. i gledam po oglasima ..
sunce ti ebem ni jedan nije ispod 180 000km ... pa sta ti ljudi tamo rade . ne izlaze iz automobila ..

a ovde 10 godina star 130 000km ...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 03, 2010, 01:11:24 pre podne
Pa ZLOCO znam sta sam pisao, ne treba da me potsecas  biggrin
I dalje mislim da je on extra za voznju, ali ostalo ce u buduce da me zaobidje...
Osim... ako se zaposlim kao vozac u vladi  lollol lollol lollol
Pa u tom slucaju ukoliko bi mi dali dva ista auta uvek bih uzeo automatika. Drugi sipa, drugi popravlja, a tvoje je samo da legnes na gas  big_boss
Ovako bre ne mogu da ga napojim, a i strah me je da ne crkne.
Prema tome, hvala za ubuduce, ali neka hvala.
Moj inace nije presao 450k-500k, ocitao sam mu pravu kilometrazu  clap I auto je tip-top, samo eto...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 03, 2010, 01:13:39 pre podne
MICKO stavi broj tog majstora, da svi znamo  mahac
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 03, 2010, 01:22:53 pre podne

kada sam imo onaj problem sa menjacem da je kretao kada pritisnem kocnicu .. pa stane pa krene .... i kada sam bio kod onog lika na karaburmi . strucnjak mi rece .. da je otisla neka glavna ploca sa ventilima .. da treba da se produva ulje da se zameni filter da se cisti ceo menjac ... i to ce biti cirka 1000 eurica ..


a ja otiso i zamenio jedan mikroprekidac koji kosta 1300 dinara i radi ko bombona ... e sada je problem drugi sto prilikom tih silovitih udara je dobio malko lufta u poluosovinama pa kada ga ubacim u brzinu ili nekada kada presalta izmedju brzina hoce da cimne .. a inace sve ok



Prosli put si rekao 1000, a ne 1100
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 03, 2010, 02:50:24 pre podne
ma srejo daleko da si ti mene hteo da zajebesh .. sto se osecas prozvanim .. nego je bilo ono da provaza auto . on ide lepo .. i on kao tu nesto cuje .. a auto ko svaki auto kada ode kod majstora radi ne prejebivo :) i onda sao na trenutak se osetilo ono .. uereno i bil je odma .. jaoo glavna ploca .. to ti je samo da zamenimo 500 i kusur eurica .. pa poceo da nabraja ... i stigo dokle je stigo ..

bilo je davno .. pa omashi covek za 100e ... na toliku sumu :)

a za mikro prekidac je rekla dijagnostika .. otiso kod lika u deblejacu ima neku boshovu dijagnostiku .. i ona oma javila prekidac na papuci za kocnicu .. covek zamenio i to je to ..

da li je 1300 ili 1500 ne bitno .. posoto sam menjao tada i nekesenzore za abs i mortizere ....


a da za te iz zemerina mi je predlozio kum ..

on ima 8 kamiona od toga 5 automatika .. od toga do sada su nu 2 zveknula i radio ih taj iz temerina  prezadovoljan je i sa cenom i sa uradjenim poslom ...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: micko Jun 03, 2010, 06:04:48 pre podne
NESA AUTOMATSKI MENJACI 0631921833,tosin bunar
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 03, 2010, 07:06:14 posle podne
A ja imam rodjake u Temerinu i kada mi je crkao menjac ja sam ih zvao da vidim da li znaju coveka! Rodjak mi rece da ne idem kod njega da se vrecaju ljudi na reklamacije itd. Pa mi je rekao za nekog coveka iz samog Temerina kome je ovaj radio auto i ovaj mu reklamirao dva ili tri puta i da nikada nije bio zadovoljan tako da ga je prodao totalno ispod cene samo da ga vise ne gleda!
To je SRBIJA brate! Tvoj kum je zadovoljan kod njega, neko drugi nije... A da obrnes situaciju neko drugi je zadovoljan kod onoga kod koga tvoj kum mozda ne bi bio! Kod nas ti je sve od slucaja do slucaja, pa sad sve zavisi samo od toga koliko imas srece  bonk
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 03, 2010, 07:14:52 posle podne
MICKO, hvala za broj i kada ti bude CLIO gotov prenesi nam utiske, cisto da znamo sa kim imamo posla.
Mada, kao sto vec rekoh, od slucaja do slucaja...  bonk
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: micko Jun 03, 2010, 08:40:45 posle podne
auto je gotov,promenjena su neka dva ventila...prema njima prilagodjen softver,jos neke sitnice...cena 350e.auto sada bukvalno leti.prima gas extra.sve sam mislio da sporo ide jer je automatik 1.4.imao je bagove tako sto mu se upali na tabli neka ikonica u obliku rasprsivaca i tada nije hteo da prebacuje i jedva je isao.cim ga ugasim i upalim funkcionisao je normalno.to se desavalo jednom u nedelju dana a nekada po tri puta dnevno.bez nekog pravila.kad sam bio kod njega pre pola godine,rekao mi je da mogu da ga sjebem ako ga ne uradim ali i da mogu da ga vozim par godina,pa sta mi zapadne.vec sam se raspitao na vise mesta koliko ce me izaci( ventili ili dizne jebem li ga kako se zove).cena je bila manje vise da se nabavi oko 80-100 e po komadu.bez zamene tj.ugradnje
nisam ocekivao uopste da ce ovako da progleda sto se tice brzine,tako da mi nije zao ni jednog evra.nadam se da ce i da potraje.
nalazi se u prvoj ulcici sa desne strane pored kilera(gledajuci u kiler auto) u tosinom bunaru.idi do pred kraj te ulicice,sa leve strane ima dosta nekih servisa.naj zapusteniji po izgledu servis je nesin  lollol.
zelim vam svu srecu  mahac
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jun 12, 2010, 01:32:57 pre podne
DSG je konza bre tebra, iz manje u vecu za 14 MILIsekundi, brze od ferarijevog bolida...  big_boss
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 12, 2010, 03:17:01 posle podne
Hvala PRIMBE, ali koga zmija ujede i gustera se posle plasi  lollol
Ubuduce cu da zaobidjem i DSG i GSD i DGS i SDG i SGD i GDS... i sve ostalo sto izmisle ti pametnjakovici na tu foru  lollol lollol lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 12, 2010, 03:43:54 posle podne
dajsrejo .. nije sada to toliko sterasno koliko ti pricas da jeste ..

nego mi rece geodra da si trebao da ides do njega ... da menjas sve to .. si uradio .. to . da te izbacujemo iz cluba :) automatica:)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: shooter Jun 12, 2010, 04:41:53 posle podne
da se naprave nalepnice ,nesto na fazonu ,ja volim automatik ,i sreja da dobije broj jedan kao pocasni clan, lollol lollol lollol,nesto tu kod tebe drugo ne stima ,moj ide ka zmaj  drive drive,dok mi je ova pamet ,automatik ne menjam,vozim se tek jednu godinu ali sam za sada prezadovoljan ,osim zamene ulja nista ne diram
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 12, 2010, 04:58:38 posle podne
Bio sam kod Gedore i auto mi je ispravan 101% iako sam se ja nadao da je nesto neispravno pa da to otklonimo  :rolleyes:
Terao ga je i na neku BOSCH masineriju od dijagnostike i na njemu nema bukvalno nista da se radi, sve je u fabrickim parametrima.
Jedino ako je opet nesto do... hm, hhm znate vec cega - ne zelim vise da izgovaram tu rec  lollol lollol  lollol
Mada ne bih rekao jer cak i to radi perfektno.
Nego 1600kg i automatsko sranje i eto ti tolike potrosnje.
Plus ulje(kosta), plus filter(kosta), plus strecanje(kosta), plus nerviranje(skupo)...
Manuelni i saltaj brale i ne razmisljaj...  driving driving driving
A nisam menjao menjac, jer imam potencijalnu zrtvu da mu uvalim cela kola, da ne bih sada tu petljao, pa cu da kupim drugog  biggrin
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 12, 2010, 05:41:49 posle podne
batice .. jos jedna stvar .  gde sipas naftu .. ako je ti likovi nabavljju od knez pertola ima da ti trosi ko titanik jel je nafta .. katastrofa ..
na kamionu se dize potrosnja i do 60procenata pa ti vidi
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: shooter Jun 12, 2010, 06:36:20 posle podne
ma to je normalna potrosnja ,nije to nista strasno,pogledaj na proseku te potrosnje koja ti je prosecna brzina i kilometraza pa ce sva da ti bude jasno,cesto mi je prosek brzine 15 km na sat ,slicno je i na manuelu samo ljudi lazu same sebe ili im sluzi samo za glancanje i nedeljnu paradu sa autom pa potrosi 100 litara godisnje i onda mi on proca kako mu trosi 4,5 litara ,a i njima crkavaju i lamela i korpa ,ali cute i trpe, a i nikakvi litri nafte ne mogu da zamene slobodnu desnu ruku  lollol lollol lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 12, 2010, 07:46:59 posle podne
u narucju .. ili ti bolje receno medju nozicama .. neke ... osobe suprotnog pola :)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jun 12, 2010, 10:17:10 posle podne
i to sto kaes... manuelac pa muljaj mile do zore, deri lamele, a majstori ce tebe  lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 16, 2010, 01:55:20 posle podne
E pa drugari posto ste hteli da me izbacite iz kluba automatika...  biggrin
Evo sada me brisite slobodno. Ustvari sam sam se obrisao.
Auto sam najzad prodao i time sam stvio tacku na automatske menjace.  lollol lollol lollol
Zivot pise drame... Kupio sam ga zbog tog prokletog menjaca, a sada sam ga zbog toga i prodao. Mogu vam reci da je prodaja isla vrlo tesko, jer ko god me je zvao kada cuje da je automatik nista dalje ni ne pita. Bas sam zadovoljan jer sam ga prodao iznad svih ocekivanja i to u trenutcima kada sam vec i poceo da gubim nadu i razmisljao o zameni menjaca... A steta, auto mi je bio bas tip-top. Nema veze, samo neka je on otputovao, ima jos dobrih automobila  lollol

Za mene je ova prica zavrsena, a Vama zelim da Vam menjaci traju i da ih vi dozivljavate da su pouzdani kao da su manuelni.
Pimbe rece da cu sada da derem lamele... Ne bih se slozio, ipak sam ja profesionalac, a i ako se i desi da je oderem sigurno nece da kosta ovoliko koliko me je kostao ovaj izlet...

Drustvo, zelim vam mnogo srece i mnogo predjenih kilometara sa Vasim menjacima, jos jednom!

A onima koji rezmisljaju o kupovini automatika savetujem da izdvoje sat vremena i da procitaju celu ovo temu, ako treba i vise puta i da dobro razmisle sta zapravo zele, sta dobijaju, a sta gube... TRI PUTA MERI; JEDNOM SECI  blink
Mozda moze desna ruka da bude na suvozacicinom kolenu i na menuelcu, probajte da saltate levom, meni to bar nije nikakav problem big_boss  bonk

POZDRAV OD SREJE...

Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Andrija Jun 16, 2010, 02:00:36 posle podne
E, nek' si ga prod'o!  lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: aleksandra_bg Jun 16, 2010, 02:13:02 posle podne
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: shooter Jun 16, 2010, 03:07:44 posle podne
neka ti je sa srecom prodaja,ali bojim se da ubrzo ne otvoris temu ponovo o potrosnji novog automobila ,osim ako uzmes nesto malolitrazno,1.1 - 1.4,oni mozda malo manje trose,ali svako zadovoljstvo se placa
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jun 16, 2010, 07:12:24 posle podne
Mojne ti meni stavljas automatika sa DSG u istu vrecu  :angry:  DSG je konza bre tebra . . .
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: shooter Jun 16, 2010, 08:07:05 posle podne
kakva je razlika izmedju automatik tiptronika koji ja imam 2003 godiste i dsg menjaca,mislim sta se oseca u toku voznje ,ne zanima me sta je unutra ,samo da ide  lollol lollol,ja sam sa mojim prezadovoljan ,super vuce ,ubrzava ka zmaj ljuti,ne seca i ne stuca prilikom promene brzina ,jedva i da osetim,osim ako ga udavim negde pred uspon sa mali gas ,sto se kod mene jako retko desava ,obicno je solidan gas  drive
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 16, 2010, 09:30:50 posle podne
Ma ne ljuti se bre PIMBE, ja ih ne stavljam tebi nego sebi u istu vrecu. Taj DSG je verovatno revolucija kao sto je bio i ovaj kada se pojavio...
Ali ne daj Boze, bice mu i revolucionarnija popravka ako zakaze. Kazem ako zakaze - i kazem ne daj Boze...  :huh:

Mozda cu i da promenim misljenje, ali da bi se to desilo u ruke treba da  mi padne neki drzavni DSG  lollol jer ja da dajem pare na menjace vise necu! Moj red je prosao  beer
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 16, 2010, 09:53:01 posle podne
srejo brate .... bio si tako poletan kada si nam se prikljucio u klub . a sada .. iskreno mi je i zao ..

nego kada si vec kod manualnih menjaca ...
ortak je pre 3 dana menjao leteci zamajac .. korpu i lamelu .. cirka sa rukama sve 830eura ...


hm ... a gde ej ostalo sto moze da zvekete .. i jos kada dadas na to da za maunalne imas pun qac turskih i kineskih delova ....


ali ako si ti tako dolucio .. onda je to najbolje ..

dans sam bio kod gedore ..
kaze auto ti je u perverzno dobrom stanju .. ni da zastekce ... na dijagnostici ni jedno slovo  da izbaci .. ali ako si ga udomio .. tja neko ima da se navoza
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: gedora Jun 16, 2010, 09:56:21 posle podne
bora prede ko macak, provjereno ;)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 16, 2010, 10:13:30 posle podne
Zloco, ponavljam: Svidja mi se da ga vozim. I svidja mi se i sada, kao i tada! U medjuvremenu sam imao trosak oko menjaca, a i provalio sam da zbog menjaca trosi kao tenk. Onda strecanje i glupi osecaj jer je sa mnom stalno bilo prisutno to pitanje: sta ako crkne ponovo. Pogotovo kada krecem negde dalje. Prosli put je crkao bez najave, samo KRK i cao! A imam decu, zamisli da me sa njima tamo negde u pickovcu snadje to KRK. Ma i samog da me snadje - pa samo da ga polijem benzinom i da ga zapalis  angry2
I vremenom mi je od njega postajalo lose. Sve losije i losije! Mnogo bre para kosta to. Normalan covek u Srbiji treba da radi 4 meseca samo da popravi automatski menjac!!! A gde je Hleb, pivo i kisela voda za ta 4 meseca???  lollol lollol lollol
Prema tome posedovanje automobila ne znaci samo uzitak u voznji, nego i odrzavanje... A da bi voznja bila sa uzitkom covek treba da zna da mu je auto pouzdan.
Ja sam dao oglas da prodajem menjac... Znas li koliko ljudi me je zvalo - mnogo, ne mozes ni da pretpostavis! U Srbiji verovatno svakog dana crkne po neki automatski menjac. Meni ga je dosta.

Ali to nije razlog da mi ne ostanemo drugari...  beer beer beer
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jun 16, 2010, 10:23:21 posle podne
kakva je razlika izmedju automatik tiptronika koji ja imam 2003 godiste i dsg menjaca,mislim sta se oseca u toku voznje ,ne zanima me sta je unutra ,samo da ide  lollol lollol,ja sam sa mojim prezadovoljan ,super vuce ,ubrzava ka zmaj ljuti,ne seca i ne stuca prilikom promene brzina ,jedva i da osetim,osim ako ga udavim negde pred uspon sa mali gas ,sto se kod mene jako retko desava ,obicno je solidan gas  drive

Tvoj menjac je DSG, a jedna od opcija na DSG menjacu je tiptronic...
Citat
Transverse DSG

At the time of launch in 2003[2][6] - it became the world's first dual clutch transmission in a series production car,[2][6] in the German-market Volkswagen Golf Mk4 R32[2][6] and shortly afterwards, worldwide in the original Audi TT 3.2

A evo sta ima u njemu:
(http://www.carbodydesign.com/archive/2006/01/10-audi-roadjet-concept/Audi%207%20speed%20Direct%20Shift%20Gearbox%20lg.jpg)
(http://germancarscene.com/wp-content/uploads/7-speed-dsg-22-12-07.jpg)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Wele Jun 17, 2010, 12:19:27 pre podne
Srejo da si znao da ima ovoliko lepih zupcanika u njemu jel da da ga ne bi nikad prodao?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 17, 2010, 12:29:39 pre podne
:)
srejo brate ... naravno da uvek mozemo da odemo na pivce ... da se druzimo ...

razumem te ja  koga jednom pcela ujede i muve se boji :) ...

da ne laprdam ja mnogo .. da i mene nesto ne snadje :)

sve u svemu cekamo tvoju novu makinu . da vidimo kakva ce ona biti ..

jel imas nesto u planu ili da otvorimo novu temu .. da ti nadjemo nesto :)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 17, 2010, 12:57:19 pre podne
WELE, ma sto prostije bre... Sto ima vise tih dzidza-bidza vece su sanse da se nesto zajebe!
Najbolja bi bila neka KAMPANJOLA, samo sa lepom sasijom i modernim dizajnom  lollol lollol

Salu na stranu,
u planu je AUDI - ili C4 ili B4. Uverio sam se toliko puta da su to automobili koji su napravljeni da traju i traju...
To se prosto ni ne kvari, a i kada se pokvari popravke su malo skuplje nego za juga. Delova koliko hoces - bagatela  biggrin
Limarija je pocinkovana i samo je caka u tome da se nadje neudaran auto. O motorima i da ne pricamo, prelaze milion, pogotovo 2,3 benzinac.
Samo ja necu preko 2,0. Auto ni po cemu ne zaostaje za Passatom b5,5 iako je starijeg godista, cak je i bolji. Jer AUDI je lux verzija VW. Ima n.pr. da se kupi A6 95.- 96. za 3500
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: gedora Jun 17, 2010, 01:38:57 pre podne
brate znam ja taj auto na pamet, sve su ti kombinacije moguce ;)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 17, 2010, 03:21:30 pre podne
(http://img192.imageshack.us/img192/5365/800pxaudiv8quattro.jpg)
(http://img231.imageshack.us/img231/7785/800pxaudiv8innen.jpg)
(http://img59.imageshack.us/img59/6220/axelinnen.jpg)
(http://img29.imageshack.us/img29/1674/v8quattro.jpg)
(http://img27.imageshack.us/img27/2175/206ih.jpg)
(http://img210.imageshack.us/img210/80/p2142397.jpg)
(http://img36.imageshack.us/img36/4877/215nn.jpg)
(http://img411.imageshack.us/img411/756/audiv81988800x600wallpa.jpg)
(http://img12.imageshack.us/img12/756/audiv81988800x600wallpa.jpg)
(http://img697.imageshack.us/img697/3576/v82z.jpg)
(http://img529.imageshack.us/img529/1381/v8evo2.jpg)
(http://img27.imageshack.us/img27/1796/2594720002large.jpg)
(http://img256.imageshack.us/img256/7599/audiv8motor.jpg)

Pa GEDORO bre, jel ima nesto sto ti ne znas  lollol
Pa odakle sada znas ovaj auto napamet kada taj auto mozes da sretnes jednom u godinu dana i to ako imas srece da natrcis na njega  biggrin
Istina je da ima dosta slicnosti i sa C3 i sa C4, pa pretpostavljam da ga znas napamet poznavajuci te automobile  bonk
Bas me raduje to sto si mi rekao da moze sve da se kombinuje, a jos me vise raduje sto ga znas u dusu  bicedobro

Evo stavio sam neke slike (sa neta su - nije ovaj moj primerak) da i ostali znaju o cemu se tu radi...
I molim da neko uradi ove slike da se otvaraju odmah, ovako bas smara, a ja nisam umeo to da namestim.

I da, spominjao sam motor od 2.0 i drugi menjac - znaci komplet ubacivanje!
Ovo sto na drugoj i petoj slici podseca na menjac takodje ide napolje - da me ne prozivate odmah  lollol Sve treba da bude priblizno kao na trecoj slici...   clap Gedoro brate, moze li to tako?  big_boss Mnogo je mocna i ova sesta slika, sa belim enterijerom (jedino sto i na njoj ne valja menjac  lollol), bas pretsednicki  big_boss
Skoro svaki V8 je iz fabrike izasao kao automatik. Auto je prava retkost, a jos veca retkost je manuelni menjac na njemu.
 
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: bojsha Jun 17, 2010, 09:52:45 pre podne
 blink Brate, pa dal ces to da vozis posle Passata??? Obama bi se vozio u njemu samo zato sto ga je vozio njegov deda na divljem zapadu... Uzmi neki dobar A4 1.8 T i uzivaj u voznji!
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: wagenman Jun 17, 2010, 10:44:34 pre podne
Ljudi taj auto kada se pojavio bio je vrh, danasnji A8 je nista prema njemu onda! Nije imao skoro nikakvu konkurenciju, a cena je grizla za oci! Prvi je u beogradu kupio direktor Jugoexprt-a ili Centrotextil-a, nisam vise siguran, a to dosta govori. Imao je svoje paking mesto u kolarcevoj ulici. Auto i dan danas besno izleda. Jedan drugar ga je inao pre nekoliko godina i ponekad moze da bude zurka naci neke delove.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 17, 2010, 12:05:15 posle podne
BOJSHA, taj auto je mnogo bolji od Pasata! Verovatno nikada nisi sedeo u njemu. Takodje je imao bolji kvallitet i od danasnjeg A8. To sve primetis cim se u njemu provozas. Ovako ti deluje mozda kao krsina, ali samo zbog godista. Ja ga vec imam kao sto si procitao i jedini je problem taj motor 3,6. Ustvari to su dva motora 1,8GTI stavljena u V raspored i spojena dole na radilici, pa sada ti vidi koliko kosta to odrzavanje - a o registraciji da i ne govorimo. Da mu samo cujes zvuk...  driving Zvuci kao da rezi, dubok zvuk, prijatan, mocan...   wacko Svakome ko ga cuje uzburka se krv, niko pored njega ne moze da ostane ravnodusan. Imas utisak kao da ce da te pojede ili kao da ce da pojede asfalt ispod sebe  wub Ali dzabe sve to, auto nije uopste isplativ za imati ga.
Ako moze da se stavi u njega 2.0 vozicu ga sa zadovoljstvom. Provozacu i tebe da promenis misljenje...  biggrin
WAGENMAN, slazem se da je tesko nabaviti nesto za njega. Ali on je radjen na platformi AUDI-ja 100 C3, a ima dosta zajednickog i sa stotkom C4. Zato sam i govorio o promeni motora i menjaca. Ako se to odradi auto dobija na vrednosti, kako upotrebnoj, tako i ekonomskoj, prevazidjen je problem registracije, odrzavanja i nabavke delova. Delova za stotku ima na svakoj trafici  bonk a i cena im je vise nego DZ. Uz to se ni ne kvare. A ovakav auto voziti pod tim okolnostima za mene je veoma lepa zamisao!
Ovako ni ne znamo sta da radimo sa njim. Provozamo ga svremena na vreme ovako neregistrovanog  lollol cisto da malo radi! Ne moze ni da se proda, a sa 2.0 bi kupci stajali u redu ili bi licitirali na sred Bubanj potoka  beer Mada ga da je 2.0 ne bih nikada ni prodavao.
Najbolji auto ikada napravljen  big_boss
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jun 17, 2010, 11:01:18 posle podne
I odma da mu plin ugradis  lollol a pistolj da kupis (ako nemas) trebace ti da pljackas benzinske pumpe i takodje ga mozes koristiti kad ti stane auto  lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: gedora Jun 17, 2010, 11:08:36 posle podne
audi V8, 200, 200 turbo kvatro, audi 200 iz 1990 koji je radjen za ameriku su tih 90ih godina imali takvu opremu kao sto sad nemaju pasati 5,5 i novi a6 ;)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: micko Jun 17, 2010, 11:10:16 posle podne
ne znam da li moze da se nadje u takvom stanju 200,ali ako moze samo napred.uvek me je odusevljavao taj auto clap
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Andrija Jun 17, 2010, 11:11:43 posle podne
Srejo, mora da se salis. Ne mogu da verujem da bi se toliko cimao sa motorom i menjacem zbog ovog auta? Kazes izgleda kao da je 2001. ili '02. god.? Ne, bas se vidi da je dizajniran pre 20 godina. Kupi auto sebi, ne pravi budzevine bezveze.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: gedora Jun 17, 2010, 11:21:36 posle podne
on da je iole pametan da stavi radi registracije 2,0 16v motor u taj auto i da se navoza ko svi sretni ljudi ;)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 18, 2010, 05:49:19 posle podne
Gedoro, pa ti mi citas misli  biggrin
2.0 16V 140ks (ako se ne varam) i ne treba nista vise. Plin vec imam u njemu, ali ce IvanT da ga preuredi i vozicu se kao covek i to za sintne, sitne pare! Ne znad da li je manji trosak za gorivo ili za odrzavanje. A kvalitet je svakako iznad pasata b5.5!
Sa ovim motorom je trosio 20-25L plina, a sa 2.0 ne bi trebalo da prelazi 14.

GEDORO, moze li u njega lepo da se spakuje 2.0 16V iz stotke C4 zajedno sa menjacem? I jel moze ovaj V8 3.6 da stane u tvog golfa za trke?  lollol lollol lollol
I ovo ti sigurno znas, cuo sam da posto ne postoji fabricki V8 sa motorom manjim od 3.6 treba da se radi neki atest na masinkom fakultetu u slucaju da mu se ubaci 2.0.

Stvarno planiram da ti poklonim ovaj motor, za trke bi bio do jaja. Ovako, za svakodnevnu upotrebu moras da budes mafijas da bi imao dovoljno para za njegovu eksploataciju. Prema tome meni on bas nista ne znaci. A u extra je stanju. Presao je 200.000km. Naravno imam saobracajnu.

Ovim se otvara i konkurs za motor 2.0 16V sa domacim papirima da bih mogao da ga upisem u saobracajnu i da ga registujem, pa ako neko ima tako nesto neka javi...! Uz motor se podrazumeva i menjac  biggrin

Krajnje je vreme da i ja pocnem da licim na gazdu  big_boss lollol lollol lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: shooter Jun 18, 2010, 06:21:40 posle podne
samo se zavaravas oko tog motora ,pa ti dok kupis motor i menjac i platis nekome svu tu ugradnju,nakon toga ide atest,koji nije preterano skup ali je takodje cimanje ,a sve to opet i kosta  imao si da kupis brdo dizela i da se vozis u passatu kao covek,ako je tebi bilo skupo odrzavanje passata i sipanje goriva u njega ovo ce ti biti jos skuplja varijanta ,ni benzinac od 140 konja nece da ide dok ne povuce plin dobro,nego razmisli ti o kupovini nekog mnoigo manjeg i lakseg auta ukoliko hoces da se vozis za male pare
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Andrija Jun 18, 2010, 06:23:47 posle podne
Bas bih voleo da vidim kako ce izgledati taj svemirac kome passat nije ni do kolena  lollol Nadam se da ces naci odgovarajuci motor, ali obzirom na tvoje dosadasnje postove na ovom forumu, mislim da ces i njemu vrlo brzo naci manu, ne jednu, nego milion, jer savrsen auto ne postoji, a ti izgleda takav trazis. U svakom slucaju srecno  ;)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 18, 2010, 08:00:12 posle podne
sto ne ubacis neki g60 nda .. sa kompresorom .... pa da imas ono sto ti treba ...

malo je to konja za ovakvu grdosiju .. a i samim tim ne znam kako ce da ti izdrzava menjac ... lamela korpa ....
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jun 18, 2010, 08:20:13 posle podne
sto ne ubacis neki g60 nda .. sa kompresorom .... pa da imas ono sto ti treba ...

malo je to konja za ovakvu grdosiju .. a i samim tim ne znam kako ce da ti izdrzava menjac ... lamela korpa ....
E onda ce da ubaci automatika  lollol lollol lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: gedora Jun 18, 2010, 11:41:45 posle podne
kakav mjenjac od c4 ne budalasaj, stavi 2,o 16v i ostavi kvatro pgon ;)
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Andrija Jun 18, 2010, 11:44:37 posle podne
@gedora: Nemoj da ga lozis, vidis da i ovako nema jasnu sliku o tome kakav auto treba da vozi  blow
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: gedora Jun 18, 2010, 11:48:25 posle podne
onda nek kupi pezejca, ima jedan ovde na altini za 4000 dinara ko casa je ;)  salim se malo, sory za off  beer
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jun 19, 2010, 12:10:19 pre podne
Ma Ladu da kupi, i to sa prikljucima za top, mitraljez, drljace i plugove  lollol lollol lollol Ovde ide off vec 5 strana u nazad... Tema je automatski menjac, a ne kojekakvi karabudz automobili  big_boss Sto bi UOPSTE dirao taj V8 motor? Ako nemoze da ga izdrzava, nek kupi Lupa ili Pola...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: kristina990 Jun 19, 2010, 12:29:25 pre podne
savet za @sreja
prodao si passata,ima
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 19, 2010, 01:36:02 pre podne
Hvala ti KRISTINA. Ti najbolje kazes.
Ali radi se o tome da ovaj auto vec imam i mnogo mi se svidja. Oduvek sam i zeleo to sa njim da uradim, ustvari moj brat, a i ja sam ga potajno prizeljkivao. Polako cu i opusteno, pa cemo da vidimo.
Da hoce neko da ga kupi i da me spasi lipanja glave...  bonk

Ko ono rece da ja svemu nadjem manu - u pravu je  lollol
Pa je8ote za pasata DOBAR DAN kosta X
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 19, 2010, 01:42:46 pre podne

(http://img696.imageshack.us/img696/8007/sdc11607f.jpg) (http://img696.imageshack.us/i/sdc11607f.jpg/)
(http://img62.imageshack.us/img62/5551/sdc11604.jpg) (http://img62.imageshack.us/i/sdc11604.jpg/)
(http://img94.imageshack.us/img94/9684/sdc11605i.jpg) (http://img94.imageshack.us/i/sdc11605i.jpg/)
...

samo da nebude svakih 15 dana sa tim menjacem ovako .....

koliko tona u opste ima to cudo
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 19, 2010, 02:17:34 pre podne
Sa ovim motorom ima 1,7 Tona. Ali u ovom motoru ima ko zna koliko. NE bi trebalo da bude tezi od pasata sa motorom 2.0. Ali to je sasija od stotke C3, a oni su postojali fabricki sa motorom 2.0. Videcemo sta ce da bude na kraju. A ta korpa je bas tanana, zato je i pukla  biggrin
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 19, 2010, 02:18:43 pre podne
Od cega je ta korpa uopste? I koliko je trajala?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 19, 2010, 02:20:44 pre podne
nekazem da nije ... ali kada mu das zisku .. a promer korpe manji nego sto je sada pa kada zavrti taj od 140ks .. ili jos bolje g60 ...

pazi mozda cak i mogu da ti nadjem motor povoljeno g60 ... ali to jos nije sigurno .. mislim da je on 250ks ... neka me neko ispravi ako gresim  batine batine
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 19, 2010, 02:21:24 pre podne
1,9 tdi . imas u no coment ... GILE_GTI zna sve detalje i pojedinosti
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 19, 2010, 02:25:56 pre podne
Imao sam korada G60 pa sam ga prodao jer me je K.R.O G punjac. Bas je zajebavao, mada tada nisam poznavao NAS stucnjake ovde.
Sta keze MAJSTOR? Moze li G60?
Hvala ti, ako padne izbor na njega javljam ti.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 19, 2010, 02:33:43 pre podne
Neki od Vas misle da sam ja malo poludeo biggrin
Obratite samo paznju na cene ovde. Koliko vredi ovaj auto sa motorom 3.6? A koliko sa ubacenim dizelom 2.0?

http://www.mojauto.rs/rezultat/automobili/proizvodjac/Audi/model/V8/poredjaj-po/datumu/redosled/opadajuci/

I to je u njemu motor od 55kw boga pitaj od cega. Verovatno je trom kao mecka 123 i vidi brdo pre samog vozaca.
A opet 2.0 16V bi trebalo da legne i da povuce bas fino, nista vise i nije potrebno  biggrin

Verujte mi da je udobniji i od bilo kog Francuza...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivan Jun 19, 2010, 11:40:57 pre podne
Dizel od 55kW nikako ne ide na ovaj auto. Saranice ga sasija dok trepnes.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: wagenman Jun 19, 2010, 12:31:02 posle podne
Brate tu je motor tezak do  jaja , ne kazem da je skoljka lagana ali bez tog motora nece da bude mnogo tezi
od A6 koga 1,9 D dosta lepo nosi! Golf 3 sa VR6 motorom ima 1250kg, a sa 1,4 ispod 900!
Ako se tebi svidja taj auto i hoces da ga vozis, a pri tome mozes da izboksujes prepravku onda napred ;)

A u vezi toga da je MB 123 lenj, jeste ali sa motorom 200D (2000 ccm, 60 KS) koji je ujedno i najslabiji u njima.
Drugi motori su druga prica.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jun 19, 2010, 09:15:31 posle podne
A motor od lade? ili mosvica? Mozda pezejca ???
Aman bre sto diras taj motor uopste?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jun 20, 2010, 07:35:05 pre podne
Zato Pimbe sto moram da ga promenim ako hocu da vozim ovaj auto. A moram zato sto je ovo lopovska zemlja i kradu te na svakom koraku. Registracija ja ovaj motor trenutno kosta 120000 dinara. Zupcasti kajis mu je toliki da mogu oko sebe da ga obavijem najmanje tri puta (i on je skup), koliko spanera ima to ni ne znam, trosi 20 - 25L plina, a s obzirom da planiram da ga vozim svaki dan, a ne samo da idem sa njim na svadbe i na slave, to je takodje nepodnosljivo...  blink
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 20, 2010, 12:01:43 posle podne
srejo onda kupish pola 1.4 ... onaj sdi .. i ima da ti trosi max 4l nafte na 100km ... registracija smesna .... potrosnja smesna
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Wele Jun 20, 2010, 02:42:31 posle podne
koliko para planiras za auto Srejo?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: dag81 Jun 21, 2010, 01:10:26 pre podne
Zato Pimbe sto moram da ga promenim ako hocu da vozim ovaj auto. A moram zato sto je ovo lopovska zemlja i kradu te na svakom koraku. Registracija ja ovaj motor trenutno kosta 120000 dinara. Zupcasti kajis mu je toliki da mogu oko sebe da ga obavijem najmanje tri puta (i on je skup), koliko spanera ima to ni ne znam, trosi 20 - 25L plina, a s obzirom da planiram da ga vozim svaki dan, a ne samo da idem sa njim na svadbe i na slave, to je takodje nepodnosljivo...  blink
Kakvih crnih 120.000din. Registracija je oko 500-550e, zbog godina.
A stavljati neki slab motor u ovo po meni nema smisla, ali ajde ako ti tako kazes. Jedino mozda da stavis 2.3 petak iz A100, kad vec volis benzince, 2.0 mislim da ce stvarno puno da trosi a nece ici kako treba.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Ivan Jun 21, 2010, 01:25:20 pre podne
@ Sreja

Zar ti nece biti zao da izbacis nesto sto ima ovakav zvuk... bicedobro biggrin

http://www.youtube.com/watch?v=95fVA1KsYXk

Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Wele Jun 21, 2010, 05:22:06 posle podne
danas ispred ku?e Audi 100 siva boja, pi
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jun 21, 2010, 10:30:22 posle podne
e mi smo ga zaastranili... strasno ..


ajde malko da se vratimo automatiku i potrosnji .. elem juce sam isao iz Panceva za Vrbas i iz Vrbasa za Bg.. sve ukupno 280km ...

Dva km red nisovu pumpu mi se upalila lampica za gorivo ... i tu sam sipo euro dizela za 2000 dinara ... sto je izaslo negde oko 17.6 litara..

u autu nas je bilo 4. troje krupnijih muskaraca i jedna devojka .... put do vrbasa je bio po selima a iz autoputem .. ako ono moze da se nazove auto put ...
ponovo je upalio rezervu na 322km ...

sto ce prostor racunicom reci sledece ... beer beer beer

17,6 *100 /322 = 5,456l/100km ....

mozda ovako nije naj tacnije merilo ali ne moze previshe da ostupi .. tako da sam ja ne zadovoljan nego prezadovoljan potrosnjom 1.9tdi -ja od 130 ks .
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Wele Jun 22, 2010, 03:35:44 pre podne
samo sto on nije vozio do Vrbasa i 90 na sat
nema sta da se dodaje, knjige kazu gradska potrosnja automatski menjac dodaje 20%
nekome je to super nekome uzas
move on
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jul 06, 2010, 10:00:33 posle podne
Ako se prekine regeneraciija moze doci do slivanja odredjene kolicine goriva (aditiva) u prostor kartera ili u ulje. Neki modeli vozila imaju indikaciju da je regeneraciju u toku, neki na zalost nemaju.

Regeneracija se ne moze raditi u svim uslovima, pa tako ne znaci da ako se prekine prilikom gasenja motora da ce se sigurno nastaviti kod sledeceg startovanja, jer su potrebni uslovi da bi se regeneracija zapocela... temperatura motora, brzina voznje...

u slucaju da je filter DPF zapusen vise od (cini mi se 80%) startuje se regeneracija bez obzira na uslove. Ovo takodje zavisi od modela do modela vozila.


od tada pratim prosecnu potrosnji, kada mi na leru normalna potrosnja je 0.7, 0.8, kada pocne regeneraciija potrosnja je izmedju 4.5 i 5l. tada ako sam zeleo da ugasim motor, napravim jos jedan ili dva kguga po kraju.


Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: bojsha Jul 07, 2010, 03:46:03 posle podne
Auto mi je na bordu napisao EMISSIONS WORKSHOP! i upalio zutu lampicu na tabli sa nacrtanim motorom, oterao sam ga na dijagnostiku i tamo je izbacio 3 greske i sve 3 su u menjacu, tj. greska u kvacilu, 4. i 5. brzini. Meni auto salta i na automatiku i na tiptronic-u, al puno losije ide. Zakuca obrtaje na 3500, pa onda auto polako ubrzava, a motor se dere. Kao kad na manuelnom ode lamela i korpa. Kad na autoputu vozim 5. oko 140 i prikocim na 60, menjac mi ode u servisni mod.  badmood badmood badmood badmood badmood badmood

Jel ima neko ideju sta bi to moglo da bude?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jul 07, 2010, 06:44:19 posle podne
proveri .. dali ti auto ima taj filter ... ako ima .. onda te ebe 100 posto
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: bojsha Jul 07, 2010, 07:01:59 posle podne
Mogu li sam to da proverim ili da idem u servis?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jul 07, 2010, 07:15:55 posle podne
e to nemam pojma ...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jul 08, 2010, 04:30:57 posle podne
Pedja, hvala ti na podrsci...

ALI LjUDI, NECETE VEROVATI: MENE MOJ PASAT MNOGO VOLI I ON NE MOZE DA ZIVI BEZ MENE   lollol

Vec drugi put ga prodajem i on mi se drugi put vraca nazad! Sada je trebalo da dobijem kintu od komsije koji ima firmu i drzi elektromaterijal, vodovod...
Vlasnik neke druge firme je hteo mog pasata, a njih dvojica su pravili kombinaciju da ovaj ovome da neku robu! Ja sam dao auto ovom drugom, a njih dvojica su se poje8ali oko te robe, tako da komsija nije dobio robu za koju se dogovarao, vec mu je ovaj sada davao neku drugu robu (imali su nesporazum), a samim tim ja nisam dobio pare i morao sam da idem i da otmem auto nazad  boodala Zato me i nije bilo neko vreme, jer nisam imao zivaca da vam pricam o tome. Profitirao sam neku kinticu sto mi je ovaj dao odmah i to nisam hteo da mu vratim, jer je ovaj drugi vozio kola 10-ak dana. Takodje sam profitirao dubinsko pranje i servis klime.
Prosli put sam menjao kola za plac. Odem ujutru da ga proverim u Katastersku Opstinu, kao ono u urbanistickom planu tu stoji romsko naselje. I ja odem i uzmem kola nazad.

Pa ovo je neverovatno. Ponovo moj stari dobri automatski menjac  lollol
Brat mi se smeje i kaze mi da odem u Opstinu i da uzmem lepo vencanicu. A cale kaze da mi je auto prava kurva - ode malo prokurva se pa se onda vrati kuci...

XE XE XE LESI se vraca kuci - NEVEROVATNO.

Samo Vas molim da mi sada ne stajete na muku i da me ne prozivate, bar ne mnogo. Malo morate, to znam... Evo neka neko otvori neku novu temu u OFF-u pa cemo tamo da se zezamo do mile volje  lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Andrija Jul 08, 2010, 04:44:09 posle podne
Srejo uzivaj, sudjeno ti je da vozis automatika pasata   wub lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jul 08, 2010, 04:47:25 posle podne
Eee, Andrija...
Lako je tebi, tvoj nije automatik  lollol

Znaci Zloco hvala ti do neba... Steta samo sto me nije mucio, nego me muci ponovo  bonk bonk bonk
Kako ja da znam da li imam taj DPF - Diesel particulate filter?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: VW-TECH Jul 08, 2010, 08:00:48 posle podne
Da vam skratim muku ni jedan ni drugi nemate dpf tako da slobodno mozete da prestanete da lupate glavu!
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jul 08, 2010, 08:09:16 posle podne
eto trucnja vam rece da nemate .. onda lupajte glavu dalje>(

e srejo brate>(
kada vodis na pive da castis ... e i moze neki admin da mu promeni nick u sreja automatic /> alealeee alealeee alealeee alealeee alealeee
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jul 09, 2010, 09:35:23 pre podne
mislis: sreja (bio) automatik...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Jul 09, 2010, 11:57:05 pre podne
mislis: sreja (bio) automatik...

 lollol lollol lollol lollol lollol lollol lollol lollol lollol lollol lollol lollol lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jul 09, 2010, 03:18:24 posle podne
Zahvaljujemo se Mikiju za taj DPF ili kako se vec zove.
A Vi ostali budite ozbiljni, bar kao Miki i ne podje8avajte druga u maleru  lollol lollol lollol
Moramo na to pivo, mozda je to potrebno da se razbije ovaj maler...  beer
Miki i ti si pozvan  biggrin
I naravno neibezan brat GEDORA.
Hajde ljudi vodim Vas, recite samo kada i gde.
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jul 09, 2010, 03:35:24 posle podne
Ajde . . .  O'Coners ili Black Gold, oni imaju najveci izbor piva, po 40+ vrsta . . . 
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jul 09, 2010, 04:06:18 posle podne
PIMBE, to jedino da nam doneses kada budes dolazio.
Kod nas se pije JELEN ili LAV. Imamo bre najbolje pivo na svetu  biggrin
Jeste li culi da je JELENKO pobedio na svetskom prvenstvu u pivu...  lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: pimbe Jul 11, 2010, 09:37:54 pre podne
Nemam komentara, jer sam dobio poslednju opomenu pred iskljucenje zbog offovanja, a inace me boli glavudza od Jelenka i to na kolicini 4+, s toga cenim da je hemija...
A za menjac moram da pomenem da je potrebno da uz promenu ulja na tiptroniku, koji ima vise od 100k na satu, skinuti karter i oprati metalni sediment...
(http://www.blauparts.com/assets/audi_transmission_fluid_filter/audi_transmission_fluid_flush_sediment_r1_c1.jpg)
(http://www.blauparts.com/assets/audi_transmission_fluid_filter/audi_transmission_fluid_flush_sediment_r2_c1.jpg)
(http://www.blauparts.com/assets/audi_transmission_fluid_filter/audi_transmission_fluid_flush_sediment_r3_c1.jpg)
(http://www.blauparts.com/assets/audi_transmission_fluid_filter/audi_transmission_fluid_flush_sediment_r4_c1.jpg)

Kazu ljudi, sa iskustvom, da se skupi puno djubreta na dnu kartera, a zbog kompleksnosti tiptronik menjaca... Tako da zamena filtera i ulja moze da bude samo kratkotrajno resenje... Takodje se mora obratiti paznja na specifikaciju ulja, mora ispunjavati vw / audi standard, kao dextron lll full sintetic, a ne obicno atf ulje ...

http://www.blauparts.com/audi/audi_fluid/audi_automatic_transmission_fluid.shtml
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Jul 11, 2010, 01:24:15 posle podne
Pa kazem ja da ima tu stalno posla za majstora. Cak i ulje treba menjati u servisu za menjace. Komplikacija, uzas jedna. A u pravu si potpuno. Bas sam se cudio kada mi je crkao menjac pa sam otisao do VW-TECHa da pokusamo da mu damo vestacko disanje zamenom ulja. Kada je decko skinuo karter - KUKU sta sve nije bilo u njemu... To je prvo sto sam primetio. A drugo sto sam primetio su bili zubi sa nekog lanca ili zupcanika, takodje dole u karteru  boodala I posle je to kostalo... samo tako!
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Sreja Oktobar 02, 2010, 10:03:43 posle podne
Toliko sam uzbudjen sto sam ga se otarasio, da sam malopre napisao post u tudjoj, pogrednoj temi.
Ali ne mrzi me da ponovim,
Zbogom automatski menjacu, je8o te onaj ko te izmisli, xe xe  lollol lollol lollol
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Wele Oktobar 02, 2010, 10:28:49 posle podne
Srejo jel verujes da se radujem zbog tebe  biggrin
I da umocis nekog sledeceg benzinca  beer
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Morris Maj 12, 2011, 03:51:00 pre podne
Meni je otisao neki set spojnica na menjacu. Tako su mi rekli bar u ovlascenom servisu. Ne znam da li je to samo pocetak kvarova...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Zlocesti Maj 12, 2011, 04:04:56 posle podne
e trazio sam po netu .. kako da zmaenim ulje .. i sada neki pricaju da moa auto da radi . neki da bude na dijagnostici .. itd itd .. da lineko zna provereno kako moze da se zmaeni ulje na tiptroniku .. i jos jedna stvar kazu da je meni filter u menjacu .. hmm .. jel moze to da bude tako ili ne ..
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Djolej89 Jun 06, 2011, 07:20:25 pre podne
imam ja autom menjac na passatu b4,na satu ima 352 000km,medjutim pocelo je nesto da zeza...dakle kad je u D salta u sve 4 i kad naidje na neko opterecenje on kao da prokliza ostane u 2 ili 3 kako kad i nece u visu nikako...ugasim motor i krenem norm par km tj par puta presalta do 4 i opet ista prica...ogranicim ga do 3 i on normalno 1,2,3 kocim stanem sve ok....sumnjam na ulje i filter ako ne bude to,cupam napolje i palim benzinom....da je lepa voznja jeste,da se ne umaras ne umoras se,za guzve prava stvar,u voznji cackas malo saputnicu ovo ono.. bleh.. al brate kad pocne da zeza kao mene sad i servis usi spadaju boodala  ne znam da li neko ima predlog neki osim zamene ulja i filtera.... angry2 e da koje ulje preporucujete?
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: LEMI Jun 06, 2011, 08:08:09 pre podne
a lamela? il spojnice kako vec??
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Djolej89 Jun 06, 2011, 08:18:55 pre podne
zvao sam nekog lika po opisu mi kaze da je lamela 4 stepena...verovatno mi ostaje opcija manuelni i zdravo...sad jedan lik mi trazi 200e za goli menjac....moram juriti jos pa koji bude imao bolju cenu da se dog posto mi treba sto cuda...tunel rucica,pedale,poluosovine,lamela,korpa,druk i cudesa jos....
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Wele Jun 06, 2011, 08:41:42 pre podne
znaci taj automatik se vozi do prvog kvara, a onda na "tjuning"
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Djolej89 Jun 06, 2011, 09:07:41 pre podne
izgleda da je tako,lep je za voznju do prvog problema iz razloga sto je ovaj stariji menjac redak tako da su delovi za isti i kad se nadju mnogo skupi...mogu da zamislim koliko para treba za te sarme unutra i da to neko namesti...ovako opcija manuelni i nema problema i kad ima moze bilo ko da resi bez malo novaca...
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: Djolej89 Jun 10, 2011, 07:10:01 pre podne
problem za autom menjacem je resen,tako sto je Djole DMC sa svojim lekarima izvadio menjac i stavio manuelni.... driving clap clap
Naslov: Odg: Automatski menjac... Moje iskustvo koje ce mozda nekome biti od pomoci!
Poruka od: ika le Decembar 19, 2012, 09:52:13 pre podne
KOLIKO TE JE TO IZASLO DRUZE AKO NIJE TAJNA ??