VW Klub

VW - Forum => Održavanje i servisi => Motor, Menjač, Auspuh => Temu započeo: toda81 Septembar 03, 2019, 10:11:33 posle podne

Naslov: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 03, 2019, 10:11:33 posle podne
Pre nedelju dana sam kupio tourana 1.9 77kw decembar 2005, prva registracija januar 2006.

Dok sam ga vozio iz NS do PO isao je kao lud i vukao odlicno, ali posle par dana se upalila chek engine lampica i na ekrancicu na kratko pise Abgas Werkstatt. Danas sam primetio ogroman gubitak snage, tj auto uopste nw vuce kao pre i toliko je kilav kao moj prethodni megan 1.6 benz. Na autoputu ne mogu da vozim brze od 120km/h jer vise ne prima gas, papucica bude pritisnuta do kraja.

Samo da napomenem da sam imao problem sa klimom jer nije radila pa sam isao kod majstora koji je za 7000 din zamenio neku gumicu i napunio klimu i klima je radila samo to vece, a danas ni malo nijehladila pa sam opet otisao kod tig majstora i on kaze da pusta na eksplozivnom ventilu i da za to mora da se skida cela instrumental tabla i da mu treba najmanje nedelju dana da bi to uradio, a ne zna koliko kosta taj eksplozivni ventil.

Nekako odmah posle te intervencije, tj menjanja te famoznw gumice je auto poceo da vuce uzasno kilavo, mada se i ore toga prethodnih dana plaila chek engine lampica.

Majstora iskreno nisam ni razumeo najbolje, mada mi se cini da mu je na dijagnostici pokazivalo problem sa protokomerom ako ne gresim.

Da li je mozda neko imao slican problem?

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: dag81 Septembar 03, 2019, 10:45:09 posle podne
Prvo promeni majstora za klimu, jer dere sa cenom i lupa gluposti. Deluje kao klasican vacaros.Nikada nisam video da pusta na ekspanzionom ventilu klime, osim na spojevima cevi. A ventil ili radi ili ne. Obicno je hladnjak, presostat, crevo.

Moguce da ti nije vratio neki dzek, proveri u motornom prostoru.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 03, 2019, 10:48:44 posle podne
Mene moze da zeza kako hoce jer se ne razumem. Samo znam da odem kod majstora i da dam lovu, mada ni love nema previse sto je najgore. Razmisljam o toj varijanti da odem kod drugog, mada sam ovom kretenu dao pare pa racunam da ce biti malo nomrlaniji kada je drugi pokusaj oko popravke u pitanju, mada razmisljam i da ne idem vise kod njega. Odrao me je bez veze i nista nije uradio.

Sada me bas brine ovo sto mi auto gubi snagu i izbacuje ovaj problem, mada ni bez klime ne mogu.

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: 2busy Septembar 06, 2019, 05:15:43 posle podne
Jesi li ti sam kupio auto ili si vodio majstora?

Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: Fitipaldi Septembar 06, 2019, 05:19:02 posle podne
Šta kaže dijagnostika?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 06, 2019, 07:10:52 posle podne
Auto mi je kupio prijatelj koji zivi u Becu i koji ima zeta majstora i on je gledao auto. Tamo je sve radilo kako treba. Dovezao ga e na carinu u NS i kada se zavrsila carina i kada je stigla amss potvrda ja sam otisao po auto i dovezao ga na probne tablice. Auto je isao kao zmaj i vukao kao lud. Posle par dana se pojavila ikonica chek engine na dispeju i ubrzo sam primetio da auto jedva izade uz brdo, a pre toga je kao od sale izvacio uz bilo koje brdo. Klima nije radila od samog starta pa sam isao kod nekog prevaranta koji mi je uzeo 7000 i zamenio neke gumice i napunio klimu i to je radilo do sledeceg dana i onda sam otisao da se zalim i on mi je rekao da curi na nekom eksplozivnom ventilu i da bi njega zamenio mora da rasturi celu instrumental tablu i da auto mora da ostane kod njega vise od nedelju dana. Onda sam saznao za drugog elektricara koji radi klimu i on je pronasao da je iscureo gas na tim gumicama koje je ova prethodni prevarant zamenio i skinuo je te njegove guimice i video da je prevarant stavljao silikon na gumice i da nisu orginalne. Taj drugi majstor za klimu je skinuo te gumice koje je postavio prevarant i kupio gumice u nr radnji koja prodaje originalne delove u PO i sada klima radi. Posteni majstor za klimu mi je za tu zamenu gumica naplatio samo 5000 i napunio gas naravno. Rekao mi je da dodjem da prekontrolisu sistem za 5 dana da vidi da li mozda nede pusta gas. Stvarno me je odusevio svojom profesionalnoscu.

Sada mi je auto kod mehanicara da mi uradi veliki i mali servis sa delovima koje sam ja kupio.

Majstor je ocitao greske i slikao koje su greske, pa ih je obrisao i sutra ce ponovo da nakaci dijagnostiku da vidi koje ce greske da izbaci. Javljam sta se desava da biste znali koji je problem bio.

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 10, 2019, 06:04:37 pre podne
Sinoc sam bio kod dr za dijagnostiku u PO. Covek je iscitao gresku na map senzoru. Ja to ne znam bas najbolje da objasnim, ali on kaze da map senzor ne radi i onda komp ima pogresnu informaciju o pritisku jer na turbini stoji da ima pritisak od 2 bara i ona joj komp ne salje informaciju da se pali i zato lose vuce. Verujem da sam bas bez veze objasnio, ali vi sto se razumete sigurno kapirate na sta mislim.

Rekao mi je da dijagnostika ne pokazuje gresku egr ventila, ali kaze da s druge strane dijagnostika pokazuje da je zaprljan i predlozio mi je da ga ocistim, a pored toga mi je rekao da nemam dpf filter fabricki, sto je i majstor video kada mi je radio veliki servis, dok su dizne su odlicne. Takodje mi je rekao da se slazu km na satu i ona koju iscitava na motoru i da ima dpf fiter mogao bi i tu da iscita km, ali posto ga nema , ne moze. Znaci da je ovih 214.000 km pravih ili je neko u Austriji profi skidao km sa dobrim uredjajem na oba mesta, tj i na km satu i na motoru, mada mislim da su to male sanse jer sam auto kupio od privatnog lica koji ima 3 tourana, ovog 2006, jednog 2010. i jednog 2017. kojim i nije bas zadoboljan iako je nov jer ima 2.0 motor.

Zvao sam gazelu i oni imaju dve vrste map senzora, od ngk za 4.400 i beru za 3500. Ne znam vrede li oni pa cu kasnije ipak da pozovem i ovlasceni servis u PO NR da vidim da li oni imaju originalni map senzor. Gledao sam na netu po broju sa map senzora i video sam samo jedan bosh, a ostali su kao moj trenurni na kome se vidi da je nesto cackano, tj BPK. Na google ima puno slika sa tim mojim, verovarno zamenslim BPK map senzorom.

Da li je dovoljno samo skinuti stari map senzor koji je pricvrscen sa dva srafa i na to mesto ubaciti novi mapsenzor i udzekati ili yreba nesto da se cisti i radi pre ubacivanja novog? Pitam da bih sam zamenio map senzor da ne idem bez veze kod majstora.

Evo slike mog map senzora
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190910/ea8dc68bd1ed838971c79bc45648e98d.jpg)

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: dmakso Septembar 11, 2019, 06:42:00 posle podne
Mislim da mozes i sam, samo sto ce ostati memorisana greska.

Послато са Redmi Note 4X помоћу Тапатока

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: mboy87 Septembar 11, 2019, 07:11:23 posle podne
Skini map senzor ocisti ga i trebalo bi da bude sve ok.
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: canibal86 Septembar 11, 2019, 07:34:12 posle podne
Samo ako ga budes cistio brake cleaner-om slaba vajda od njega ostetit ces sondu.Imas bas sredstvo za ciscenje map senzora izguglaj malo.
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: mur3633 Septembar 11, 2019, 07:37:19 posle podne
Valja li kontakt sprejom?
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 11, 2019, 09:46:45 posle podne
Kasno je za čišćenje jer sam u ovlašćenom NR servisu naručio originalni map senzor za 8.800 din i očekujem da če stići narednih dana, mada se vidi da je stari senzor već čišćen i radio je očigledno neko vreme, dok ga ja niasam kupio :)
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 13, 2019, 08:34:45 posle podne
Sinoc mi je zamenjen map senzor i auto opet isto vice. Poludeo sam! Malopre sam bio kod coveka sa originalnom dijagnostikom koji kaE da i dalje stoji ista greska sa pritiskom. Na turbini i dalje stoji kao da je maksimalni priisak od 2 bara. Dijagnosticar sumnja da je problem do nekog kontakta u dzeku jer se ne salje prava informacija racunaru, da su mozda zice prespojene , tj da je problem u instalaciji. Ako nije to sumnja na pinove na kompu. Sutra ujutru idem do mog elektricara pa se nadam da ce imati vremena da ga pogleda pa vam javljam.

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: PaulGT Septembar 13, 2019, 09:16:30 posle podne
Majstore provjerite vakum crijeva i dzekove da nije koje spalo ili puklo kojim slucajem. Pogotov sa zadnje strane motora
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 13, 2019, 11:15:19 posle podne
Sutra idem kod elektricara i ako bude mogao da  me promi pogledace dzekove i instalaciju, a zamolicu ga da proveri i creva.

Bas me ubija ovo sto se desava. Moj mehanicar je navodno proverio creva i kaze da su ok, mada bih voleo da jos neko proveri. Bez veze sam kupio map senzor

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: gorant92 Septembar 14, 2019, 04:31:10 posle podne
Imao slican problem na pasatu b6. Bila je losa instalacija do dzeka od protokomera. Isto tako bacio pare na novi, dok nisam oterao kod drugog da ispita instalaciju...


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 09:22:18 pre podne
Ja se previse mucim sa ovim autom s obzirom koliko sam para dao u njega, ali nikad se ne zna sta te ceka. Bas sam baksuz od samog pocetka. 

Kod mene svasta nije radilo kada sam preuzeo auto na carini. Nije radila klima pa mi je prvi majstor uzeo 7000 i zamenio neke gumuce, stavio neadekvatne i silikonom ih zatopio pa je klima orestala da radi narednog dana j jos je hteo da me vacari, ali sam srecom otisao kod drugog majstora koji je na mohu srecu posten i koji je skinuo te gumice sto je namestio prvi i video da ih je lepio silikonom i stavio je originalne i vise ne ma problema sa klimom. Posle sam uradio veliki i mali servis sa originalnim delovima pa je majstor video da mi je rashladana tecnoat skroz kao mulj narandzasta ili kakva vec i zamenio je antifriz , kao malo ocistio sistem ali je i dalje mutna tecnoat pa sam ja sa kumom dva puta ceo sistem ciatio i izasao je katastofa mulj i prljavstina, ali nismo znali da i iz termostata treba da se ispuati tako da nista nismo uradili, mada smo juce po drugi put cistili ceo sistem jer nisam imao grejanje u kabini pa sam kupio mali hkadnjak i njega smo skinuli i zamenili i konacno je proradilo grejanje jer je stari mali hladnjak bio prepun prljavstine koja ga je zacepila. Sada cu morati jos jednom sve da uradim iz pocetka samo da nadjem gde mu je termostat da bismo sad i njega skinulai da bismo ceo sistem ocistili jer je sigurno ostala prljavstina u tom delu gde je termostat.

Ogromne muke imam sa ovim autom koji ocigledno uopste nije odrzavan kako treba bar sto se rashladne tecnosti tice.

Pored svega ovaj problem sa vucom mi tek kida zivce. U utorak moram do elektricara pa da vidim kad on moze da mi uzme auto da bi pogledao instalaciju.



Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: mboy87 Septembar 15, 2019, 09:31:58 pre podne
Od nerviranja nema nista,sredice se sve samo polako.  :26
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 09:39:34 pre podne
Plasim se da nema sanse da se sve sredi, bar ovaj deo sa tecnoscu mislim da nema leka, a nadam se da ce elwktricar pronaci prkblem sto ne vuce

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: mur3633 Septembar 15, 2019, 09:41:48 pre podne
Samo dobar majstor i sve se riješi.
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 09:44:54 pre podne
Problem je sto to sa prljavstinom u sistemu za vodu niko nece da se zeza. Nadam se da ce se sve resiti na kraju i da cu zadrzati ovaj auto

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: Ivan Septembar 15, 2019, 09:52:14 pre podne
Jel ti taj mulj narandzaste boje?
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 09:57:46 pre podne
Da. Narandzaste je boje

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: Ivan Septembar 15, 2019, 10:02:34 pre podne
Ako ti i posle ciscenja pravi taj mulj postoji verovatnoca da ti mesa vodu i ulje.

Dvojici drugara se to desilo.

Jednom na Fokusu sa TDCi motorom je pukao hladnjak za ulje i posle zamene vise nije imao problema.

Drugom na Daevu Takumi popustio dihtung glave i tu je mesao ulje i vodu.

Obojici je pravio takav mulj i izbacivao kao penu na poklopcu boce za antifriz.

Ovom na Fokusu majstor jedva oprao sistem od toga.
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 10:08:17 pre podne
Sada cu da vidim da li imam penu na poklopcu za antifriz i slikacu pa kacim sliku.

Kako jos moze da se prepozna da li mesa ulje i vodu?

Ovde kod mene je imalo puno i krupnih necistoca

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 10:16:37 pre podne
Ja nekako ne vidim nikakvu penu na cepu za antifriz. Sada mi se nekako cini da mi je tecnost bas nekako boje antifriza, ali nije providna kao kod kokege koji ima isti ovaj motor u dzeti 2008 god.

Nema sanse da snumam boju u posudi(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190915/6c281a5b9412c118502d54dfddd16d3f.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190915/49ff0faa3629c6ad8466f406dbda0e0b.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190915/3ec2b53f47b80287dca025ae02153ec5.jpg)

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: mur3633 Septembar 15, 2019, 10:21:27 pre podne
Samo nije redovno mijenjan antifriz ili je sipana obična voda.
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 10:26:54 pre podne
Znaci kod mene mislite da nije doslo do tog mesanja vode i ulja?

Kako se jos moze znati da li mesa vodu i ulje. Ja sam poslenji put sinoc vozio auto, a ovo sam slikao cep sada kada je auto hladan.

Da li se na hladnom autu treba videti ta pena sto nije dobro da je ima i sto je auto ima kad dodje do mesanja vode i ulja?

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 01:01:38 posle podne
Evo sta izlazi iz malog hladnjaka(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190915/71b298068888d6a3224e94b3c51feb51.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190915/bd0400bf1e39407e958cd59fcb555a84.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190915/f1a3f76ea80e9dd36ab97ce91e007d37.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190915/c0c3d11b03b30e3ba1896afe44951158.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190915/f861c625de975599d616453ddcaace18.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190915/82dd157f8dd51065c368eabfb6969c27.jpg)

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 01:02:13 posle podne
Prepun je nekog haosa i krupnih opiljaka kpji se tope u rukama, tj kao da je glina

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: Desmo Septembar 15, 2019, 01:45:04 posle podne
Skoro sam ispirao sistem na jednom audiju, takve boje je bila voda, mislio sam da je rdja dok mi predhodni vlasnik nije rekao da je sipao alevu papriku
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 01:57:57 posle podne
Kako mislis da je sipao alevu papriku?

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: Ivan Septembar 15, 2019, 02:01:20 posle podne
Da zapusi hladnjak zbog curenja.
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 03:16:45 posle podne
To je prava budala. Da li razmislja sys jos moze da zapusi na taj nacin... Bolje je kupiti hladnjak neko praviti haos u motoru

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: 2busy Septembar 15, 2019, 03:30:56 posle podne
Ne vredi ovako da gledamo u pasulj i kadu šta mu je. Za takve kvarove koje su na ovom vozilu potreban je majstor sa integritetom i iskustvom od 40 godina. Vojin je takav majstor. I ima odlične majstore u servisu. Idi kod Vojina na Tulbu. Ostavi čoveku auto i rešiće ti sve. Vojin je proveren majstor, stara škola

Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: Desmo Septembar 15, 2019, 03:49:34 posle podne
Kako mislis da je sipao alevu papriku?

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka





Ima raznih caka za krpljenje hladnjaka koje su postojale pre magicnih tecnosti... Mlevena kafa... Aleva paprika... Zivo jaje ili dva je ponajbolje resenje i provereno s moje strane ...
Savet 1 : kupi hladnjak . . .
Savet 2 : prodaj golfa i kupi bubu i nemas problema sa hladnjakom,
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 04:06:10 posle podne
Ne vredi ovako da gledamo u pasulj i kadu šta mu je. Za takve kvarove koje su na ovom vozilu potreban je majstor sa integritetom i iskustvom od 40 godina. Vojin je takav majstor. I ima odlične majstore u servisu. Idi kod Vojina na Tulbu. Ostavi čoveku auto i rešiće ti sve. Vojin je proveren majstor, stara škola

Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока
Druze, pa ti si iz PO. Ja sam od nedavno u PO pa ne znam ljude i dobro bi mi dosla pomoc. Da li mozda imas br od majstor Vojina? Ako imas posalji mi na pp

https://www.m.381info.com/pozarevac/auto-servisi/auto-servis-vojin

Da li je ovo taj Vojin?
Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: dag81 Septembar 15, 2019, 04:56:37 posle podne
Nemas ti muke sz autom, nego losi majstori. Prvom si bacio 7000din u ruke, ovom dijagnosticaru isto. Los majstor=los auto i skupo odrzavanje.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: 2busy Septembar 15, 2019, 05:21:20 posle podne
Da, to je taj auto servis.
Jugovićevom ulicom uz brdo do Doma učenika i ulica desno i odmah sokak desno. Tu je Vojin. Zovi sutra od 8. Možeš i na fiksni.

Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 05:39:02 posle podne
Nadam se da cu resiti problem ovih dana

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: zocan Septembar 15, 2019, 08:44:03 posle podne
Prijatelju nisi jedini koga su majstori drali i ja prolazim lose sa tim autom isti vw touran 19 tdi pd 77 kw 105 ks 2006 god uzeo sam ga u Nisu na placu,auto je leteo mesec dana vuko ko avion i odjednom abgass werkstatt greska map senzor na dijagnostici isto kao na tvom autu... Zamenjen egr ventil novim, zamenjen protokomer novim ,3 map senzora bosch,vakum rezervoar zamenjen, zamenjen danas vakum modul upravljacka jedinica stoji na pozarnom limu i opet isto nece da vuce i kraj a majstori sto kazes bezobrazni deru po dzepu kazu u voznji oduzmi kontakt i daj kao resetuje ecu i stvarno povuce auto ide tako par dana pa opet greska i ide na silu nesto traljavo i puca mi glava vise kazu peri turbinu drugi majstor kaze ne treba nije uopste zaglavljena poluga i nema potrebe za ciscenjem kaze elektronski je kvar...

Sad mi majstor kaze da je problem u nekoj klapni ispred egr ventila sto je pokrece neka elektonika da li to moze problem da bude samo sam je ocistio lepo i vratio na mesto?

Tako da bi mi bas trebao odgovor sta si uradio sa svojim autom da bi znao nasta vise da obratim paznju i da resim taj problem? Pozdrav i srecno
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: 2busy Septembar 15, 2019, 09:04:16 posle podne
Vojin je ozbiljan majstor. Verujem da će ti uspešno rešiti problem.
Obavezno javi šta se desilo.

Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 09:39:05 posle podne
@zkcan, jeza me hvata posle tovoje poruke. Ja sam samo map senzor promenio i kukama, a ti si gomilu delova izmenjao i nista da krene kako treba. Poslao sam ti poruku na pp pa mi se javi sutra da popricamo.

Videcu sutra sta cu da radim. Moj kolega sa posla ima jetu 1.9 77 kw 2008. cini mi se ili 2007. pa bih prvo zamolio njega ako hoce da izvadimo iz njegovog auta protokomer da ubacimo kod mene da vidimo kako ce onda da radi auto. Valjda su isti protokomeri na oba auta. Samo ne znam da li mozemo sami da izvadimo protokomer ili to mora majstor da mi ne bismo nesto zeznuli?

Drugi korak je da odem do elektricara da mi prekontrolise instalaciju od map senzora do kompa i od protokomera do kompa.

Posle toga idem kod Vojina.

Javljam svaki korak koji sam preduzeo.

Na svim vratima od mog auta ima nekih sitnih zutih tackica kao da je sitna rdja i plus na onom plasticnom delu na vratima, tj na plasticnoj lajsni. Danas sam bio kod druga i on ima K2 pastu za poliranje i probali smo rucno da trljamo krpicom i pastom i skidaju se te zute mrlje. Bas me je to obradovalo puno. Ne znam da li bih smeo to da radim sa K3 pastom prvo da bi se lakse skidale zutetacke pa da posle predjem sa K2 pastom ili da nastavim samo sa K2 pastom?

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: zocan Septembar 15, 2019, 10:09:38 posle podne
Mozete sami da zamenite protokomer isti su mada sam ja to vec probao i isto bilo pokusajte ko bi ga znao i proveri onu polugu na turbini da li lako ide na dole kad je motor ugasen ako vec nisi do sad ili da li je povlaci vakum kad upalis motor... Poslao sam ti broj tel u poruci,a za ovu pastu poliranja ja sam koristio prvo neku grubu pa onda finu cisto onako za sjaj isto su bile neke zute tackice ko zna kolko to sve stajalo po placevima i kod nas i u inostranstvu. Cujemo se pozdrav
Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 15, 2019, 10:24:54 posle podne
Hvala puno na savwtima. Sada cu da memorisem tvoj br. Znaci i kod  tebe je bilo tih mnogobrojnih zutih tackica po vratima...

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: 2busy Septembar 22, 2019, 07:53:41 pre podne
Popravi li ga, zemljak?

Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 22, 2019, 09:43:47 pre podne
Auto mi je kod elektricara, nisam ga zvao 3 dana pa sam ga pozvao u petak j rekao mi je da je pronasao kvar i da je priblem u delu unutrasnje instalacije ili kako vec i da ce morati puno da se rastura. Elektricar kaze da su zice ili istrukeke ili su kablovi spojeni.

Testirao je turbinu i ona radi dobro, a probao je oba ona modula upravljacke jedinice i oba map senzora i sve radi. Samo je instalacija problem kako on kaze. Moram da cekam dok sve to ne zavrsisi, tj dok mi ne razmontira ceo auto koliko vidim...

Javljam vam sta se desilo na kraju. Nadam se da ce sve biti kako treba. Samo je potanje kada ce biti gotovo.



Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 25, 2019, 08:39:57 posle podne
Sredjen je auto i sada sve funkcionise kako treba.
Isao sam kod fantasticnog elektricara iz PO koji je neverovarno posten. Odusevio me je covek!

Problem je bila instalacija od map senzora do racunara i plus oksidacija na pinovima na racunaru. Covek je to sredio i sada auto vuce kao lud i konacno mogu da uzivam.

Elektricar kaze da zice vise nisu kvalitetne i debele kao nekad i zato se sve vise javljaju takvi problemi.

Na zalost mi je ostao novi originalni map senzor i vakum modul jedinica koje cu da stavim u oglase

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: 2busy Septembar 29, 2019, 08:16:32 pre podne
Napiši koji je to autoelektričar, možda zatreba nekome.

Drago mi je da si rešio problem.

Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока

Naslov: Odg: Abgas Werkstatt
Poruka od: toda81 Septembar 29, 2019, 08:32:26 pre podne
Dejan Cokic, po meni pre svega strucan, zna svoj posao, a pored toga za nas najbitnije da je posten, a takvih je malo. Ovo sto mi je naplatio je smesno jer bi me neko drugi sigurno odrao za ovako nesto i rekao sve i svasta. On mi je i klimu sredio i evo radi fantasticno, a mislim da sam pisao kako sam prosao i tek mogao da prodjem kod nekih prevaranata cije ime ne zelim da spomenem.

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka